Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Tylko, jak już pokazywałem, dawniej często noszono teczki brązowe do pracy w białym kołnierzyku i czarnych butach. Przykłady?

-Don Draper w Mad Menach;

-John Cleese (i inni) w skeczu "Ministerstwo głupich kroków" (skecz odtwarza ubiór urzędnika z epoki);

-czarne teczki vintage praktycznie nie istnieją;

-SAB, choć oferuje teczki czarne, jako "flagowe" lansuje teczki koniakowe.

Jestem pewien, ze przykładów i argumentów jest więcej. Najlepszy kolor dla teczki to ciemny brąz; nie potrzeba zestawiać jej z butami czy z ubiorem. Rzekłbym nawet, że czarne teczki są znacznie brzydsze od brązowych.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

W tej torbie Berluti w równym stopniu wrażenie robi design, co patynowana skóra. Torba od Donata nie ma tego drugiego; przyznaję, że na żywo nie widziałem, ale sądząc po zdjęciach to jest coś, co robi różnicę. Nie przeczę przy tym, że to fajna torba, ale jednak to nie to samo.

W necie można nabyć teczki Berluti-style, ale po pierwsze rezultat może być niepewny co do jakości, a po drugie budżet nie ten (ja przynajmniej widziałem po kilkaset dolarów).

Wobec powyższego trzeba iść na zgniły kompromis - Tripla od Barona to powiedzmy coś zbliżonego, notabene chyba z tej samej skóry, co torba od Donata. O ile pamiętam można dostać rabat 30%, więc wyjdzie mniej więcej w budżecie.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Myślę, że na tym forum nie trzeba tego modelu przedstawiać. ;-)

Przedstawiać nie, ale przypominać owszem :)

Potwierdzam, torba singla jest naprawdę piękna i świetnie wykonana. Skorzystałem z kwietniowej promocji barona.

W tej cenie moim zdaniem nie da się znaleźć nic lepszego :)

Też zostałem skuszony promocją na torbę Cotta.

Opublikowano

Potwierdzam, torba singla jest naprawdę piękna i świetnie wykonana. Skorzystałem z kwietniowej promocji barona.

W tej cenie moim zdaniem nie da się znaleźć nic lepszego :)

owa promocja jakiej wysokości rabat oferowała? 

co powiecie o tej.....? pierwsze wrażenie - bardzo ciekawa, drugie - już bez ekscytacji...... 

post-7108-0-02771100-1462888639_thumb.jp

Opublikowano

Przedstawiać nie, ale przypominać owszem :)

Też zostałem skuszony promocją na torbę Cotta.

Niedawno Baron wprowadził nieco większą weekendówkę z ekstra kieszenią na buty lub sześciopak ;)

post-12-0-98784600-1462911543_thumb.jpg

• Oceniam pozytywnie 3
Opublikowano

Niedawno Baron wprowadził nieco większą weekendówkę z ekstra kieszenią na buty lub sześciopak ;)

attachicon.gifbaron.jpg

posiadam i jestem bardzo zadowolony :)

torba jest akurat na 3-4 dniowy wyjazd i buty na zmiane.

Skóra bardzo dobrej jakości i dobrze się konserwuje. 

Być może nie wygląda tak elegancka jak cotta ale kieszeń na buty mnie osobiście kupiła.

Rozmiarowo są podobne, przynajmniej wg. wymiarów na stronie.

Opublikowano

posiadam i jestem bardzo zadowolony :)

torba jest akurat na 3-4 dniowy wyjazd i buty na zmiane.

Skóra bardzo dobrej jakości i dobrze się konserwuje. 

Być może nie wygląda tak elegancka jak cotta ale kieszeń na buty mnie osobiście kupiła.

Rozmiarowo są podobne, przynajmniej wg. wymiarów na stronie.

Zdjęcia podglądowe poniżej.

post-8438-0-51740900-1462970210_thumb.jp

post-8438-0-15387500-1462970211_thumb.jp

post-8438-0-71195300-1462970211_thumb.jp

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Nie używaj tych prawideł za Tobą, to zło, deformują piętę w bucie.

Dzięki, gdzieś na forum już spotkałem się z tą opinią. Od tej chwili ich używam tylko do tych butów których już nie kocham :)