Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

To dobry moment na kilka słów o użytkowaniu tej teczki.

Moja sprawuje się rewelacyjnie! Trzyma się ją pewnie, jest wystarczająco pojemna, przeżyła juz mocna ulewę i wyszła z niej bez szwanku. Mam wrazenie, ze skóra zaczyna fajnie ciemnieć, pojawiają się na niej małe zarysowania, ale nic poza normę przy moim niedbałym użytkowaniu.

Jestem bardzo zadowolony z tego zamówienia i zarówno teczce, jak i wykonawcy wróżę wielkie powodzenie.

Pierwowzór na zdjęciach J.P. wyglada gorzej niz mój egzemplarz w rzeczywistości :).

a...i jeszcze trochę o ręcznie farbowanej skórze. To był świetny pomysł. Takie farbowanie nie pokrywa tak dokładnie jak fabryczne. W przypadku jasnego koniaku, widać delikatnie rożne nasycenie barwy zależne od tego jak skóra wchłonęła pigment. Do tego, kolor zmienia sie w miejscach częstego zginania. Wydawałoby sie, ze to wszystko wady, a w sumie zapewnia genialny efekt. Fabrycznie farbowana skóra wygląda przy niej na sztuczną. Będzie się pięknie patynowała.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

ta druga jest dla mnie i już jest moja ulubiona :)

Nic to nowego do dyskusji nie wniesie, ale powiem i ja, że ze Skalpelem pracuje się świetnie, wszystkim polecam.

I ja również napiszę recenzję mojej teczki - póki co zaznaczę, że w odróżnieniu od tej kolegi Whitesnake'a moja jest wyklejona zamszem w kolorze jasnej czerwieni. Zamówiłem też skoordynowane kolorystycznie portfel i pasek - nie omieszkam się pochwalić.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

A Skalpel jest mężem właścicielki nóg :-D która nie jest właścicielką torebki :P

zresztą żona i tak jest na mnie wściekła, o to dlaczego ona ma tylko jedną torebkę ode mnie ;-)

Opublikowano

A Skalpel jest mężem właścicielki nóg :-D która nie jest właścicielką torebki :P

zresztą żona i tak jest na mnie wściekła, o to dlaczego ona ma tylko jedną torebkę ode mnie ;-)

Chyba powiedzenie że "szewc bez butów chodzi" jest jak najbardziej na miejscu :)

Opublikowano

Ta skóra jest stworzona wprost do patynacji. Oczywiście, że będzie się zmieniać. Olej i tłuszcze nałożone są żeby skórę dogłębnie odżywić i uelastycznić. Jednocześnie zabezpieczają też w jakimś stopniu przed wodą, jednak trzeba pamiętać, że to nie jest plastikowy worek z Biedronki, mimo nałożeniu impregnatów i tłuszczów. 

Opublikowano

Mówią, że dla kaletnika najtrudniejszy do zrobienia jest portfel... dobrze, że nie jestem kaletnikiem ;P Aczkolwiek łatwo nie było.

Przedstawiam portfel powstały w wyniku mariażu ptaka nielota i juchtu świńskiego. :)

post-1071-0-35792600-1410297508_thumb.jp

post-1071-0-77552100-1410297522_thumb.jp

post-1071-0-38990000-1410297537_thumb.jp

Opublikowano

Nie bardzo rozumiem, dlaczego zdecydowałeś się tak zaprojektować kieszonki po prawej stronie - jest jakiś inny powód poza estetyką?

Jaka jest maksymalna szerokość skóry ze strusiej łapki? Jaka bywa długość? Tak sobie myślę, co by jeszcze można z tej ładnej (i chyba sporo tańszej od gadziej?) skóry zrobić...

Opublikowano

Darek, świetnie wyszło z tymi łuskami na środku!

Panowie - portfel jest przygotowany dla mnie, jeśli podoba Wam się kolor tej konkretnej skóry, to chyba jeszcze trochę Darkowi zostało i może da się coś z niej zrobić dla Was, skóra jest moja i policzę Wam po taniosci:) (kupowalem ją na potrzeby teczki z dodatkami skóry strusia, którą Darek prezentował wcześniej w tym wątku).

Ja myślę jeszcze o pasku do zegarka.

• Like 1
  • Oceniam pozytywnie 1