constantin Napisano 14 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2013 Mam nadzieję Bartku, że nie będziemy musieli zaakceptować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LudwigVan Napisano 14 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2013 Załączony artykuł znam bardzo dobrze i nigdy nie rozpoczynam listów ani e-maili skierowanych do pojedynczego odbiorcy od "Witam" (zwykle używam formy "Szanowny panie doktorze/profesorze" - podług tytułów naukowych - za wyjątkiem magistrów, wówczas poprzestaję na "Szanowny Panie"). Z jakiegoś powodu taka forma przywitania się na forum wydała mi się stosowna.Rozumiem, że Bartek jako osoba o dłuższym stażu na forum poczuła się obrażona niczym profesor Bralczyk witany przez studenta. W takiej stytuacji najmocniej przepraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 14 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2013 Niech się kolega nie przejmuje, witam i pozdrawiam stało się już zbyt popularne by z tym walczyć. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 15 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2013 Niech się kolega nie przejmuje, witam i pozdrawiam stało się już zbyt popularne by z tym walczyć. ... A walka z tym przypomina granvillizm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 15 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2013 Nie akceptuje takich zmian i mam nadzieję, że będę temu wierny, bylejakość ma wiele twarzy, ale osobiście przeraża mnie jak " Maitre a penser" tłumaczą to zjawisko i godzą się z tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 15 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2013 A masz sposób jak odróżnić bylejakość od, powiedzmy, ewolucji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 15 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2013 wyznacznikiem jest tu dla mnie "miejsce" skąd te zmiany "wychodzą" W moim rodzinnym domu pielęgnowało się "język ojczysty", ale nie znaczy to, że wśród moich kolegów nie było piewców "poszłem" reasumując fakt, że wielu ludzi uznaje dres jako strój codzienny nie jest dla mnie wyznacznikiem tego, że może faktycznie po co to "prasowanie" etc.. Jeżeli nie "MY" tu, to kto..?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 15 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2013 wyznacznikiem jest tu dla mnie "miejsce" skąd te zmiany "wychodzą" W moim rodzinnym domu pielęgnowało się "język ojczysty", ale nie znaczy to, że wśród moich kolegów nie było piewców "poszłem" reasumując fakt, że wielu ludzi uznaje dres jako strój codzienny nie jest dla mnie wyznacznikiem tego, że może faktycznie po co to "prasowanie" etc.. Jeżeli nie "MY" tu, to kto..?! Wypadałoby zatem np. pierwsze zdanie wypowiedzi rozpocząć wielką literą i zakończyć je kropką, a nadto wykazać troskę o interpunkcję. "Witam" w relacjach internetowych ma swoiste przeznaczenie, jest w pewnym sensie bezpieczne kiedy nie wiadomo, czy napisać "cześć" czy "dzień dobry", ot takie "helo". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 15 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2013 Tak masz rację, prawdopodobnie w niewłaściwym wątku zamieściłem tych kilka nieskładnych zdań, ale nie miałem intencji odnieść się się do "Witam". Moim celem była "ogólna" dezaprobata do zachodzących zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 15 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2013 W takim razie proponuję "serwus" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pafcio0 Napisano 15 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2013 W takim razie proponuję "serwus" Podzielam! Serwus jest klawym przywitaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 15 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2013 Podzielam! Serwus jest klawym przywitaniem Mowa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BillParish Napisano 15 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2013 Szanowni koledzy forumowicze / Serwus! Trafiłem na to forum drogą krętą i długą, ale wreszcie dotarłem do, wydaje mi się, miejsca, którego szukałem. Mam nadzieję na znalezienie tu wielu przydatnych informacji i nie tylko. Pozdrawiam, Bill Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szerman Napisano 15 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2013 Serwus! Dobrze, że udało mi się tutaj trafić. Pozdrawiam, Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikimike Napisano 15 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2013 Witajcie Długo szukałem zanim tu trafiłem. Mam nadzieję, że znajde tu zawsze odpowiedzi na nurtujące mnie pytania pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bilbos Napisano 16 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2013 Szanowni Forumowicze, forum przeczytałem już prawie "od deski do deski", teraz czas w końcu na przywitanie się, chociażby aby bez naruszenia konwenansów móc zgłosić swój akces w ankiecie na temat Yanko Cordovanów Pozdrawiam, Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 16 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2013 Witam, i zapraszam do aktywnego uczestnictwa nie tylko w zakupach.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakow Napisano 16 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2013 Tradycyjnym, starowęgierskim "Serwus" witam się i ja. Forum czytam od kilku już miesięcy, przywiodła mnie tu chęć poszerzenia swojej wiedzy na temat ubioru. Na razie milcząco obserwuję... Pozdrawiam wszystkich serdecznie, Jakub Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arche Napisano 16 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2013 Modnie: serwus! Witam serdecznie i zapraszam do wymiany myśli, nie tylko czytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EleganckiDodatek.pl Napisano 18 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2013 Jako, że jestem tu "Nowy" i jest to mój pierwszy post na tym forum, chciałbym na początku "Naszej znajomości" ze wszystkimi się przywitać. Witajcie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hachi Napisano 18 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2013 Serwus! po długim czasie anonimowego przeglądania forum, skutecznie przerwanego maturą, zdecydowałem się w końcu zarejestrować. Oby na studiach było więcej czasu na poszukiwanie własnego stylu Pozdrawiam serdecznie, Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emen Napisano 20 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2013 Dzień dobry wszystkim ! Tak jak pewnie większość trafiłem tu dość okrężnymi ścieżkami. W zasadzie mógłbym się podpisać obiema rękami pod tym co napisał gnaeus. Chociaż pierwsze kroki już poczynione. Porządny (mam nadzieję) garnitur się szyje, czekam na dostawę butów, przygoda rozpoczęta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 20 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2013 Dzień dobry, czekam na pierwszą prezentację! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brazzi Napisano 22 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2013 Szanowni Forumowicze, Cieszę się, że tutaj trafiłem. Obecnie jestem w trakcie poszerzania wiedzy o istniejące tematy pozdrawiam, Patryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damis Napisano 3 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2013 Serdecznie witam wszystkich forumowiczów. Jako że rozpoczynam swoją przygodę cieszę się że trafiłem właśnie tutaj. Wile tematów i wątków już przeczytałem, ale równie dużo zostało mi jeszcze do przeczytania. Będzie mi niezmiernie miło tworzyć własny styl w waszym gronie. Pozdrawiam Damian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi