waski Napisano 19 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2017 Jakiś czas temu odebrałem przesyłkę a w niej Po wyjęciu z pudełka Ręcznie malowany jedwab. Piękna, piękna i jeszcze raz piękna. Jakość wykonania malunku na poszetce jak dla mnie bez zarzutu, na żywo naprawdę robi wrażenie. Teraz minusy, niestety. Wymiary poszetki to 24x23cm, a użyty jedwab jest bardzo cienki i delikatny, przez co jest ona zbyt mała. Przy takim materiale powinna być dużo większa, np. 40x40cm. Tak wygląda w porównaniu z poszetką z równie cienkiego materiału od Szarmanta. Kolejnym mankamentem jest wykończenie brzegów. Oczywiście mogłem ją zwrócić, ale tak bardzo mi się podoba i tak bardzo jest nietuzinkowa, że zdecydowałem się ją sobie zostawić. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 7 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2017 Skoro jesteśmy przy malowaniu: 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 7 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2017 To podszewka marynarki 😲? Super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 7 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2017 Taki jest plan. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. eye_lip Napisano 10 Kwiecień 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2017 Zawsze chciałem je mieć 1 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 10 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2017 @eye_lip B. Blacki jako takie czy te w szczególności? Bo ja to marzę o lotnikach jako, że są najbardziej pirackie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 10 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2017 Ogólnie, choć te kości były faworytami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rurov Napisano 11 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2017 Dnia 19.03.2017 o 18:17, Hush napisał: Pozostając w temacie field jacket...myślę, że ciekawy nabytek, a nietuzinkowy raczej o tyle, że rozmiar trudny do zdobycia (large long) no i stan - mint Kurtka M65 w kolorze OG, w ramach kontraktu dla SoSew Styles z 1987 roku. Nie załączam wielu zdjęć, ponieważ moim aparatem wychodzą beznadziejnie, a zdjęć tych kurtek jest w sieci masa.Gdyby ktoś rozważał zakup - kurtka jest bardzo obszerna, ale to w końcu kurtka polowa i nie mogła krępować ruchów w czasie czołgania się, strzelania etc.etc. - albo się akceptuje takie odejście od współczesnych fasonów albo trzeba szukać uwspółcześnionych replik. Tkanina to tzw. NYCO - bawełna z nylonem w proporcjach 50/50, szorstka i surowa w dotyku. Podpinka to w całości poliester. W moim przypadku nie jest akurat od kompletu ale również kontraktowy mint i rozmiarowo pasuje idealnie. Jeśli się za szybko nie ociepli i wreszcie wyschnie po praniu, to pokażę w CMDCNS Zawsze o takiej marzyłem. Możesz podać dokładne wymiary rozmiary twojej kurtki i cenę za ile kupiłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JD! Napisano 11 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2017 Dnia 19.03.2017 o 18:17, Hush napisał: Pozostając w temacie field jacket...myślę, że ciekawy nabytek, a nietuzinkowy raczej o tyle, że rozmiar trudny do zdobycia (large long) no i stan - mint Kurtka M65 w kolorze OG, w ramach kontraktu dla SoSew Styles (...) @Hush jakie źródło? Ja poluję na allegro i przez kolegę, ale dużo mały i bardzo dużych rozmiarów... No i podróbek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 11 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2017 Widziałem kurtkę @Husha na żywo. Fantastyczna. Stan rzeczywiście mint - po prostu jest nowa. Rozmiar large long, na minimum 185 - 190 cm. O ile wiem, sprzedawca czeka na dostawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hush Napisano 11 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2017 @JD! wysłałem PW 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal83 Napisano 11 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2017 Dnia 10.04.2017 o 17:06, eye_lip napisał: Zawsze chciałem je mieć Gdzie? Jak? Dlaczego tak drogo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 11 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2017 Na instagramie, przypadkiem, bo ktoś tak wycenił.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal83 Napisano 11 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2017 Godzinę temu, eye_lip napisał: Na instagramie, przypadkiem, bo ktoś tak wycenił.. Są fantastyczne. Barkery trafiają na Bucket List. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Umberto Napisano 21 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2017 Dnia 25.02.2017 o 16:24, Clovis napisał: Może nie da się tego nazwać nabytkiem nietuzinkowym, ale z drugiej strony nie ma wątku o nabytkach zwykłych, a ten z pewnego względu jednak jest interesujący. Otóż byłem wczoraj w outlecie (Piaseczno) z mnóstwem sklepów klasy od śmiecia do poziomu mniej więcej Bytomia i Pierre Cardin. Wszedłem między innymi do sklepu Lavard z seryjną konfekcją, w którym w życiu nic nie kupowałem, bo nie przyszło mi do głowy, że w ogóle może tam być coś dobrego. Moją uwagę zwróciła marynarka w ładnym kolorze, śliwka złamana brązem. Wziąłem ją do ręki, obejrzałem. Wełna 120 Zignone, bardzo przyjemna w dotyku, podszewka z wiskozy. Włożyłem na siebie, idealnie mój rozmiar. Mocno już zaskoczony sprawdziłem cenę. Outletowa 200 złotych... Nie miałem w planach żadnych zakupów, ale to było naprawdę wyzwanie. Poszedłem do kasy, gdzie sprzedawca dał mi dodatkowe 10% rabatu. Wyszedłem ze sklepu wciąż mocno zdziwiony, z bardzo fajną marynarką, ze świetnego materiału, za 180 złotych... Trochę spóźnione ale muszę się odnieść bo mam taką samą. Gratuluję zakupu. Co do Lavard to opinie są różne (sam mam złe zdanie o cienkich bawełnianych spodniach) jednak ten materiał jak na cenę jest super. Mam 4 marynarki z tego materiału, z czego najstarsza ma dobre 6 lat i się trzyma świetnie, a jeszcze lepiej nosi. Jak idzie lato to aż żal się z nimi rozstawać... A z tym kolorem świetnie się komponują burgundowe Tauntony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clovis Napisano 22 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2017 Bardzo dobrze mi służy, lubię ją. Bardzo udany zakup. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 28 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2017 A taką kolejną kurtkę w stylu militarnym zakupiłem sobie na lato. Ponieważ moja czeka na odprasowanie i cieplejsze dni tu prezentuje ją Erick Mannby.... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 28 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2017 @TomiW01 wyjaw źrodło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 28 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2017 Proszę @HarginWhat Price Glory... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vit Napisano 28 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2017 3 godziny temu, TomiW01 napisał: A taką kolejną kurtkę w stylu militarnym zakupiłem sobie na lato. Ponieważ moja czeka na odprasowanie i cieplejsze dni tu prezentuje ją Erick Mannby.... fajna. Coś w stylu safari? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 28 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2017 25 minut temu, Vit napisał: fajna. Coś w stylu safari? Tak, letni ubiór pilota RAF - u, lecz skojarzenia z safari jak najbardziej na miejscu. Wydaje się, że tego lata to must-have w modzie męskiej... 😊 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 29 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2017 @TomiW01 jak wygląda dopasowanie rozmiarówki w odniesieniu np. do marynarek SuSu (przekładając roz. UK na kontynentalną)? Jak wygląda kwestia długości (na zdjęciach kurtka robi wrażenie dość długiej)? Dałbyś radę zrobić kilka zdjęć? Ostatnie pytanie, ile czasu trwała dostawa (bo jak rozumiem z US)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 29 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2017 @Hargin Co do pomiarów to wykonam je trochę później. Faktycznie kurtka jest luźna, nietaliowana (do tego jest pasek). Trzeba pamiętać, że to kurtka rekonstrukcyjna. Oparta chyba na jakiś starych szablonach, made in Pakistan 😁 A dostawa nie z USA a z.... ZEA 😂😂😂 4 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 29 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2017 Przyniósł kurier, czy odstałeś swoje w UC z przerywnikiem na przesłuchanie w ABW? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 29 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2017 Tak kurier, razem z ulotkami popierającymi Daesh... 😂 na ABW i cło mnie tym razem nie zabrano, ale smutni kręcą się pod domem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi