elvvis Napisano 28 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2018 Witam wszystkich .Muszę kupić sobie buty na wiosnę . Celuję w kolor Cambridge Cuero i model w stylu tych Yanko : https://patine.pl/yanko-style-545-goodyear-welted.html Jest dla nich jakaś alternatywa czy po prostu brać i nie szukać ? Ładnie wyglądają te nowe TLB ale u mnie wysokie pidicie i kopyto G czego w ofercie nie ma. Mam trzewiki i seude Yanko 9/ na tym samym kopycie co powyższy link , więc z dopasowaniem nie będzie raczej problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 28 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2018 Panowie: jak Wam się chodzi w monkach jankowych? Jak się starzeją po roku, dwóch +? Czy ktoś mógłby się podzielić swoimi doświadczeniami? Kilkanaście stron temu były tylko zdjęcia brzydko wyglądających "poduszek powietrznych". To norma, czy raczej przypadek? Wrzucajcie proszę zdjecia i wiek butów. Na nogach 2,5 letnie Yanko. Nie jestem specjalnie troskliwy o buty, więc praktycznie nie używam kosmetyków 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzejmakal Napisano 28 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2018 8 godzin temu, elvvis napisał: Witam wszystkich .Muszę kupić sobie buty na wiosnę . Celuję w kolor Cambridge Cuero i model w stylu tych Yanko : https://patine.pl/yanko-style-545-goodyear-welted.html Jest dla nich jakaś alternatywa czy po prostu brać i nie szukać ? Ładnie wyglądają te nowe TLB ale u mnie wysokie pidicie i kopyto G czego w ofercie nie ma. Mam trzewiki i seude Yanko 9/ na tym samym kopycie co powyższy link , więc z dopasowaniem nie będzie raczej problemów. Moim skromnym zdaniem kopyto Oliver F w TLB jest wygodniejsze (szersze i wyższe) niż 960 G w Yanko. pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arekx Napisano 28 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2018 Tylko trzeba pamiętać, że 960G jest sporo ciaśniejsze w podbiciu niż 961G/962G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Budrys Napisano 29 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2018 Dzięki za zdjęcia raz jeszcze. Jako podziękowanie też coś zamieszczę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elvvis Napisano 29 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2018 16 godzin temu, andrzejmakal napisał: Moim skromnym zdaniem kopyto Oliver F w TLB jest wygodniejsze (szersze i wyższe) niż 960 G w Yanko. pozdrawiam Andrzej Niestety nie miałem przyjemności mierzyć kopyta 960G , ale mam wątpliwość czy będzie wygodne , 961 leży dosłownie na styk - przyszwa zeszła sie po rocznym rozbiciu buta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pietruchm Napisano 29 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2018 Witajcie Panie i Panowie, Czy wie Ktoś może czy jest jakiś stacjonarny sklep z Yanko w Budapeszcie? jakoś nic nie mogę wygooglować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 29 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2018 10 minut temu, Pietruchm napisał: Witajcie Panie i Panowie, Czy wie Ktoś może czy jest jakiś stacjonarny sklep z Yanko w Budapeszcie? jakoś nic nie mogę wygooglować Nie żebym miał coś przeciw, ale po co Tobie Yanko w Budapeszcie, mało tam innego dobra ? EDIT: już rozumiem, to magia forumowego "dołóż do Yanko" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pietruchm Napisano 29 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2018 Godzinę temu, Tanatos70 napisał: Nie żebym miał coś przeciw, ale po co Tobie Yanko w Budapeszcie, mało tam innego dobra ? EDIT: już rozumiem, to magia forumowego "dołóż do Yanko" Jestem zielony jeśli chodzi o eleganckie buty chętnie wysłucham rady bardziej doświadczonego. A Yanko tak zachwalane, że nie szukałem po prostu innych (i tak początkowo nastawiałem się na Loake ;D) Poszukuje wygodnych koniakowych brogsów na oxfordzie, będą często używane w różnych warunkach więc podeszwa zdecydowanie gumowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 29 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2018 @Pietruchm Jeżeli stacjonujesz w Budapeszcie, to wybierz się na spacer do centrum- Haris Koz i okolice. Na pewno wyrobisz sobie zdanie . Yakno to fajne buty, ale po co wyważać szeroko w stolicy Węgier otwarte drzwi . Tutaj mała ściąga: https://forum.butwbutonierce.pl/topic/3153-producenci-butów-vass/?do=findComment&comment=226619 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 30 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2018 Przepraszam, musiałem; ok. 20 sekund edycji w telefonie: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wihajster Napisano 30 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2018 Witam szanowne grono. Kupiłem kolejne Januszki jednak jest chyba mały problem. Przyszwa nie schodzi się moi mili. Dla mnie to nie jakiś wielki problem ale mam pytanie. Czy skóra Yanko po dłuższym okresie użytkowania (powiedzmy kilka miesiecy) rozciągnie się trochę? będzie bardziej elastyczna? Moje pierwsze janki to monki na 915 w rozm. 8 i są ok. Natomiast teraz wziąłem 644 na kopycie 960 jednak w rozmiarze 7.5. W palcach jest dobrze ponieważ mogę nimi w środku buta poruszać i jest minimalny luz. Natomiast w podbiciu czuję delikatne opinanie ale nie cierpię z tego powodu. Jeżeli ta skóra zrobi się bardziej elastyczna i luźna to myślę ze bezzasadnym jest wymiana na rozmiar 8 jeżeli jednak nie? Zdjęcia poglądowe. Palcem wskazuję miejsce mojego palucha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 30 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2018 Monki to buty z otwartą "przyszwą" (obłożyną?), sposób zapięcia zapewnia podobny komfort, jak przy butach typu derby. W oksfordach dopasowanie jest trudniejsze. Na Twoje pytania nie znam odpowiedzi, ale: 1. przyszwa/obłożyna się nie zejdzie (skóra się zawsze "trochę" rozciągnie) 2. ucisk w podbiciu jest na dłuższą metę bardzo nieprzyjemny i chyba również niezdrowy. Rozważyłbym inne kopyto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
50groszy Napisano 1 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2018 W dniu 30.03.2018 o 18:52, wihajster napisał: Witam szanowne grono. Kupiłem kolejne Januszki jednak jest chyba mały problem. Przyszwa nie schodzi się moi mili. Dla mnie to nie jakiś wielki problem ale mam pytanie. Czy skóra Yanko po dłuższym okresie użytkowania (powiedzmy kilka miesiecy) rozciągnie się trochę? będzie bardziej elastyczna? Moje pierwsze janki to monki na 915 w rozm. 8 i są ok. Natomiast teraz wziąłem 644 na kopycie 960 jednak w rozmiarze 7.5. W palcach jest dobrze ponieważ mogę nimi w środku buta poruszać i jest minimalny luz. Natomiast w podbiciu czuję delikatne opinanie ale nie cierpię z tego powodu. Jeżeli ta skóra zrobi się bardziej elastyczna i luźna to myślę ze bezzasadnym jest wymiana na rozmiar 8 jeżeli jednak nie? Zdjęcia poglądowe. Palcem wskazuję miejsce mojego palucha. ? Weź 8 UK .hmm jak może być złe kopyto jak kolega w 915 się mieści a w 960 nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Budrys Napisano 1 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2018 Po moich doświadczeniach sugerowalbym wziąć 8, nie odsylajac i dobrze porównać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pasjonat Napisano 4 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2018 Witajcie, właśnie przyszły do mnie nowe Yanko 664Y z niespodzianką, jak na załączonym zdjęciu. Spod obcasa wylazi ostro zakończona śruba. Wyglada jak element montażowy obcasa. Mozna sie nią pokaleczyc. Co o tym sądzicie ? Przyznam, ze jestem juz zmeczony takimi niespodziankami, bo nie jest to pierwszy raz jesli chodzi o Yanko. Kiedys przyszly do mnie nowe Yanko 664Y z wadą wykonawczą gumowej podeszwy. Oczywiście odeslalem do sklepu. Powstaje pytanie, czy w Yanko istnieje system kontroli jakości. Oraz czy sklep sprawdza, jaka niespodziankę wysyla do klienta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rumcajs43 Napisano 4 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2018 Nie sądzę by nie było kontroli jakości. Gdybam, że buty zostały kupione jako drugi gatunek i sprzedane w cenie pełnowartościowych butów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 4 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2018 @Pasjonat, fabryka sprawdza, sklep też ... ale widocznie coś komuś umknęło, co czasem się zdarza. Rzecz ludzka. Takiego przypadku jeszcze nie widziałem To oczywiście nie powinno się zdarzyć Proszę o kontakt z supportem w tej sprawie. @rumcajs43, nigdy nie dostaliśmy oferty zakupu butów drugiego gatunku. Gdyby coś takiego miało miejsce, na pewno zrobilibyśmy transparentną akcję z pełną informacją dla klienta. Buty z małymi niedoskonałościami (czasem tak małymi, że kupujący się dziwią) lokujemy w dziale OUTLET informując o tym i dostarczając każdemu zainteresowanemu zdjęcia wraz z dokładnym omówieniem niedoskonałości. Takiej usterki poza tym nie traktowałbym nawet jako 3-ci gatunek! Ta para nie powinna po prostu trafić do sprzedaży. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 4 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2018 @Pasjonat ciesz się że wyszedł w tę stronę 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rumcajs43 Napisano 4 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2018 Z drugiej strony ten gwóźdź można wyjąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano 4 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2018 3 minuty temu, rumcajs43 napisał: Z drugiej strony ten gwóźdź można wyjąć Pewnie nie bo od środka zapewne jest schowany pod podeszwą ale „gumówka” uciąć, wziąć duży rabat i użytkować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rumcajs43 Napisano 4 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2018 Mogę dopytać jak to konstrukcyjnie jest rozwiązane? Gwóźdź przechodzi przez podeszwę w obcas, a od środka jest podeszwa wewnętrzna + wyściółka, czy tylko wyściółka? Oczywiście dobrymi cążkami można ciachnąć i przypiłować, lub "gumówką" na prosto jak kolega wyżej radzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pasjonat Napisano 4 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2018 Podejrzewam, że zadaniem śruby jest montaż lub stabilizacja montażu obcasa. Ona nie jest zapewne dla ozdoby. Pełni określoną funkcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pasjonat Napisano 5 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2018 14 godzin temu, FONos napisał: Pewnie nie bo od środka zapewne jest schowany pod podeszwą ale „gumówka” uciąć, wziąć duży rabat i użytkować Dziękuję Fonos za radę 😃, ale ... , eksploatacji półbutow za 1.200 zl, raczej nie będę rozpoczynal od piły i obcegow. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pietruchm Napisano 11 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2018 Pytanie do szanownych użytkowników oraz samego sklepu Jak bardzo elastyczna jest skóra w modelu 664Y Yes Cuero? Zamówiłem 2 rozmiary 6 oraz 6.5, przyszwa schodzi się jak na zdjęciu poniżej, 6.5 całkowicie, 6 lekka przerwa. Jako, że mam jedna stopę dłuższą od drugiej o 3mm to idealnym wydaje się być noszenie jednej 6 i jednej 6.5 niestety raczej się tak nie da więc czy ta 6 mocno się rozbije i przyszwa się zejdzie? Jeśli chodzi o komfort, ciężko to oceniać tylko trzymając nogi w bucie bez chodzenia ale przy 6 nie ma jakiegoś ucisku ale jest mocno dopasowana, a 6,5 na mniejszej stopie daje lekki luz w palcach przy czym stopa nie przesuwa się w bucie. Proszę o pomoc w rozwiązaniu mojego dylematu bo boje się, że zostawiając 6 która się nie rozbije zostanę z taką sporą szparką w przyszwie i jednak noga będzie się po dłuższym chodzeniu męczyć, a znowu 6.5 która się rozbije będzie po prostu za duża i będzie obcierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi