Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Właśnie - sam zastanawiałem się czy nie zgłosić tego posta do moderacji!

Mi wpis ze wzmianką o cenniku usług prawniczych KPRP moderacja wycięła z Shoutboxa (nawet nie wiedziałem, że stamtąd się da)  :twisted:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam ;)

Na forum od dłuższego czasu, ale po raz pierwszy oficjalnie.

Z natury miłośnik i wielbiciel tradycyjnego golenia na mokro, klasycznej męskiej elegancji, ale przede wszystkim idealnie wypastowanych butów ;)

Na forum od momentu zakupu kilku produktów firmy Saphir ;)

Witam i pozdrawiam Wszystkich forumowiczów :)

Opublikowano

Dzień dobry. Postanowiłem się zarejestrować na forum, bo jestem początkującym miłośnikiem klasycznego obuwia (zwłaszcza brogsów) i poszukuję informacji zarówno w jakim kierunku warto rozwijać tego konika, jak i co robić, by przy swojej intensywnej eksploatacji wszelkiej maści butów cieszyć się nimi jak najdłużej. Elegancją ubioru do wielu użytkowników mi daleko - preferuję smart casual, bo i taki styl najlepiej odpowiada mojemu trybowi życia, ale kto wie... tylko krowa nie zmienia zdania. :) Pozdrawiam serdecznie!

Opublikowano

Witam serdecznie wszystkich użytkowników

Od dłuższego czasu obserwuje forum oraz je czytam. Czas się przedstawić.

Jestem Sebastian. Mieszkam w Katowicach. Oprócz dobrego ubioru jestem miłośnikiem flyfishing'u.

Przy okazji życzę Wszystkim dużo radości w obecnym już 2016 roku.

Pozdrawiam

Seba

Opublikowano

Raczej chodzi o słowo "witam".

Witam serdecznie wszystkich użytkowników

To chyba walka z wiatrakami; już łatwiej przekonać do butów za ponad 200 zł.

W każdym razie witamy.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

W takim razie dzień dobry, dobry wieczór. Teraz będzie dobrze. Chyba.

A do butów za ponad 200 zł nie trzeba przekonywać tych co widzą, czuja, że warto. A z niedowiarkami nie wygrasz.

Miłego wieczoru i dziękuję za zwrócenie uwagi za tak niefortunne niedopatrzenie.

Seba

Opublikowano

Panowie, jestem tu nowy i pewnie zaraz zostanę zakrzyczany/nielubiany/wywalony - trudno będę żyć dalej.

Osobiście również przywitałem się formą "WITAJCIE" (której tak nie lubicie), dlaczego to zrobiłem... niech no pomyślę... już wiem.

Tak wygląda rejestracja nowego użytkownika:

1. Rejestruje się i przyzwyczajony z innych portali szuka działu "przywitaj się".

2. Otwiera temat na pierwszej stronie by zobaczyć, czy w pierwszym poście nie ma jakiegoś regulaminu.

Czyta tam: 

Witam na forum.bespoke.pl /..../

Gospodarz sam przyjął formę Witam.

3. Następnie przegląda kilka pierwszych powitań i przez najbliższych kilkadziesiąt  stron czyta witam, witajcie, cześć, siema... i kilka razy dzień dobry.
Wątpię by ktokolwiek dotrwał do strony, gdzie po raz pierwszy pojawia się link do wypowiedzi prof. Bralczyka i uwag "starszych" użytkowników w kierunku "młodych".

(Była kiedyś ciekawa dyskusja na temat Witam między prof. Miodkiem, prof. Bralczykiem i prof. Markowski na temat tej formy, skrótowo opisana w internecie. Ostatni z językoznawców jest najmniej krytycznie nastawiony do formy Witam a prof. Bralczyk jest najbardziej zagorzałym jej przeciwnikiem.)

4. Klika formę "odpowiedz' i pisze to co w OGÓLNYM standardzie zauważył czyli :

Witam, nazywam się....

Jeżeli szanowni Panowie pozwolą to zaproponuję by zamknąć ten temat, przenieść do Archiwum i otworzyć nowy z regulaminem i NOWYM ogólnie przyjętym STANDARDEM. 

p.s. 
Nie jestem miłośnikiem formy Witaj, choć uważam, że tak weszła w życie, że jak pokolenie 20+ będzie pokoleniem 40+ to forma ta stanie się równie powszechna jak dzień dobry.
Opublikowano

3. Następnie przegląda kilka pierwszych powitań i przez najbliższych kilkadziesiąt stron czyta witam, witajcie, cześć, siema... i kilka razy dzień dobry.

Wątpię by ktokolwiek dotrwał do strony, gdzie po raz pierwszy pojawia się link do wypowiedzi prof. Bralczyka i uwag "starszych" użytkowników w kierunku "młodych".

Nie trzeba tego czytać, to trzeba wiedzieć.

Z drugiej strony walka z "witam" to zadanie dla Don Kichot'a :) nie do naprawy w tym świecie

Opublikowano

Gospodarz używa formy witaj właśnie dlatego, że jest gospodarzem :D

Nie masz racji. 

edit: Jednak masz:)

Nie zmienia to jednak faktu, że w kolejnych ostach czytamy witaj wielokrotnie i próba zmiany tego obyczaju NAGLE jest bezsensowna i skazana na porażkę.

Opublikowano

Nie masz racji. 

edit: Jednak masz:)

Nie zmienia to jednak faktu, że w kolejnych ostach czytamy witaj wielokrotnie i próba zmiany tego obyczaju NAGLE jest bezsensowna i skazana na porażkę.

Tak samo jak przekonanie ludzi do noszenia butów GYW :P 

Opublikowano

Tak samo jak przekonanie ludzi do noszenia butów GYW :P

Coś w tym jest. Dziś na Onecie pod artykułem o zakupoholizmie taki komentarz można znaleźć:

post-4478-0-44730400-1451750262_thumb.pn

Wychodzi na to, że jesteśmy forum "odchyleńców" (i to nie jest odosobniona opinia patrząc na reputację komentarza) :D 

No ale koniec tego offtopu. 

• Oceniam pozytywnie 3
Opublikowano

Dzień Dobry wszystkim w kolejnym, lepszym Nowym Roku!

Jako, że temat służy do przedstawiania się, ale nie chciałbym aby mój post przyjmował formę reklamę, XXXXXXXXXXXXXXXl ;-)

Do zobaczenia w kolejnych tematach!

Edyt.: MOD reklama