Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wyszło wspaniale :)

Korzystając z okazji, podkreślam wzorową współpracę. Świetna komunikacja, cenne rady, niemalże codzienne zdjęcia z pola walki i szczery entuzjazm dla każdego kaprysu (włączając wymianę zamszu na inny kolor w ostatniej chwili).

Chapeau bas, Panowie!

Współpraca ze Skalpelem to niesamowita przyjemność!

• Like 1
Opublikowano

Darek, na widok tej teczki szczęka opada do samej ziemi... Szacun! Już mam ochotę zamówić coś podobnego do niej dla siebie a przecież dopiero co odebrałem swoją pierwsza teczkę od Ciebie!!

Korzystając z okazji chce powiedziec, że moją teczkę użytkuje codziennie i doskonale się sprawdza. Szczególnie w codziennym użytkowaniu odpowiada mi ergonomia wnętrza - kieszenie wewnętrzne są na tyle szeroke i duże, że bez problemu wkłada się do nich i wyciąga portfel, komórki i inne rzeczy, które nosi się w teczce a zamsz sprawia, że ręka przyjemnie się ślizga:).

Mając to na uwadzę i patrząc na Twoje inne realizacje, z pewnością nic nie skusi mnie na zakup kolejnej teczki gdzie indziej,

Opublikowano

Dzisiaj przyszedł pocztą kolejny wyrób Niestroj leatherwork - nie tak spektakularny jak ostatnia torba (której chyba nikt i nic nie przebije), ale cieszy. Założeniem miał być średniobrązowy z ciemnobrązowym przeszyciem portfel na dokumenty do samochodu, 4 karty (kredytówka, zwykła, dowód, prawko) i gotówkę. Wyszło jak widać na zdjęciach, które nie oddają pełnego jego uroku.

post-1121-0-57407300-1404934545_thumb.jp

post-1121-0-74409200-1404934550_thumb.jp

post-1121-0-24727400-1404934552_thumb.jp

post-1121-0-55489900-1404934553_thumb.jp

post-1121-0-24971300-1404934555_thumb.jp

post-1121-0-74055300-1404934556_thumb.jp

Dzięki Darek jeszcze raz :)

• Oceniam pozytywnie 4
Opublikowano

racja - choć trochę subtelniejszy. Ten u Tomka też jest fajny choć jego logo trochę mnie przytłacza.

Tutaj forma mówi za siebie a podpis rzemieślnika z logo zawarty w środku zachęca do częstszego użytkowania.

Skalpel --> brawa:)

Opublikowano

Tomek Miler pisał, że logo zostało zmniejszone i przeniesione w inne miejsce. Portfel zamówiony, więc niedługo będę w stanie powiedzieć więcej. Prace Skalpela jak zawsze na najwyższym poziomie i zawsze zaglądam do tego tematu z nadzieją, że pojawiło się coś nowego.

Opublikowano

Tomek Miler pisał, że logo zostało zmniejszone i przeniesione w inne miejsce. Portfel zamówiony, więc niedługo będę w stanie powiedzieć więcej. Prace Skalpela jak zawsze na najwyższym poziomie i zawsze zaglądam do tego tematu z nadzieją, że pojawiło się coś nowego.

To super - chętnie zobaczę zdjęcia z mniejszym logo :)

Opublikowano

Taka trochę unisex, chyba głównie przez rączkę i bardzo wąski, delikatny zamek... Ale generalnie koncept miękkiej teczki jest fajny, często takie widuję. Muszą być chyba z dobrej i umiejętnie potraktowanej skóry, żeby wypełnione ładnie się łamały, nie wyglądając przy tym jak worek. Na pewno Ci się uda :)

Opublikowano

ja sie na teczkach nie znam ale wyglada bardzo ciekawie i solidnie

fajnie wykoczone krawdzie

a co do ogarniecia sie z robota to dla siebie nigdy nie ma czasu :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Stwierdziłem, że zbrodnią byłoby wysyłać klientowi bispołkową torbę w reklamówce z "Biedronki", więc postanowiłem każdy produkt opatrzyć odpowiednim opakowaniem.

Szyty na miarę worek z naturalnego surowego lnu

post-1071-0-24529600-1406527880_thumb.jp

• Oceniam pozytywnie 8
Opublikowano

To ostatnia Marcellinowa "podróbka". Po konsultacji z klientem i własnych przemyśleniach postanowiliśmy zabezpieczyć łączenie rączki z klapą. W oryginale są same nity bez podkładek i żadnego zabezpieczenia. Co przy znacznym obciążeniu teczki powodowałby ryzyko wyrwania rączki razem z trzymającymi nitami. Dlatego została zainstalowana lekko elastyczna metalowa listwa wykończona zamszem w miejscu największych naprężeń, a nity zostały wymienione ze zbijanych na skręcane. W przyszłości będzie można wymienić sobie samodzielnie raczkę.

Tak to wyglada:

post-1071-0-49273900-1406534793_thumb.jp

post-1071-0-34697600-1406534794_thumb.jp

Opublikowano

Fajna teczka.

Z innej beczki- jedni cenią klasykę inni szukają nietypowych zapięć.

Czasem można znaleźć teczki z ciekawymi zapięciami które też łatwiej odpomać.

Niestety nie wiem gdzie ich szukać, ale potencjalny klient może docenić takie rozwiązania.

Swego czasu chorowałem na teczkę Wittchena ze względu na piękny kolor- mahoń. To była najdroższa i największa teczka w ich ofercie.

Nie wiem czy mają jeszcze ten kolor w ofercie.

Mam 3 inne teczki i ta byłaby zbędna.

Mam jeszcze teczkę z wysuwanymi rączkami w której chętnie zmieniłbym materiał na granatową skórę albo na taką mahoniową.