eye_lip Posted January 20, 2011 Report Share Posted January 20, 2011 Wgranie jest proste. Tylko najpierw zmniejsz zdjęcia do 800x600. Wchodzisz na imageshack.us, wybierasz przycisk browse, zaznaczasz obrazy, potem, prześlij, a następnie kopiujesz linki "kod forum" i wklejasz do posta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojvv Posted January 20, 2011 Report Share Posted January 20, 2011 Też nie umiałem wgrać zdjęć, ale Caporegime mi pomógł - nawet przygotował instrukcję z obrazkami Znajdziesz ją tu: http://forum.bespoke.pl/viewtopic.php?f=1&t=328&start=30 (w poście z 21 Gru 2010, 22:41) (post wyedytowałem z wykorzystaniem opcji "zmień") Pozdr, wojvv Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Marek123 Posted January 22, 2011 Report Share Posted January 22, 2011 Postaram sie w weekend wrzucić pare zdjec Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
damiance Posted January 22, 2011 Author Report Share Posted January 22, 2011 Byłem bardzo nieprzekonany do neapolitańskiego sposobu wszycia rękawa … Teraz wiem – byłem uprzedzony do tematu po obejrzeniu zdjęć krawca Gennaro Solito na blogu, nie zrobiły na mnie pozytywnego wrażenia … jakieś takie dziadkowe. Gdybym miał pisać o zacnym brandy, chciałbym aby było ono klasy co najmniej XO. Nie piszę o brandy, lecz o garniturach MTM, które myślę … , że na naszym podwórku śmiało będą mogły powalczyć o tytuł XMTM. Przywitanie z Panem Wojciechem. Po chwili już mierzymy z Eye_lipem wzorcowe marynarki. Lekkie. Miękki full-canvas (czyli bez klejonki). Ręczne stebnowania i obszycia dziurek. Rzut okiem na „nieprzekonane” ramiona .. No nieźle! Jedna marynarka, druga. Filip mierzy jeszcze marynarkę smokingową bez rękawa a ja wyciągam aparat. Właściwie powinienem wyjąć aparat wcześniej, ale nie da się robić dwóch ważnych czynności jednocześnie tzn. przymierzać i fotografować … Materiałów wybór szeroki (Sartoria Partenopea, Ariston, Dormeuil, Loro Piana, Ermenegildo Zegna, VBC). Oglądamy wiszące na wieszakach marynarki pierwszych klientów – kaszmirowe wełny w kratę – jedna nawet chyba jest na zdjęciu próbnika(druga z góry). Duży wybór sztruksu, a myślałem jeszcze niedawno, ze to taki „mało krawiecki materiał. Może w Polsce? Guziki rogowe już wszyscy znamy, pominę kwestię, że są praktycznie niedostępne w detalu. A tutaj kolejna nowość – kolorowe guziki z masy perłowej. Mniej lub bardziej ekstrawaganckie, a ja lubię ekstrawagancję. Rozmowa o biznesie MTM, marynarki i bunche materiałów pochłonęły nas bez reszty. 1,5 h przeleciało a jeszcze tyle chciałoby się zobaczyć. Oglądamy modele dostępnych wzorów marynarek. Marynarki z nakładanymi kieszeniami i szerokimi wyłogami ?– jak najbardziej. Do szczegółów związanych z koszulami właściwie nie dotarliśmy – „przekartkowania” próbnika nie liczę. Ciekawostka warta zanotowania – guziki w koszulach przyszywane na tzw. kurzą łapkę – zdjęcia niestety nie zrobiłem A może i dobrze? Resztę musicie zobaczyć sami … Kolega Eye_lip w roli modela Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us http://img37.imageshack.us/img37/9263/img4984m.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img130.imageshack.us/img130/6553/img4969m.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img710.imageshack.us/img710/5544/img4992m.jpg Uploaded with ImageShack.us Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr.vintage Posted January 22, 2011 Report Share Posted January 22, 2011 Piękne te sztruksy i guziki. Wnętrze atelier na zdjęciach prezentuje się kiepściutko np.w stosunku do Buczyńskiego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gribojedow Posted January 22, 2011 Report Share Posted January 22, 2011 Prawda, ale osobiście wolałbym, żeby wnętrze było gorsze, a produkt finalny lepszy aniżeli na odwrót, bo z tego co się orientuję, to Buczyński szyje u jakichś totalnych no name'ów nie wiadomo skąd. Wszycie rękawów boskie, serio, cudo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
macaroni Posted January 23, 2011 Report Share Posted January 23, 2011 Damiance- Marynarka smokingowa to jak rozumiem egzemplarz pokazowy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
damiance Posted January 23, 2011 Author Report Share Posted January 23, 2011 @ Macaroni, Jak najbardziej. To co przymierzaliśmy to pokazowe lub wzorcowe marynarki na których następnie ustalane są zmiany - czyli pasowanie. Wzorcowe marynarki są bardzo dobrze przygotowane / wymodelowane. Mierzyliśmy długo, ale to, że się zasiedzieliśmy, to generalnie kwestia bardzo ciekawej rozmowy .. miedzy innymi oglądaliśmy prezentację z przeróżnymi marynarkami w konfiguracjach. Z tego co usłyszałem, wkrótce mają być dostępne jeszcze inne materiały (mam już wstępne typy) - czekam na info. Zasadniczo wybrałem się z myślą o marynarce do dżinsów, ale sama marynarka w podstawowej cenie za full-canvas jest niewiele tańsza od garnituru, więc wezmę raczej cały garnitur (z jedną parą). pozdrawiam Damiance Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dsc Posted January 23, 2011 Report Share Posted January 23, 2011 Witam, Kurcze żal wielki, że nie pomieszkuje w Warszawie, bo chętnie bym się wybrał po koszule, szczególnie z tą ofertą wychodzi, że naprawdę się opłaca. Zgaduje, że szycie 'na odległość' w oparciu o wymiary raczej odpada i konieczne są przymiarki na żywo? Pozdrawiam, dsc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
studentfoto Posted January 24, 2011 Report Share Posted January 24, 2011 Czy ktoś z was zamawiał już koszulę i mógłby je zrecenzować? Ile i jakie typy kołnierzyków oraz mankietów są dostępne? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eye_lip Posted January 24, 2011 Report Share Posted January 24, 2011 W skrócie - wszystkie, nawet kołnierzyk na spinkę, mankiet neapolitański i wiele innych. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Janusz Posted January 24, 2011 Report Share Posted January 24, 2011 A jaki czas oczekiwania na koszulę? I co ważniejsze, jeżeli ktoś już zamówił i odebrał mógłby napisać krótką recenzję ze zdjęciami ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Pawel2323 Posted January 24, 2011 Report Share Posted January 24, 2011 witam, wlasnie odebralem moja pierwszą marynarke i koszule od Balthazar'a i muszę powiedzieć ze jestem megazadowolony. oczywiscie nie jest drobny wydatek ale wreszcie mam marynarke jakiej dawno szukalem, polecam panów Wojtka i Sebastiana jako sympatycznych a przede wszystkim kompetentnych doradców z dużym doświadczeniem. wszystko pasowalo i nie wymagalo poprawek. jednym słowem neapolitański szyk.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Marek123 Posted January 24, 2011 Report Share Posted January 24, 2011 Ja mam 5 koszul z balthazara. Postaram się jutro wrzucić zdjęcia, podobnie 3 kompletow ubrań. Koszule są bardzo dobre, 36 kolnierzykoe i chyba 15 mankietow, guziki z masy perlowej przyszywane w kurza łapke, fajnie przylegaja do ciała, odpowiednia długość. Wybór około 300 tkanin. Jakość bardzo dobra, fason super. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr.vintage Posted January 25, 2011 Report Share Posted January 25, 2011 Kilka zdjęc z ostatnich targów Pitti Uomo ze stoiska Sartoria Partenopea - podwykonawcy Balthazar. Pełna wersja tutaj: http://suitorial.blogspot.com/2011/01/p ... pea-i.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iand Posted January 25, 2011 Report Share Posted January 25, 2011 Sartoria Partenopea robi wspaniale rzeczy. Jak rozumiem, Balthasar jest pośrednikiem dla MTM przez SP? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
macaroni Posted January 25, 2011 Report Share Posted January 25, 2011 Takie informacje są na stronie interentowej Balthazara. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Marek123 Posted January 25, 2011 Report Share Posted January 25, 2011 Ja zamawialem pierwszy raz w połowie listopada i to chyba był początek działalności Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
studentfoto Posted January 26, 2011 Report Share Posted January 26, 2011 I jak ze zdjęciami koszul? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eye_lip Posted January 26, 2011 Report Share Posted January 26, 2011 Czekamy Koszule są szyte w Polsce - bardzo ładne szycie i wspomniana kurza łapka, mam nadzieję zamówić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Marek123 Posted January 27, 2011 Report Share Posted January 27, 2011 Zrobię zdjęcia ale ciagle mi na to brakuje czasu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dkeaton Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 Panowie, w jakiej cenie są marynarki ? Wyczytałem, że niewiele tańsze od garniuturów, ale o jakiej cenie mówimy i za jakiej jakości materiał ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Marek123 Posted January 31, 2011 Report Share Posted January 31, 2011 4-5 tys Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
macaroni Posted February 25, 2011 Report Share Posted February 25, 2011 Usunęłem ostatnią wiadomość Balthazara z prośbą o założenie swojego tematu w dziale Ogłoszenia. Tam jest miejsce na prezentowanie oferty firmy. Panie Wojtku, szczegóły na PM. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Balthazar Posted February 26, 2011 Report Share Posted February 26, 2011 Dziękuje za możliwość założenia swojego tematu w dziale Ogłoszenia. Zdjęcie z tkaninami na sezon SS2011 zamieściłem na prośbę klientów - forumowiczów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts