Konrad S. Napisano 28 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2018 2 godziny temu, mayor napisał: Ta torba może być wzorem dla innych producentów. Logo schowane wewnątrz torby tak jak powinno. Bezpłatna próbka dla "modowych blogerów" może być ostemplowana z każdej strony. Ale kiedy płacisz za wyrób pieniędzmi ,to nie powinieneś być traktowany jako wolontariusz-ambasador marki. Trochę się pogubiłem. Sartolane stęplują swoje troby dość sporej wielkości logo.... Więc o co chodz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajdowskip Napisano 28 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2018 Kolega myśli, że to logo jest tylko wewnątrz torby. Tak właśnie - tylko wewnątrz - logo ma moja torba SuSu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad S. Napisano 28 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2018 8 minut temu, gajdowskip napisał: Kolega myśli, że to logo jest tylko wewnątrz torby. Tak właśnie - tylko wewnątrz - logo ma moja torba SuSu Suit supply właśnie wystartowało z przedsprzedażą "torby codziennej" na stronie. Niestety cena 1750 PLN..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajdowskip Napisano 28 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2018 @Konrad S. To są aktówki "premium", ich cena jest wyższa niż standardowych toreb od SuSu. Miałem taką jedną premium w ręku i naprawdę nie widziałem różnicy między nią a zwykłą. Nawet przeciwnie, bo dostałem tę premium z brzydko zarysowaną skórą, choć podobno pochodziła z jakiejś renomowanej garbarni Les Rives (nic o niej wielkiego nie znalazłem w necie). Jedyna różnica: premium miały pasek ze skóry, a zwykłe z materiału i elementów skórzanych. W przedsprzedaży te premium mają pasek z materiału, jak w zeszłym sezonie wszystkie zwykłe. Więc różnic zero. Poczekaj, aż uzupełnią tę przedsprzedażową ofertę, na pewno będzie coś ciekawego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eMZet1979 Napisano 29 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2018 Mnie do Barona zraża wnętrze ich toreb - czarna poliestrowa dziura, w której wszystko ginie. Noszę ze sobą sporo drobiazgów (etui na okulary, etui z kluczami, ładowarkę do telefonu itp.) i lubię je mieć poukładane tak, żeby wiedzieć, gdzie co jest i mieć do wszystkiego łatwy dostęp. Dlatego szukałem torby z wygodną aranżacją wnętrza, której Baronowi brakuje. Torba codzienna Milera (Soliera) wydaje się okej, choć okazała się za mała na moje potrzeby. Baron zdecydowanie powinien coś zmienić w tym kierunku, ładna bawełniana podszewka jednak robi swoje. Sam znalazłem taką torbę w ofercie jednej z zagranicznych marek, ale zapłaciłem za nią więcej niż za Barona. Mam podobne odczucia. Po kilku miesiacach użytkowania Barona przerzuciłem się na Samsonite Spectrolite. Nie jest elegancka, ale wyjatkowo praktyczna - zawartość mojej torby już nie lata luzem.Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Pro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad S. Napisano 29 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2018 Pisałem do Sortalane. Można zamówić torbę bez logo w tej samej cenie co na stronie. Zakładam (do potwierdzenia ze sklepem), że w takim przypadku pewnie nie istnieje możliwość odstąpienia od umowy, bo będzie to produkt pod zamówienie. Może zamówię, zwykłą trobę do obejrzenia i jak mi się spodoba, to wtedy drugą bez logo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 30 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2018 Przepraszam kolegów z góry, że wchodzę tu między praktyczne i osiągalne rozważania, ale dzisiaj wpadła mi w oko na pewnej wystawie taka ładna i ergonomiczna torba: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 30 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2018 Wygląda jak legendarny Swaine Adeney Brigg "The Paternoster"., Warto się zainteresować gdyż taka aktówka nowa kosztuje $2500,a czasami w thrift store nie wiedzą co sprzedają. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 30 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2018 Wygląda jak legendarny produkt bespoke niejakiego Dariusza Niestroja. 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 30 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2018 @lubo69 Tak od razu też pomyślałem. Z tego powodu też zrobiłem i wkleiłem to zdjęcie. Ale to jak @mayor mówi Paternoster. O cenę nie pytałem 😟 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 31 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2018 The Paternoster to jeden z najczęściej kopiowanych wzorów,taki Rolex Submariner wśród aktówek.Czasem można się spotkać z określeniem tego typu teczki jako "English (British) Briefcase". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 31 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2018 model Duke / Dunhill Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 31 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2018 @damiance, za 10 tysi mogli się bardziej postarać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 31 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2018 twierdzisz, że sprzączki nie są ze złota 14k tylko złocone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 31 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2018 Chodzi mi np. o maszynowe szycie czy wykończenie krawędzi. Można by jeszcze raz czy dwa przejechać papierem ściernym i pofarbować. Nie mówię, że są to jakieś wielkie wady, ale jak już płacić tyle za torbę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 31 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2018 z tym 14k żartowałem. Marki z wysokiej półki mają bardzo duże marże (a i koszty też spore) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 31 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2018 Chodzi mi np. o maszynowe szycie czy wykończenie krawędzi. Można by jeszcze raz czy dwa przejechać papierem ściernym i pofarbować. Nie mówię, że są to jakieś wielkie wady, ale jak już płacić tyle za torbę Oglądałem tę teczkę dokładniej na stronie i moim zdaniem jest recznie szyta i wykończona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 1 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2018 Może masz rację, ten ślad widoczny nad szwem przodzie teczki wydawał mi się śladem po stopce, może to coś innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 1 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2018 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 2 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2018 Świetna torba.Jak ktoś chodzi na siłownię do Core Club i płaci rocznie $65 000 za membership, to chyba musi mieć taką torbę za $5 K ,inaczej by go concierge do klubu nie wpuścili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad S. Napisano 3 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2018 A ja jeszcze wracam do tematu Soliera i Millera. Po dwóch tygodniach oczekwiania wreszcie mi dosłali 3 brakujące torby Soliera. W tym model Edynburg, czyli bliźniaka torby codziennej Milera. Po obejrzeniu Edynburga na żywo i po porównaniu go z torbą codzienną Milera jedno obok drugiego, tylko się utwierdziłem w przekonaniu, że Miler nie jest tylko niepotrzebnym pośrednikiem. Torby są identyczne co do jakości wykonania. Nie ma tu żadnej różnicy poza użytą podszewką. W torbie codziennej jest nieco ładniejsza, ale ta z Edynburga też ujdzie. Mam wrażenie, że Edynburg jest parę milimetrów większy, ale przyznam może być to moja fantazja. Ciężko jest to porównać, bo torby mają nieregularny kształ. Możliwe że paski na torbie Edynburg tylko takie wrażenie sprawiają. Dlaczego, więc uważam że Miller dodaje wartość dodaną? Nie chodzi tu o szpetne logo Soliera, bo za dopłatą można się go pozbyć. Chodzi o projekt uchwytu rączki i mocowania pasów. Torba codzienna nie ma pasów idących przez całą długość. Nie widać tego na zdjęciach, ale te pasy nie są przyszyte do boków Edynburga i odstają. Jest to kompletnie niepotrzebne udziwnienie. Z w miarę eleganckiej prostej torby, robi się modowy koszmarek. Czasami więcej znaczy mniej i w przypadku torby Edynburg tak dokładnie jest. Zaznaczam, jednak że cały czas porównuję się do starego modelu torby codziennej. Nie tego, który jest obecnie w ofercie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
solkan Napisano 3 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2018 1 hour ago, Konrad S. said: Nie widać tego na zdjęciach, ale te pasy nie są przyszyte do boków Edynburga i odstają. Jest to kompletnie niepotrzebne udziwnienie. Z w miarę eleganckiej prostej torby, robi się modowy koszmarek. Czasami więcej znaczy mniej i w przypadku torby Edynburg tak dokładnie jest. To jest popularne i bardzo praktyczne rozwiązanie, można tam umieścić gazetę czy np. małą parasolkę: 1 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 3 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2018 Dla mnie ostatnie strony wyglądają na stałe przekrzykiwanie przez @Konrad S. wszystkich użytkowników o wyższości produktów Milera nad innymi. Specjalnie napisałem o tym, że torba Barona ma najlepsze „logo”, czego oczywiście nie podłapałeś i nie przyznałeś mi racji w tak oczywistej sprawie. To była kropka nad „i” - dla mnie świadczy to o totalnym braku obiektywizmu. Lecisz w kulki. A z tymi pasami pięknie pojechałeś 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajdowskip Napisano 3 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2018 Wydaje mi się, że trochę absurdalne jest przepłacanie dwa razy za torbę z powodu "innej konstrukcji rączek", tak jak absurdalne wydaje mi się dopłacanie 50 euro za skórzany pasek w Sartolane, a to jedynie ułamek ceny torby (479 euro) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 3 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2018 To ciekawe , pytałem o dopłatę i dostałem odpowiedź że za skórzany pasek 100 zł więcej . No chyba że euro po 2 zł . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi