Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, Outdersen napisał:

Dzień dobry,

Co prawda nie jestem tutaj nowy, a konto posiadam od ładnych kilku lat, ale dość mocno zakurzone i raczej nieużywane. Do tej pory moja forumowa aktywność ograniczała się głównie do przeglądania jego zawartości z co tu ukrywać, naciskiem na pewien, żywo interesujący mnie i moich kolegów od "blogasków o szmatkach" wątek. Część z Was być może wie, większość zapewne nie, ale jestem autorem jednego z nich, tj. "Outdersen - męska moda i styl". Linku nie wkleję, bo już na samą myśl obawiam się ostracyzmu za nachalną autoreklamę. Co do bloga natomiast, to skupia się wokół prezentacji moich odzieżowych zestawień i okraszony jest odnoszącymi się do nich w różnym stopniu komentarzami. Niewskazany jest więc dla wszystkich wirtuozów męskiej mody i stylu, a w szczególności dla tych o słabych nerwach ;)
Ta czy inaczej, ucinając ten przydługi wstęp, w tym miejscu się ujawniam i oficjalnie Wam przedstawiam. Być może dzięki temu zabiegowi moja obecność tutaj także przybierze na intensywności.

Pozdrawiam serdecznie,

Łukasz

No kolego za pomysł z wywaleniem z phoenixa poduszek na ramionach masz u mnie plusa.

Opublikowano
22 godziny temu, Jamjest napisał:

No kolego za pomysł z wywaleniem z phoenixa poduszek na ramionach masz u mnie plusa.

Mam nadzieję, że z czasem pojawią się i inne powody, ale na początek dobre i to, dziękuję ;) 

Dnia 17.01.2017 o 15:22, blueloafers napisał:

Witaj! :D @Outdersen

O, jak miło, wyszedłeś mi na powitanie :D 

Opublikowano

Miło mi dołączyć do społeczności BwB :) Od roku interesuję się męską modą. Z każdym dniem dostrzegam jakie błędy robiłem jeszcze miesiąc-dwa wcześniej, więc mój styl intensywnie ewoluuje. Siedzę trochę na fejsbukowych grupkach, trochę tutaj. Forum BwB zdecydowanie odstaje na plus od wszystkiego, co można znaleźć w polskojęzycznym internecie, więc dopiero teraz zaczynam rozumieć, o czym w zasadzie piszecie ;) Dlatego dopiero teraz planuję bardziej regularnie śledzić wątki forumowe, choć samo konto posiadam od kilku miesięcy. A poza tym mam na imię Szymon, student (lekarskiego) z Warszawy, miło mi ;)

Opublikowano

Dzień dobry,

Po latach czytania i chłonięcia wiedzy z forum zarejestrowałem się, ponieważ nie można tylko brać. Ale bez przedstawienia się? Nie wypada.

Mam na imię Michał i nie jestem anonimowym miłośnikiem dobrego obuwia. To znaczy nie jestem już anonimowy. Natomiast decyzja czy jestem miłośnikiem wciąż się klaruje ;)

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Dobry wieczór wszystkim,

Swoim dziesiątym postem chciałbym się przedstawić. Jestem młodym specjalistą z Wrocławia na początku swojej kariery, zafascynowany muzyką, kulturą piwa rzemieślniczego i od niedawna zegarkami. Kiedyś boksowałem, biegałem, śmigałem na desce i miałem kaloryfel :P ale mi przeszło. Więcej grzechów nie pamiętam,  za wszystkie żałuje, ostatni raz u spowiedzi bylem przed ślubem :P   

Klasyczną modą męską interesuje się od dłuższego czasu. Przez ostatnie dwa lata wprowadzam drobne zmiany  w ogólnym sposobie noszenia się.

Moja rejestracja na forum zbiega się z wielkimi czystkami w mojej garderobie. Na początek z szafę opuścił cały pułk koszul wraz z sześcioma marynarkami i sześcioma parami butów. Kończę z okazjami po których ląduje z przedmiotem wątpliwej jakości.

Stawiam na jakość i poprzez to forum chcę się doedukować by odpowiednio odbudować garderobę. Obserwowałem forum przez długi czas i zebrana tu społeczność zachęciła mnie do tego by się troszkę poudzielać. 

• Oceniam pozytywnie 4
Opublikowano

Dzień Dobry,

Od pewnego czasu korzystam z forum szukając informacji i inspiracji związanych z klasyczną męską elegancję, a szczególnie z butami.

Dzięki poradom i wskazówkom, które tu znalazłem, udało mi się poprawić kilka rzeczy w sposobie ubierania się i mam nadzieję, że w niedługim czasie będzie jeszcze lepiej.

Z poważaniem,

RR

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

W sumie wypadałoby się przedstawić, chociaż forum przeglądam już bodaj od 3 lat.

Mam na imię Wojtek, mieszkam w Warszawie, pracuję w IT. Staram się ubierać w miarę elegancko, preferuję styl smart casual. Trochę jest to wymuszone otoczeniem w którym pracuję - otoczony jestem ludźmi w dresach, bluzach i powyciąganych swetrach. Z tego powodu raczej rzadko zakładam marynarki (inna sprawa ze do tej pory nie miałem ich za wiele), a i tak zazwyczaj przez to pytany jestem czy idę na jakąś rozmowę kwalifikacyjną/szkolenie :).

Na forum trafiłem ze względu na niegdyś często wzmianki o nim na blogu Mr Vintage.

Obecnie czaję się zastanawiając się nad pierwszymi zamówieniami MTO i bespoke.

I tak na koniec - trochę cieszę się że nie zastosowałem wałkowanej tu niegdyś rady "dołóż do Yanko" :). Posiadam kilka par dobrych butów z niższej półki, które dość szybko zniszczyłem przez nieumiejętne użytkownie (mimo dużych chęci). Teraz nauczony tym średnim doświadzceniem szukam butów nie będących już placholderami.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Po wielu miesiącach przeglądania forum przyszedł czas, aby się w końcu zarejestrować i przedstawić.

Mam na imię Adam. Moja przygoda z szyciem miarowym rozpoczęła się, chcąc nie chcąc, od wad sylwetki, które znacznie utrudniają mi kupienie czegokolwiek z wieszaka. Dotychczas uszyłem trzy garnitury w Bangkoku i ze wszystkich byłem w miarę zadowolony, przynajmniej do momentu, gdy dowiedziałem się, jak to powinno wyglądać :) Ostatni garnitur uszyłem też tam, ale u trochę lepszego krawca - gdy będę miał trochę czasu, postaram się pokazać na forum, bo temat szycia w Azji jest tutaj mało rozwinięty, a wydaje mi się, że może mieć to sens. Oczywiście nie za 100 ani 200 USD.

Generalnie temat nie tyle eleganckiego, co estetycznego i przyzwoitej jakości ubioru zaczyna mnie wciągać, ale wciąż są to początki.

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

Witam wszystkich! Po młodzieńczych latach, w których chodziło się w podartych bluzach i jeansach, nadszedł czas na lekką zmianę stylizacji (już w toku!). Miło mi dołączyć do "zaprawionych" już użytkowników!

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Dzień dobry,
Po dłuższym czasie przeglądania forum bez rejestracji i nieco krótszym już po zarejestrowaniu nadszedł moment w którym postanowiłem się przywitać i przedstawić. Na imię mam Przemek i od jakiegoś czasu staram się systematycznie odświeżać swoją garderobę w zgodzie z zasadami klasycznej elegancji.
Pozdrawiam!

Opublikowano

Witam wszystkich Forumowiczów,

Forum BwB przeglądam od dłuższego czasu ale dopiero teraz postanowiłem sie zarejestrować. Mam na imię Marcin i z racji zawodu-jestem architektem interesuje mnie bardzo szeroko pojęty design, w ktory rowniez wpisuje sie codzienny ubiór i ubrania. Poza architektura i designem moje zainteresowania to motoryzacja, zegarki, muzyka i sprzęt hifi, wędkarstwo oraz sport-narty, snowboard i windsurfing

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Hej wszystkim,

Pewnie jak większość z Was, kilka ładnych miesięcy obserwowałem forum, od niedawna mam tu konto, a od kilkunastu dni zaglądam tu dzień w dzień. Fora bywają uzależniające także trzeba uważać :) Moim konikiem są zegarki, więc zapewne najczęściej będę udzielał się właśnie na subforum poświęconym tematyce czasomierzy.