Vit Napisano 5 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2015 Wobec tego najmocniej przepraszam ... pozostają inne opcje Może Yanko Longwing Chesnut ? yanko_longwing_107_chesnut.JPG Cudeńka! Panowie - Provident, lombard, cokolwiek... ale te buty "mieć trza" Edit: co prawda miało być na nodze ale pies ich nie puścił 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
werdzo88 Napisano 5 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2015 Cudeńka! Panowie - Provident, lombard, cokolwiek... ale te buty "mieć trza" Edit: co prawda miało być na nodze ale pies ich nie puścił zamka.jpg szkoda ze nic nie widać ,tak jakby nie ich nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vit Napisano 5 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2015 szkoda ze nic nie widać ,tak jakby nie ich nie było Jeśli chodzi o zdjęcia "całego buta" to Daniel podesłał je dziś - wierz mi - różnicy nie ma;) jak znajdę chwilę to będą na nogach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
werdzo88 Napisano 5 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2015 Jeśli chodzi o zdjęcia "całego buta" to Daniel podesłał je dziś - wierz mi - różnicy nie ma;) jak znajdę chwilę to będą na nogach Mi chodzi właśnie na nogach najlepiej z dżinsami . Jakbyś mógł to byłbym wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monkiusz Napisano 5 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2015 Wetnę się między wódkę, a zakąskę. Podłoga po przejściu kota. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
werdzo88 Napisano 6 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2015 Wetnę się między wódkę, a zakąskę. Podłoga po przejściu kota. Teraz mam pytanie odnośnie komfortu użytkowania .Nie są zbyt sztywne .?Czy skóra nie jest zbyt twarda .Mięknie coś ?Pytam bo miałem trzewiki na tym kopycie i się mi wydawały strasznie twarde sztywne .Co prawda tylko je przymierzałem ,ostatecznie nie kupiłem bo i tak rozmiar nie był ten . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monkiusz Napisano 6 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2015 Za krótko używam by być w stanie odpowiedzieć na te pytania. Póki co - wydają mi się wygodne choć nie mam zbyt dużej skali porównawczej (jedynie G&B które mam także od niedawna i jakieś wcześniejsze tanie polskie buty do garniturów). Ps. Nie chce robić za moderację, ale pewnie zaraz dostanie Ci się za cytowanie obrazków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
werdzo88 Napisano 6 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2015 Za krótko używam by być w stanie odpowiedzieć na te pytania. Póki co - wydają mi się wygodne choć nie mam zbyt dużej skali porównawczej (jedynie G&B które mam także od niedawna i jakieś wcześniejsze tanie polskie buty do garniturów). Ps. Nie chce robić za moderację, ale pewnie zaraz dostanie Ci się za cytowanie obrazków. A jaki nosisz rozmiar ? długość stopy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 6 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2015 Teraz mam pytanie odnośnie komfortu użytkowania .Nie są zbyt sztywne .?Czy skóra nie jest zbyt twarda .Mięknie coś ?Pytam bo miałem trzewiki na tym kopycie i się mi wydawały strasznie twarde sztywne .Co prawda tylko je przymierzałem ,ostatecznie nie kupiłem bo i tak rozmiar nie był ten . Każde buty z prawdziwej skóry są na początku sztywne, wiec wrażenia z przymiarki nie mogą być inne. Takie buty trzeba kupować ze świadomością, że to przejściowe i trzeba uważać żeby nie kupić takich, które po "złamaniu" okażą się za duże. Skóra z czasem mięknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shinobi Napisano 6 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2015 Moża ja podpowiem słowo odnośnie twardości skóry w tym modelu. Jest dość twarda kiedy porównuję je np. z SP, niemniej jednak jest to kwestia rozchodzenia. Sama konstrukcja buta, tj. górna cześć cholewki jest dość sztywna, ale o to chodzi, ma trzymać swój fason i kształt. Natomiast ze zginaniem nie ma żadnych problemów, bardziej pięta musi trochę pocierpieć, przynajmniej tak jest w moim przypadku . Ale i tak, niezależnie od wszystkiego, to są bardzo ładne buty . To moja para (zdjęcie stare). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 6 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2015 A czy nie jest tak, że konstrukcja "long wingów" powoduje, że są one sztywniejsze? Mam jedną parę MD w tym modelu i pomimo kilkunastu wyjść, nadal mam wrażenie, że są twarde (niczego im nie ujmując). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 6 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2015 Nowe monki YANKO 663 na kopycie 962 G (szersze niż 915) Yanko 664 Suede (na razie tylko kontrolnie przy okazji kilku zamówień MTO) 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
werdzo88 Napisano 6 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2015 Jak wygląda kwestia kosztów zwrotu butów yanko ,w sytuacji gdy odstąpimy od kupna .Zwrot jest bezpłatny czy płatny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 6 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2015 W patine.pl dla zamówień powyżej 999 PLN dostawa jest darmowa, wymiana jest darmowa natomiast koszty zwrotu leżą po stronie zwracającego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
werdzo88 Napisano 6 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2015 W patine.pl dla zamówień powyżej 999 PLN dostawa jest darmowa, wymiana jest darmowa natomiast koszty zwrotu leżą po stronie zwracającego. A Zapytam doświadczonego ile kosztuje pana wysyłka ? bucików kurierem ups Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 7 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Sierpień 2015 Nie mam pojęcia, to nie moja działka ... musiałbym odkopać umowy z przewoźnikami, ale chyba nie będę ich upubliczniał, bo to informacje poufne Z tego, co kojarzę to ceny przesyłek kurierskich z reguły zawierają się w widełkach 14-20 PLN. Natomiast sklepy czasem do takich wysyłek dokładają lub całkiem je refundują na korzyść Klienta i tak możemy zobaczyć w sklepach on-line cenę UPS/DHL ... za 9 PLN / 5 PLN lub GRATIS. Duże sieci mają na pewno preferencyjne warunki. Wiele zależy od ilości przesyłek ... , ale to chyba nie miejsce na takie rozważania i zaraz pojawi się Green Patrol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 7 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Sierpień 2015 Kilka postów wyżej pojawiło się zdjęcie butów ze skóry chesnut. Czy jest szansa na jakiś model w najbliższym czasie z tej skóry, ale w kolorze cuero? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Blue Boy Napisano 7 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Sierpień 2015 Zawsze myślałem, że chestnut ( z "t" nota bene) to kolor, a nie rodzaj skóry... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 8 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Sierpień 2015 Chesnut (bez "t" ), to raczej nazwa skóry. Taka pisownia jest w opisie jedynego dostępnego obecnie modelu z tej skóry http://patine.pl/yanko-107-chesnut-niger.html Trzy kolory tej skóry są prezentowane w próbniku: http://blog.patine.pl/yanko-kolory-skor/ Masz rację w tym, że u niektórych producentów występuje kolor chestnut, czyli kasztanowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Blue Boy Napisano 8 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Sierpień 2015 Mały research prowadzi mnie do dwóch wniosków: chesnut to błąd pisarski lub ortograficzny, a chestnut niekoniecznie odnosi się do koloru, raczej do tanin wykorzystanych do wyprawiania, pochodzących z kasztanowca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johnny Napisano 8 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Sierpień 2015 Mam pytanie. Czy podeszwy York i Oslo da się wymienić po zużyciu? Czy tylko skórzane podeszwy można wymienić u szewca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewc24 Napisano 8 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Sierpień 2015 Wszystkie podeszwy można wymieniać bez problemu, pozostaje jedynie kwestia dostępności, czasem trzeba zamawiać specjalnie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
metius Napisano 8 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Sierpień 2015 Kilkaset postów temu przy okazji prezentowania zamszowych chukka, padła prośba o porównanie kopyt 790 i 960. Do porównania nie doszło, ponieważ, jeśli mnie pamięć nie myli, saphir.pl nie miał wtedy pod ręką Janków 080. Jeśli ta techniczna niedogodność nie jest już przeszkodą, to chciałbym ponowić prośbę o zestawienie na jednym zdjęciu chukka model 654 i 080. Najbardziej zależy mi na ujęciu różnic w kopytach obydwu modeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 10 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2015 Proszę bardzo - Obie pary UK8: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
metius Napisano 10 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2015 Proszę bardzo - Obie pary UK8: Dziękuję. Niestety wybór będzie trudniejszy niż myślałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi