lubo69 Napisano 30 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2018 Wygląda jak legendarny produkt bespoke niejakiego Dariusza Niestroja. 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 30 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2018 @lubo69 Tak od razu też pomyślałem. Z tego powodu też zrobiłem i wkleiłem to zdjęcie. Ale to jak @mayor mówi Paternoster. O cenę nie pytałem 😟 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 31 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2018 The Paternoster to jeden z najczęściej kopiowanych wzorów,taki Rolex Submariner wśród aktówek.Czasem można się spotkać z określeniem tego typu teczki jako "English (British) Briefcase". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 31 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2018 model Duke / Dunhill Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 31 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2018 @damiance, za 10 tysi mogli się bardziej postarać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 31 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2018 twierdzisz, że sprzączki nie są ze złota 14k tylko złocone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 31 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2018 Chodzi mi np. o maszynowe szycie czy wykończenie krawędzi. Można by jeszcze raz czy dwa przejechać papierem ściernym i pofarbować. Nie mówię, że są to jakieś wielkie wady, ale jak już płacić tyle za torbę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 31 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2018 z tym 14k żartowałem. Marki z wysokiej półki mają bardzo duże marże (a i koszty też spore) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 31 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2018 Chodzi mi np. o maszynowe szycie czy wykończenie krawędzi. Można by jeszcze raz czy dwa przejechać papierem ściernym i pofarbować. Nie mówię, że są to jakieś wielkie wady, ale jak już płacić tyle za torbę Oglądałem tę teczkę dokładniej na stronie i moim zdaniem jest recznie szyta i wykończona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 1 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2018 Może masz rację, ten ślad widoczny nad szwem przodzie teczki wydawał mi się śladem po stopce, może to coś innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 1 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2018 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 2 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2018 Świetna torba.Jak ktoś chodzi na siłownię do Core Club i płaci rocznie $65 000 za membership, to chyba musi mieć taką torbę za $5 K ,inaczej by go concierge do klubu nie wpuścili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad S. Napisano 3 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2018 A ja jeszcze wracam do tematu Soliera i Millera. Po dwóch tygodniach oczekwiania wreszcie mi dosłali 3 brakujące torby Soliera. W tym model Edynburg, czyli bliźniaka torby codziennej Milera. Po obejrzeniu Edynburga na żywo i po porównaniu go z torbą codzienną Milera jedno obok drugiego, tylko się utwierdziłem w przekonaniu, że Miler nie jest tylko niepotrzebnym pośrednikiem. Torby są identyczne co do jakości wykonania. Nie ma tu żadnej różnicy poza użytą podszewką. W torbie codziennej jest nieco ładniejsza, ale ta z Edynburga też ujdzie. Mam wrażenie, że Edynburg jest parę milimetrów większy, ale przyznam może być to moja fantazja. Ciężko jest to porównać, bo torby mają nieregularny kształ. Możliwe że paski na torbie Edynburg tylko takie wrażenie sprawiają. Dlaczego, więc uważam że Miller dodaje wartość dodaną? Nie chodzi tu o szpetne logo Soliera, bo za dopłatą można się go pozbyć. Chodzi o projekt uchwytu rączki i mocowania pasów. Torba codzienna nie ma pasów idących przez całą długość. Nie widać tego na zdjęciach, ale te pasy nie są przyszyte do boków Edynburga i odstają. Jest to kompletnie niepotrzebne udziwnienie. Z w miarę eleganckiej prostej torby, robi się modowy koszmarek. Czasami więcej znaczy mniej i w przypadku torby Edynburg tak dokładnie jest. Zaznaczam, jednak że cały czas porównuję się do starego modelu torby codziennej. Nie tego, który jest obecnie w ofercie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
solkan Napisano 3 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2018 1 hour ago, Konrad S. said: Nie widać tego na zdjęciach, ale te pasy nie są przyszyte do boków Edynburga i odstają. Jest to kompletnie niepotrzebne udziwnienie. Z w miarę eleganckiej prostej torby, robi się modowy koszmarek. Czasami więcej znaczy mniej i w przypadku torby Edynburg tak dokładnie jest. To jest popularne i bardzo praktyczne rozwiązanie, można tam umieścić gazetę czy np. małą parasolkę: 1 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 3 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2018 Dla mnie ostatnie strony wyglądają na stałe przekrzykiwanie przez @Konrad S. wszystkich użytkowników o wyższości produktów Milera nad innymi. Specjalnie napisałem o tym, że torba Barona ma najlepsze „logo”, czego oczywiście nie podłapałeś i nie przyznałeś mi racji w tak oczywistej sprawie. To była kropka nad „i” - dla mnie świadczy to o totalnym braku obiektywizmu. Lecisz w kulki. A z tymi pasami pięknie pojechałeś 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajdowskip Napisano 3 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2018 Wydaje mi się, że trochę absurdalne jest przepłacanie dwa razy za torbę z powodu "innej konstrukcji rączek", tak jak absurdalne wydaje mi się dopłacanie 50 euro za skórzany pasek w Sartolane, a to jedynie ułamek ceny torby (479 euro) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 3 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2018 To ciekawe , pytałem o dopłatę i dostałem odpowiedź że za skórzany pasek 100 zł więcej . No chyba że euro po 2 zł . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad S. Napisano 3 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2018 6 godzin temu, The-Bigwig napisał: Lecisz w kulki. Dla mnie *wszelka* dyskusja z Tobą jest zakończona. Miłego życia. 5 godzin temu, gajdowskip napisał: Wydaje mi się, że trochę absurdalne jest przepłacanie dwa razy za torbę z powodu "innej konstrukcji rączek", tak jak absurdalne wydaje mi się dopłacanie 50 euro za skórzany pasek w Sartolane, a to jedynie ułamek ceny torby (479 euro) Zamów, to będziesz mógł powiedzieć co jest absurdalne, a co nie. W tym wykonaniu te pasy są po prostu słabe. Miler oglądając projekt miał na tyle rozumu, żeby tego błędu nie powtarzać. Te pasy są tak potrzebne jak plastikowy spoiler w pasacie..... Ponadto, torba codzienna Milera na paragonie 640 PLN, a Soliera 400 PLN. Nie jest to x2. Szczególnie, że przy Solierze musiałbym dopłacić za usunięcie ich logo (nie wiem dokładnie ile). Z ich szpetnym logo torba jest nieakceptowalna. Tak na marginesie. Torba Milera również wróciła do sklepu. Była to najlepsza opcja z tego przedziału cenowego jaki widziałem. Doszedłem do wniosku, że najwyraźniej nie doszacowałem ile trzeba zapłacić za przyzwoicie wykonany produkt. Miler to było dla mnie minimum akceptowalności, ale wciąż "nie to". Następna próba będzie z sartolane. Zobaczymy. 8 godzin temu, solkan napisał: To jest popularne i bardzo praktyczne rozwiązanie, można tam umieścić gazetę czy np. małą parasolkę: W lepszym wykonaniu może i to dobrze wygląda. W torbie Edynburg wygląda to po prostu kiepsko i tyle. To ciekawe , pytałem o dopłatę i dostałem odpowiedź że za skórzany pasek 100 zł więcej . No chyba że euro po 2 zł . Oni mają inne stawki na Polskę i inne na Europę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajdowskip Napisano 3 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2018 4 godziny temu, Szydlowsky napisał: skórzany pasek 100 zł więcej Być może, na anglojęzycznej stronie są takie ceny jak podałem wyżej - 50 euro za pasek do torby za 479 euro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad S. Napisano 5 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2018 Jakby kogoś interesowało, to koszt torby Edynburg w Solierze bez logo, to 470 PLN. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajdowskip Napisano 12 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2018 @DamaPeak Cały ten wątek jest temu poświęcony. Polecam przejrzeć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dariusz36 Napisano 17 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2018 W dniu 3.02.2018 o 16:49, The-Bigwig napisał: Dla mnie ostatnie strony wyglądają na stałe przekrzykiwanie przez @Konrad S. wszystkich użytkowników o wyższości produktów Milera nad innymi. Specjalnie napisałem o tym, że torba Barona ma najlepsze „logo”, czego oczywiście nie podłapałeś i nie przyznałeś mi racji w tak oczywistej sprawie. To była kropka nad „i” - dla mnie świadczy to o totalnym braku obiektywizmu. Lecisz w kulki. A z tymi pasami pięknie pojechałeś Relacja @Konrad S. jest subiektywna, jak zresztą w pewnym stopniu opinia każdego na tym forum. Jednak według mnie jest fajną relacją z poszukiwań odpowiedniej torby. Chociaż trzeba pamiętać, że słowo "odpowiednia" dla każdego oznacza coś innego. Moim zdaniem im więcej takich relacji, tym lepiej dla forumowiczów. Dużo subiektywnych testów w sumie może dać całkiem obiektywny obraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klient Napisano 18 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2018 rozważam zakup torby barellybags albo slow baron. zastanawiam się, czy któreś z nich są istotnie gorszej jakości, czy to mniej więcej to samo. na podstawie zdjęć w internecie trudno stwierdzić, ma ktoś z Was jakieś doświadczenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lck Napisano 20 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2018 Co do Barona uważam, że ma naprawdę bardzo dobry stosunek jakości do ceny (oczywiście tej promocyjnej, która dość często się trafia). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artisan Napisano 21 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2018 Ja używam torby Barona slowbag od 2 lat. Jestem b. zadowolony. Nie jest to typowa elegancka teczka, raczej wół roboczy do codziennego targania laptopa i innych rzeczy. Kupiona oczywiście w cenie promocyjnej i również uważam, że ma dobry stosunek jakości do tej ceny. Barellybags nie miałem więc na temat ich jakości się nie wypowiadam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi