Monsieur Michał Napisano 28 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2011 Panowie, jak długo utrzymuje się wam taki "blask" na butach? Przed każdym wyjściem musicie to poprawiać, czy dopóki się tego nie zapuści to wystarczy przetrzeć i już jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 28 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2011 Wszelkie obicia lub otarcia naruszaja (przynajmniej u mnie) powierzchnie polerowana, wiec trzeba powtarzac w zaleznosci od czestotliwosci noszenia butow. Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 28 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2011 Prawdę powiedziawszy jak w butach raz zrobię lustro to tylko raz na około 3 tygodnie poprawiam, na co składa się maźnięcie pastą po powierzchni i minuta polerowania. Tak na co dzień to przetarcie szybkie szmatką wystarczy przed wyjściem, bardziej aby z kurzu oczyścić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 28 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2011 Prawdę powiedziawszy jak w butach raz zrobię lustro to tylko raz na około 3 tygodnie poprawiam, na co składa się maźnięcie pastą po powierzchni i minuta polerowania. Tak na co dzień to przetarcie szybkie szmatką wystarczy przed wyjściem, bardziej aby z kurzu oczyścić Mam takie samo zdanie jak kolega. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 28 Listopad 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2011 Potwierdzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 28 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2011 Podobnie jak u Capo. Przecieram też buty szmatką przy zdejmowaniu. Nawet w gościach PS Wiecie, co mnie najbardziej wkurza? Gdy idę w gości albo na imprezę, a tam wszyscy zdejmują buty. Niby nikt nie powiedział, że muszę zdjąć, ale głupio paradować samemu. Wniosek: albo zadaję się z niewłaściwymi ludźmi, albo pora nosić ze sobą prawidła na imprezy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 28 Listopad 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2011 Kiedyś na imprezie zdjąłem trzewiki i założyłem mokasyny które wziąłem ze sobą - patrzyli na mnie jak na debila (miałem też skarpetki w kolorze szaty biskupiej) - ale to byli studenci z politechniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 28 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2011 Raczej łyżkę do butów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 28 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2011 Małą łyżkę noszę zawsze w teczce. Często nie ma co liczyć na gospodarzy w tym zakresie. Poza tym, zawsze może nadarzyć się sposobność, aby rzucić w sędziego kaloszem - wtedy łyżka nieodzowna W pana Howarda Webba można było 12 czerwca 2008 rzucić angielkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal. Napisano 29 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2011 Raczej ciężkim trzewikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 1 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2011 bez naturalnego światła ciężko wykonać fotki z połysku, ale w dzień mocno widoczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 11 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2011 Dostałem całusa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 11 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2011 Z doświadczenia wiem, że kobietom butów pastować nie warto. Serce się czasami kraje jak zobaczy się je na drugi dzień upier****e jak sto pięćdziesiąt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 11 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2011 Znam to. Wypastowałem kiedyś sztyblety mojej dziewczyny. Po 2 godzinach w stajni wyglądały tragicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 11 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2011 Poza tym, kobiece buty często są wykonane z jakiś dziwacznych zamszowo-jasno-wchłaniających skór i nasze specyfiki mogą poczynić nieprzewidziane szkody w postaci zaciemnień. Sam miałem z tego powodu straszną awanturę w tym tygodniu (choć wina ewidentnie leżała po mojej stronie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meqoq Napisano 11 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2011 Znam to. Wypastowałem kiedyś sztyblety mojej dziewczyny. Po 2 godzinach w stajni wyglądały tragicznie.Muszę powiedzieć, że pomysł pastowania butów przed wyjściem do stajni jest tak... awangardowy, że pretensje możesz mieć tylko do siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 11 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2011 Z doświadczenia wiem, że kobietom butów pastować nie warto. Serce się czasami kraje jak zobaczy się je na drugi dzień upier****e jak sto pięćdziesiąt. A to niby faceci nie przywiazuja uwagi do szczegolow;) to tak jak z tym niemyciem rak po wyjsciu z toalety;) Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 11 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2011 Przecież tu nie chodzi o to, jak buty będą wyglądały następnego dnia. Tu chodzi o całusa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 11 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2011 Przecież tu nie chodzi o to, jak buty będą wyglądały następnego dnia. Tu chodzi o całusa To Ty musisz buty pastować, żeby liczyć na coś więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 11 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2011 Znam to. Wypastowałem kiedyś sztyblety mojej dziewczyny. Po 2 godzinach w stajni wyglądały tragicznie.Muszę powiedzieć, że pomysł pastowania butów przed wyjściem do stajni jest tak... awangardowy, że pretensje możesz mieć tylko do siebie. Racja ale wyszedłem z założenia, że obuwie jeździeckie też zasługuje na pielęgnację. Po pierwszym razie przekonałem się że warto porządnie polerować buty tylko na zawody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 11 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2011 To była synekdocha http://www.slownik-online.pl/kopalinski ... 7CD8BD.php W hierarchii mojego związku okazjonalne pastowanie butów to synonim kwiatów, a efekt jest lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ral1n Napisano 12 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2011 Podziwiam osoby, które opanowały omawianą sztukę "mirror shine". Nie jest to wcale łatwe. Ja jestem na etapie nauki i niestety nie udało mi się uzyskać jeszcze nic lepszego, niż to co na załączonym zdjęciu. Niemniej jednak będę próbował dalej. Zauważyłem, że istotnym aspektem jest relatywnie delikatne polerowanie, tak aby nie "zniszczyć" poprzednio naniesionych warstw wosku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kreatywny Napisano 20 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2011 Witam, Chciał bym się pochwalić lustrem w moich trzewikach. Zdjęcia robione zwykłą cyfrówką więc jakość nie powala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pszemau Napisano 22 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2011 Nie liczy się, napis "Bespoke" jest odwrócony do góry nogami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 23 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2011 Praktycznie cała filozofia robienia lustra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi