waski Napisano 16 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2016 Wrzuć otoczkę dziury do działu bespoke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 19 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2016 Takie cóś od exoxe, skóra pytona. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 19 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2016 Krystian, zmieniłeś telefon? (zdjęcia - 'żyleta') Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 19 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2016 Zmieniłem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Whitesnake Napisano 20 Grudzień 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2016 Dzięki umiejętnościom i pasji p. Przemysława ( @przemyslawm ) udało mi się zrealizować marzenie o piórze w stylu japońskich mistrzów. Jego piękno tkwi w prostocie, proporcjach i materiałach. 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 20 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2016 proszę Adamie podaj specyfikację tego pięknego pióra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 20 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2016 6 godzin temu, damiance napisał: proszę Adamie podaj specyfikację tego pięknego pióra. Materiał: ultra czarny ebonit z dodatkiem pyłu węglowego, opracowany wg receptury z 1920r., który powstał we współpracy z Montblanc i stosowany jest przez tą manufakturę do dzisiaj w najwyższej linii swoich produktów, polerowany na wysoki połysk. Wymiary: ok. 150mm x 16mm (w najszerszym miejscu). Wydaje się duże, ale tylko dlatego, że jest dostosowane do mnie i wymiarów mojej dłoni - taki bespoke . Kształt: Cygaro bez linii równoległych. Sekcja; wykonana jest z tego samego ebonitu, oddzielona pierścieniem. Stalówka: złota St 1.1. Mechanizm: pióro jest kompatybilne z nabojami international i posiada konwerter do nabierania atramentu. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 20 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2016 Jeżeli to mniejsze zdjęcie z otwartym piórem mógłbyś opublikować to z góry dzięki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 20 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2016 @Whitesnake rewelacja! Jak patrzę na te zdjęcia to muszę sam siebie przekonywać raz po raz, że przecież ja nie piszę piórem i wcale nie potrzebuję pióra 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 20 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2016 11 minut temu, damiance napisał: Jeżeli to mniejsze zdjęcie z otwartym piórem mógłbyś opublikować to z góry dzięki ! 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 20 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2016 21 minut temu, Zajac Poziomka napisał: @Whitesnake rewelacja! Jak patrzę na te zdjęcia to muszę sam siebie przekonywać raz po raz, że przecież ja nie piszę piórem i wcale nie potrzebuję pióra Patrząc na ostatnie lata tez posługuje sie nimi głównie podczas składania podpisów. Strach przyznać, ale podczas moich ostatnich studiów, kiedy znów wpadłem w nasz system edukacji, największym wyzwaniem podczas egzaminów było ręczne i czytelne napisanie pracy w wyznaczonym czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 20 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2016 No, Whitesnake przywrócił mi wiarę w pióra bespoke. Prezentuje się w moich oczach znacznie lepiej niż inne pióra z oferty Pana Przemysława. Jest w tym na pewno duża zasługa zamawiającego. Gratuluję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcous Napisano 20 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2016 Godzinę temu, Whitesnake napisał: Materiał: ultra czarny ebonit z dodatkiem pyłu węglowego, opracowany wg receptury z 1920r., który powstał we współpracy z Montblanc i stosowany jest przez tą manufakturę do dzisiaj w najwyższej linii swoich produktów, polerowany na wysoki połysk. Wymiary: ok. 150mm x 16mm (w najszerszym miejscu). Wydaje się duże, ale tylko dlatego, że jest dostosowany do mnie i wymiarów mojej dłoni - taki bespoke . Kształt: Cygaro bez linii równoległych. Sekcja; wykonana jest z tego samego ebonitu, oddzielona pierścieniem. Stalówka: złota St 1.1. Mechanizm: pióro jest kompatybilne z nabojami international i posiada konwerter do nabierania atramentu. Piękny przedmiot, aż chciałoby się taki posiadać i pisać nim, pisać, ale .... ja przecież nie piszę piórem czy ( @przemyslawm ) jest autorem tego pióra? można gdzieś zobaczyć więcej jego prac? jakaś galeria? M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 20 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2016 Przepraszam za zgryźliwość, ale akurat dziś mam urodziny, więc mi wolno raz w roku... Pióro forumowe powinno być dokładnie takie, może z opcją wyboru rozmiaru M i L, nie zaś ekologiczne w zestawie z klockiem bespoke:-) A na 50. urodziny kupię sobie już nie Speedmastera, tylko takie samo pióro - będzie taniej (chyba;-)). Adam, brawo Ty! 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 20 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2016 @Marcous Zapraszam tutaj: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 20 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2016 @lubo69: to samo chciałem napisać, ale nie mam dzisiaj urodzin, wiec ugryzłem się w palce. Dzięki i oczywiście wszystkiego najlepszego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 20 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2016 koncert życzeń do uwzględnienia przy kolejnym projekcie, może za jakiś czas, jak będą zainteresowani tak niszowym tematem jak pióro Wzór "cygaro" jest klasykiem, standardem gatunku. Nasze pióro powstało specjalnie dla BwB. Gdyby "cygara" nikt wcześniej nie wymyślił to może taki design byłby nasz Jeżeli ktoś zamówi "cygaro" z African Blackwood to proszę o wrzucenie na forum, bo to będzie też coś wyjątkowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 20 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2016 1 godzinę temu, lubo69 napisał: A na 50. urodziny kupię sobie już nie Speedmastera, tylko takie samo pióro - będzie taniej (chyba;-)). Adam, brawo Ty! Jako prezent na okrągłe urodziny sprawdza się doskonale. Zapewniam Wszystkiego Najlepszego! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 20 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2016 @Whitesnake, po raz kolejny, przy Twoich projektach, doskonałość obrała formę! Gratuluję! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 20 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2016 5 godzin temu, Whitesnake napisał: @Whitesnake, piękne, piękne, piękne. Prawdziwe cacuszko!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 20 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2016 Dziękuję wszystkim za miłe słowa! To faktycznie przepiękne pióro. Myślałem o takim od lat. Lubię klasyki, więc projekt nie jest oryginalny, za to podjęcie wyzwania i wykonanie zasługują na najwyższe uznanie. Zrealizować dokładnie marzenie zamawiającego, uwzględniając nawet te kaprysy, których nie potrafi nazwać, to wielka sztuka. Wielkie gratulacje dla @przemyslawm! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 20 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2016 Dante (chyba) pisał o Matce Boskiej, że nie tylko spełnia prośby wiernych, ale też pomaga im uświadomić ich potrzeby. Jak dobry rzemieślnik ;). 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 20 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2016 @swordfishtrombone... You make my day Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 10 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2017 Kilka krawatów do kolekcji (vintage, poza tym środkowym, który jest krawatem meksykańskiej fundacji na rzecz rekonstrukcji piersi). Mają wartość sentymentalną; na szczególną uwagę zasługuje ten w lwy, który jest krawatem pracowników słynnego producenta szampana - Pol Roger. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Osoba Napisano 12 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2017 Koniecznie pokaż zestaw z szampańskim!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi