Skocz do zawartości

Elegancka i ergonomiczna torba

elegant

Rekomendowane odpowiedzi

Tym samym co i inne produkty - czyli czarną wyściółką. Szkoda też, że nie ma jakieś przegródki tylko na szczoteczki do zębów - tylko jest to jeden wór na wszystko 

Warto kosmetyczkę - jeżeli rzeczywiście chce się jej używać przy hotelowych wojażach - nasmarować gęsto tłuszczem, by skóra wody nie łapała 

• Oceniam pozytywnie 1

Kosmetyczka jest wykonana z takiej samej skóry jak torba i potwierdzam, że wyściółka też jest identyczna jak w torbie. Moim zdaniem jest to poliester albo inny plastik, więc teoretycznie powinno być to dobrą barierą dla wilgotnej szczoteczki czy mokrej butelki szamponu. Zgadzam się - brakuje w środku przegródek i gumek, to niestety mocny minus.

Na moje kosmetyczne potrzeby jest ona zbyt duża - wożę ze sobą miniaturki żeli/szamponów i mydeł, jedynie perfumy, akcesoria do golenia, pędzel i szczoteczka są pełnowymiarowe. Ja do środka chować będę także nadprogramową bieliznę i ręcznik szybkoschnący z mikrofibry żeby rzeczy się wewnątrz nie obijały.

kopia Longschamps Le Pliage Nylon. Tylko, że oryginał można kupić w sklepie producenta za 65 EUR, to po co komu kopia... Jakieś pięć lat temu połowa studentów na moim uniwersytecie się lansowała tymi torbami - potem chyba sobie zdali sprawę, że nylonowa torebka to umiarkowany lans, i odpuścili.

Ale design (oryginalny) jest ładny, a wersja skórzana to "tylko" 470 EUR :).

W dniu 21.06.2016 o 04:25, waski napisał:

Z ciekawości zapytam, zwróciliście uwagę z czego jest zrobiona?

Poliester w tego typu torbie mnie nie razi, ale skóra ekologiczna?!  :shock:   - dopiero teraz zwróciłem na to uwagę...  :oops:

W dniu 21.06.2016 o 06:05, swordfishtrombone napisał:

kopia Longschamps Le Pliage Nylon. Tylko, że oryginał można kupić w sklepie producenta za 65 EUR, to po co komu kopia... Jakieś pięć lat temu połowa studentów na moim uniwersytecie się lansowała tymi torbami - potem chyba sobie zdali sprawę, że nylonowa torebka to umiarkowany lans, i odpuścili.

Ale design (oryginalny) jest ładny, a wersja skórzana to "tylko" 470 EUR :).

Nie przyszłoby mi do głowy porównanie tych dwóch produktów - naprawdę nie dostrzegasz różnicy stylistycznej?

post-977-0-94721800-1466495297_thumb.jpgpost-977-0-87316900-1466495298_thumb.jpg

W dniu 21.06.2016 o 07:49, Koval napisał:

Poliester w tego typu torbie mnie nie razi, ale skóra ekologiczna?!  :shock:   - dopiero teraz zwróciłem na to uwagę...  :oops:

Nie przyszłoby mi do głowy porównanie tych dwóch produktów - naprawdę nie dostrzegasz różnicy stylistycznej?

attachicon.gif957880_fpx.jpgattachicon.gif81-4P-901-7-m.jpg

Akurat trochę nad tym swego czasu pracowałem - nie o takich wzorach francuskie sądy decydowały swego czasu, że są podróbką Le Pliage. Napisano o tym z tuzin artykułów, że we Francji już nie można zrobić prostokątnej (bo, uwaga, według sądu, słusznie zresztą, prostokąt też jest trapezem) torby z uchwytem na środku :).

O ile z tą linią orzecznictwa się nie zgadzam, o tyle osobiście nie mam wątpliwości, że projektant tej torby inspirował się kultowym (we Francji) wzornictwem Longschamp.

I Łukasz ma jak najbardziej rację, wymarzona torba dla CR7 :)

Panowie, totalnie nie znam się na teczkach i torbach, ale szukam czegoś na bardzo szybko. Jest akurat promocja w Baronie, podoba mi się model dupla (simpla wydaje mi się za mała, a tripla wielka, że aż niezgrabna) w koniaku i ciemnym brązie. Czy ktoś użytkuje którąś z tych toreb i mógłby podzielić się wrażeniami i opinią? Ma robić za codzienną torbę do smart casualu. Czy np. coś konkretnego się nie mieści? Mnie zależy, żeby mieściła się butelka wody (1,5l) i nie wypychała jej za bardzo. Czy to w ogóle wykonalne? Dzięki :)

W dniu 22.06.2016 o 18:11, eustachu napisał:

Panowie, totalnie nie znam się na teczkach i torbach, ale szukam czegoś na bardzo szybko. Jest akurat promocja w Baronie, podoba mi się model dupla (simpla wydaje mi się za mała, a tripla wielka, że aż niezgrabna) w koniaku i ciemnym brązie. Czy ktoś użytkuje którąś z tych toreb i mógłby podzielić się wrażeniami i opinią? Ma robić za codzienną torbę do smart casualu. Czy np. coś konkretnego się nie mieści? Mnie zależy, żeby mieściła się butelka wody (1,5l) i nie wypychała jej za bardzo. Czy to w ogóle wykonalne? Dzięki :)

Mam dokładnie tę torbę o której mówisz. Koniak był dla mnie zbyt jasny, pozostałem przy c. brązie. Bardzo sobie ją chwalę. Przegroda na laptopa 13" w sam raz na laptopa, do głównej torby mieści się Coca Cola Zero ;)

Czy ktoś wie gdzie mogę dostać torbę o takim samym lub podobnym designie jak ta: http://www.e-baron.pl/singla-ekskluzywna-uniwersalna-teczka-skorzana-koniak.html (pasek na ramie, rączki), ale w rozmiarze laptopa 13 calu (34cm x 24cm) i grubości 5-6cm? Bo te 9cm jest dla mnie o wiele ze dużo w stosunku do potrzeb. Ma mieścić tylko laptopa (czasami), notatnik, kindle i długopisy.

• 2 weeks later...