Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Tematem męskiej elegancji zainteresowałem się dopiero kilka miesięcy temu. Od tego czasu konsekwentnie pogłębiam swoją wiedzę w tym temacie i powoli kompletuję garderobę.

Mimo, że najbliżej mi do stylu smart casual, to równie chętnie czytam o wyższych formach elegancji.

Uważam, że praktyka czyni mistrza, więc postaram się jak najszybciej zebrać się w sobie i wrzucić coś do CMDS, aby poznać Wasze uwagi i jak najszybciej wdrożyć odpowiednie korekty  ;)

Opublikowano

Cześć!

Poczytałem, popatrzyłem i powoli zbieram się na dodanie paru pytań :)

Liczę, że forum będzie dobrym źródłem inspiracji do tego jak trochę urozmaicić odzieżową stronę życia typowego biurowego krawaciarza ;)

Pozdrawiam wszystkich!

Opublikowano

Dzień dobry:)

Od pewnego czasu zaglądam na forum, początkowo do działu kobiecego, teraz podczytuje też "męskie" tematy, starając się nadążyć intelektualnie za przemianami w szafie mojego męża. Mam nadzieję, że Panowie pozwolą mi się tu doksztalcac:)

Pozdrawiam cieplo

Elanna

Opublikowano

Dzień dobry, Szanownym Panom!

Jako, że od pewnego czasu z wypiekami wertuje wszelakie tematy z forum, uznałem, że najwyższa pora wyjść z cienia i poprawnie się przywitać.

Mam nadzieję, że teraz, gdy przełamałem pierwsze lody, uda mi się wreszcie coś wnieść no i być może jeszcze więcej z forum wynieść. ;-)

Na zakończenie  życzę wszystkim miłego dnia i

pozdrawiam serdecznie

Wojciech

Opublikowano

Witam wszystkich serdecznie. Jednocześnie chciałbym podziękować za dotychczasową wiedzę i inspiracje, które przez ponad rok udało mi się wchłonąć dzięki użytkownikom forum. Pozdrawiam. :)

Opublikowano

Witam forumowiczów,

Swój post powitalny chciałem zgrac z wstawką do działu CMDNS jednak ze względu na ciągłe problemy z dobraniem odpowiedniego zestawu uznałem, iż już zbyt długo korzystam z zawartej na forum wiedzy jako "cywil" a CMDNS będzie musiało poczekac. :) Przygodę z eleganckim ubiorem zacząłem w okresie przedstudniówkowym (najlepsza ku temu motywacja dla młodego człowieka moim zdaniem). Na razie pobieram inspiracje z blogów Macaroniego, Millera, Szarmanta, Mr.Vintage, SecondHanda oraz z StudenckiejElegancji i forum ButwButonierce. Tutaj chciałbym podziękowac i pogratulowac również wszystkim Panom blogerom. Robicie kawał dobrej roboty a Wasze wpisy czyta się z ogromną przyjemnością. :) Mam nadzieję, że elegancja nie będzie dla mnie tylko chwilową pasją a stanie się sposobem na "bycie" w tym często szarym i nudnym świecie. Pozdrawiam jeszcze raz i życzę miłej niedzieli :)

Mateusz. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam serdecznie wszystkich Panów i Panie również, jeżeli jakieś to czytają ;)

Z zainteresowaniem od kilku dni przeglądam forum i czytam zamieszczone tu informacje i toczące się dyskusje, trafiwszy tu przypadkowo szukając skąpych informacji na interesujący mnie temat. 

Z prawdziwą satysfakcją odkryłem społeczność dla której normą jest fakt, iż mężczyzna pragnie ubrać się elegancko i nie traktuje faceta "pod krawatem" jak stetryczałego przedwcześnie dziwaka ;) W związku z powyższym chciałem się przywitać.

Odkąd sięgam pamięcią zawsze interesowałem się historią męskiego ubioru i tym, co kiedyś wyznaczało standardy męskiej elegancji (wzbudzając przy tym pobłażliwy uśmiech rodziny i znajomych) a dziś cóż...wiele się zmieniło na rzecz bylejakości, takie czasy. Co prawda z racji wykształcenia i zawodu oraz zamiłowania do kolekcjonowania wszystkiego, co dawne, po amatorsku interesowałem się tematem męskiego ubioru ale chylę czoła przed Waszą wiedzą w tym zakresie i mam nadzieję, że będę mógł z niej czerpać inspirację i od czasu do czasu nieśmiało włączyć się do toczących się dyskusji ;)

Tyle tytułem wstępu, wszystkich serdecznie pozdrawiam.

Tomek83

Opublikowano

Witam serdecznie.

Bardzo przypadło mi do gustu to forum z powodu ogromu wiedzy, która jest zawarta w wielu ciekawych wątkach. W związku z tym, iż stawiam pierwsze kroki w tej dziedzinie, taka wiedza jest mi bardzo potrzebna. Fachowa pomoc i porady to jest to, czego potrzebuję najbardziej.

Pozdrawiam, Dominik.

Opublikowano

Dzień dobry, chciałbym się przywitać z wszystkimi osobami odwiedzającymi to forum. Długo szukałem takiego miejsca i mam nadzieje, że co nieco wyniosę z przedstawianych tu mądrości :) .

Pozdrowienia.

Opublikowano

Witam szanowne grono, kilka postów już jest, dopiero zauważyłem dział :) Głownie czytam  o butach, i dużo informacji już sobie przyswoiłem, bardzo dobre forum. Modą męską interesuje się niewiele, lubię po prostu skromnie, lecz ładnie wyglądać; za to w temacie perfum jestem raczej dobrze obeznany  :)

Opublikowano

WItam serdecznie i od razu pytam z pewną dozą nieśmiałości czy Panie też tutaj witacie, czy w ogóle kobiety mają prawo wypowiadania się w tym jakże elaganckim, ale jakby nie patrzeć wyjątkowo męskim miejscu w sieci internetowej. Jesli tak to będzie mi bardzo miło. Jestem Natalia, dla przyjaciół Tola. pozdrawiam:).