Vit Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Wobec tego najmocniej przepraszam ... pozostają inne opcje Może Yanko Longwing Chesnut ? yanko_longwing_107_chesnut.JPG Cudeńka! Panowie - Provident, lombard, cokolwiek... ale te buty "mieć trza" Edit: co prawda miało być na nodze ale pies ich nie puścił 3 Cytuj
werdzo88 Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Cudeńka! Panowie - Provident, lombard, cokolwiek... ale te buty "mieć trza" Edit: co prawda miało być na nodze ale pies ich nie puścił zamka.jpg szkoda ze nic nie widać ,tak jakby nie ich nie było Cytuj
Vit Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2015 szkoda ze nic nie widać ,tak jakby nie ich nie było Jeśli chodzi o zdjęcia "całego buta" to Daniel podesłał je dziś - wierz mi - różnicy nie ma;) jak znajdę chwilę to będą na nogach Cytuj
werdzo88 Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Jeśli chodzi o zdjęcia "całego buta" to Daniel podesłał je dziś - wierz mi - różnicy nie ma;) jak znajdę chwilę to będą na nogach Mi chodzi właśnie na nogach najlepiej z dżinsami . Jakbyś mógł to byłbym wdzięczny Cytuj
Monkiusz Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Wetnę się między wódkę, a zakąskę. Podłoga po przejściu kota. 3 Cytuj
werdzo88 Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Wetnę się między wódkę, a zakąskę. Podłoga po przejściu kota. Teraz mam pytanie odnośnie komfortu użytkowania .Nie są zbyt sztywne .?Czy skóra nie jest zbyt twarda .Mięknie coś ?Pytam bo miałem trzewiki na tym kopycie i się mi wydawały strasznie twarde sztywne .Co prawda tylko je przymierzałem ,ostatecznie nie kupiłem bo i tak rozmiar nie był ten . Cytuj
Monkiusz Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Za krótko używam by być w stanie odpowiedzieć na te pytania. Póki co - wydają mi się wygodne choć nie mam zbyt dużej skali porównawczej (jedynie G&B które mam także od niedawna i jakieś wcześniejsze tanie polskie buty do garniturów). Ps. Nie chce robić za moderację, ale pewnie zaraz dostanie Ci się za cytowanie obrazków. Cytuj
werdzo88 Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Za krótko używam by być w stanie odpowiedzieć na te pytania. Póki co - wydają mi się wygodne choć nie mam zbyt dużej skali porównawczej (jedynie G&B które mam także od niedawna i jakieś wcześniejsze tanie polskie buty do garniturów). Ps. Nie chce robić za moderację, ale pewnie zaraz dostanie Ci się za cytowanie obrazków. A jaki nosisz rozmiar ? długość stopy ? Cytuj
Whitesnake Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Teraz mam pytanie odnośnie komfortu użytkowania .Nie są zbyt sztywne .?Czy skóra nie jest zbyt twarda .Mięknie coś ?Pytam bo miałem trzewiki na tym kopycie i się mi wydawały strasznie twarde sztywne .Co prawda tylko je przymierzałem ,ostatecznie nie kupiłem bo i tak rozmiar nie był ten . Każde buty z prawdziwej skóry są na początku sztywne, wiec wrażenia z przymiarki nie mogą być inne. Takie buty trzeba kupować ze świadomością, że to przejściowe i trzeba uważać żeby nie kupić takich, które po "złamaniu" okażą się za duże. Skóra z czasem mięknie. Cytuj
shinobi Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Moża ja podpowiem słowo odnośnie twardości skóry w tym modelu. Jest dość twarda kiedy porównuję je np. z SP, niemniej jednak jest to kwestia rozchodzenia. Sama konstrukcja buta, tj. górna cześć cholewki jest dość sztywna, ale o to chodzi, ma trzymać swój fason i kształt. Natomiast ze zginaniem nie ma żadnych problemów, bardziej pięta musi trochę pocierpieć, przynajmniej tak jest w moim przypadku . Ale i tak, niezależnie od wszystkiego, to są bardzo ładne buty . To moja para (zdjęcie stare). 1 Cytuj
Hargin Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2015 A czy nie jest tak, że konstrukcja "long wingów" powoduje, że są one sztywniejsze? Mam jedną parę MD w tym modelu i pomimo kilkunastu wyjść, nadal mam wrażenie, że są twarde (niczego im nie ujmując). Cytuj
saphir.pl Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Nowe monki YANKO 663 na kopycie 962 G (szersze niż 915) Yanko 664 Suede (na razie tylko kontrolnie przy okazji kilku zamówień MTO) 5 Cytuj
werdzo88 Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Jak wygląda kwestia kosztów zwrotu butów yanko ,w sytuacji gdy odstąpimy od kupna .Zwrot jest bezpłatny czy płatny ? Cytuj
saphir.pl Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2015 W patine.pl dla zamówień powyżej 999 PLN dostawa jest darmowa, wymiana jest darmowa natomiast koszty zwrotu leżą po stronie zwracającego. Cytuj
werdzo88 Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2015 W patine.pl dla zamówień powyżej 999 PLN dostawa jest darmowa, wymiana jest darmowa natomiast koszty zwrotu leżą po stronie zwracającego. A Zapytam doświadczonego ile kosztuje pana wysyłka ? bucików kurierem ups Cytuj
saphir.pl Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Nie mam pojęcia, to nie moja działka ... musiałbym odkopać umowy z przewoźnikami, ale chyba nie będę ich upubliczniał, bo to informacje poufne Z tego, co kojarzę to ceny przesyłek kurierskich z reguły zawierają się w widełkach 14-20 PLN. Natomiast sklepy czasem do takich wysyłek dokładają lub całkiem je refundują na korzyść Klienta i tak możemy zobaczyć w sklepach on-line cenę UPS/DHL ... za 9 PLN / 5 PLN lub GRATIS. Duże sieci mają na pewno preferencyjne warunki. Wiele zależy od ilości przesyłek ... , ale to chyba nie miejsce na takie rozważania i zaraz pojawi się Green Patrol Cytuj
Aron Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Kilka postów wyżej pojawiło się zdjęcie butów ze skóry chesnut. Czy jest szansa na jakiś model w najbliższym czasie z tej skóry, ale w kolorze cuero? Cytuj
The Blue Boy Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zawsze myślałem, że chestnut ( z "t" nota bene) to kolor, a nie rodzaj skóry... Cytuj
Aron Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Chesnut (bez "t" ), to raczej nazwa skóry. Taka pisownia jest w opisie jedynego dostępnego obecnie modelu z tej skóry http://patine.pl/yanko-107-chesnut-niger.html Trzy kolory tej skóry są prezentowane w próbniku: http://blog.patine.pl/yanko-kolory-skor/ Masz rację w tym, że u niektórych producentów występuje kolor chestnut, czyli kasztanowy. Cytuj
The Blue Boy Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Mały research prowadzi mnie do dwóch wniosków: chesnut to błąd pisarski lub ortograficzny, a chestnut niekoniecznie odnosi się do koloru, raczej do tanin wykorzystanych do wyprawiania, pochodzących z kasztanowca. Cytuj
Johnny Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Mam pytanie. Czy podeszwy York i Oslo da się wymienić po zużyciu? Czy tylko skórzane podeszwy można wymienić u szewca? Cytuj
szewc24 Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Wszystkie podeszwy można wymieniać bez problemu, pozostaje jedynie kwestia dostępności, czasem trzeba zamawiać specjalnie. 2 Cytuj
metius Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Kilkaset postów temu przy okazji prezentowania zamszowych chukka, padła prośba o porównanie kopyt 790 i 960. Do porównania nie doszło, ponieważ, jeśli mnie pamięć nie myli, saphir.pl nie miał wtedy pod ręką Janków 080. Jeśli ta techniczna niedogodność nie jest już przeszkodą, to chciałbym ponowić prośbę o zestawienie na jednym zdjęciu chukka model 654 i 080. Najbardziej zależy mi na ujęciu różnic w kopytach obydwu modeli. Cytuj
saphir.pl Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Proszę bardzo - Obie pary UK8: Cytuj
metius Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Proszę bardzo - Obie pary UK8: Dziękuję. Niestety wybór będzie trudniejszy niż myślałem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi