pablocito Napisano 16 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2020 Derby są bardzo popularne w Polsce, bo uwaga, uwaga, nie każdy ma niskie podbicie i się mieści w oxfordach ze względnym komfortem.Co wystarczająco usprawiedliwia zakładanie ich do smokingu, czy fraka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fermiol Napisano 16 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2020 Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
metius Napisano 16 Marzec 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2020 18 godzin temu, Midlife-Crisis napisał: Już sobie obiecałem, że nie tknę tej parszywej marki (...) Skąd taka mocna ocena? Nie to żebym był fanem (choć para oxfordów, która rozpoczęłą ten watek wciąż mi wiernie służy), ale na Forum widziałem znacznie gorsze wypusty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 16 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2020 4 godziny temu, metius napisał: Skąd taka mocna ocena? Nie to żebym był fanem (choć para oxfordów, która rozpoczęłą ten watek wciąż mi wiernie służy), ale na Forum widziałem znacznie gorsze wypusty. No może trochę przesadzone. Nie chodzi mi o jakość tego, co już nosimy. Bardziej zniechęcił mnie profil firmy i polityka sprzedaży. Z mojej obserwacji ostatnich paru lat wynika: 1. Z marki oferującej obuwie z klasycznym wzornictwem i szyte tradycyjnymi metodami o jakości adekwatnej do przystępnej ceny zmienili się na sklep z obuwiem w prawie każdym przedziale cenowym. 2. Nie mogę darować bezpośredniego ustawienia bohomazów obok świetnej ręcznej roboty i to bez adekwatnego wytłumaczenia istoty różnicy. 3. Zaniechanie standardowego szewskiego serwisu firmowego. Jest tylko dla butów H. Dinkelackera. 4. Kupując markę H. Dinkelacker puścili z torbami parę sklepów specjalizujące się w sprzedaży tych butów. 5. Nowotwory wystawione w witrynie sklepowej w Monachium odstraszają. Ciągle jeszcze mam sentyment, bo moje pierwsze lepsze buty to Shoepassion. Mam też pod nosem sklep stacjonarny, co bardzo sobie cenię. Niestety każdy nowy kontakt zniechęca. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 27 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2020 Mam prośbę do forumowiczów, którzy mają buty Shoepassion na klasycznym kopycie w rozmiarze 7,5 lub 8, o zmierzenie i podanie długości podeszwy. Nie wiem który rozmiar wybrać, długość stóp 26,8 cm, ale większa tęgość, w Yanko w rozm. 7,5 na kopycie 960G sporo mi brakuje żeby się zeszła obłożyna. Konkretnie ten model mnie interesuje: https://www.shoepassion.pl/ekstrawaganckie-buty/no-382.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gocławianin Napisano 27 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2020 W dniu 16.03.2020 o 00:00, Midlife-Crisis napisał: Już sobie obiecałem, że nie tknę tej parszywej marki ........ ale jak Wam się podoba ta nowa mała kolekcja z polerowanego cielaka na tatuowanym Rendenbachu? https://www.shoepassion.de/no-6622.html https://www.shoepassion.de/no-5518.html https://www.shoepassion.de/no-5519.html Na polskiej stronie ich jeszcze nie ma, więc linki są na niemiecką. Te trzecie (5519) łudząco podobne do Barker Woodbridge. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulyt50 Napisano 27 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2020 5 godzin temu, flozbi napisał: Mam prośbę do forumowiczów, którzy mają buty Shoepassion na klasycznym kopycie w rozmiarze 7,5 lub 8, o zmierzenie i podanie długości podeszwy. Nie wiem który rozmiar wybrać, długość stóp 26,8 cm, ale większa tęgość, w Yanko w rozm. 7,5 na kopycie 960G sporo mi brakuje żeby się zeszła obłożyna. Konkretnie ten model mnie interesuje: https://www.shoepassion.pl/ekstrawaganckie-buty/no-382.html Mam oksfordy rozmiar 8 model 549.Długość podeszwy 30,5cm,wkładka około 28cm.Kopyto wygodne,przyszwa schodzi się idealnie. Kupiłem ten rozmiar bo cena była okazyjna.Podejrzewam że 7,5 też na długość byłby dobry ale jak by było z przyszwą to trudno powiedzieć. Długość moich stóp to 26,6cm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 27 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2020 7 godzin temu, Gocławianin napisał: Te trzecie (5519) łudząco podobne do Barker Woodbridge. Nie da się ukryć. W obydwu przypadkach skóra polerowana. Po przemyśleniu nie wszedłbym w to, bo polerować lubię sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gocławianin Napisano 27 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2020 36 minut temu, Midlife-Crisis napisał: Nie da się ukryć. W obydwu przypadkach skóra polerowana. Po przemyśleniu nie wszedłbym w to, bo polerować lubię sam. Skóra polerowana ma wiele wad i kilka zalet. Mam 2 pary (loake 209b - fatalna jakość, skóra najprawdopodobniej korygowana i church's shannon - podobnie jak tricker's chwalą się tym, że są wykonane ze skóry "pełnowartościowej", a sam "polished binder" jest tylko rodzajem wykończenia), ale 3-ej już nie kupię. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 2 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2020 Udało się, dobry rozmiar:) Dzięki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 7 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2021 Czy ktoś może zamawiał ostatnio buty w odcieniu ciemnego brązu i mógłby zrobić zdjęcie? Np. te poniżej. Chodzi o odcień brązu, ponieważ mam wrażenie, że teraz są ciemniejsze niż dwa lata temu. https://www.shoepassion.pl/eleganckie-buty-meskie/no-591.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubAnderwald Napisano 10 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2021 Właśnie zamówiłem model 613, jak przyjdą to mogę zrobić zdjęcie i Ci podeślę. Mam kilka wcześniejszych par to będzie porównanie. Gdybym nie podesłał, przypomnij się proszę za ok. 1,5 tygodnia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubAnderwald Napisano 17 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2021 Proszę - monki sprzed 4 lat, brogsy sprzed 2, chukka sprzed kilku dni i jeszcze dla urozmaicenia zamszowe chukka sprzed 3 lat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 17 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2021 @JakubAnderwald serdecznie dzięki. Czyli wynika z tego, że co dwa lata buty ciemnieją o jeden ton 😁 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubAnderwald Napisano 18 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2021 Albo kosmetyki burgol które stosuję powoli rozjaśniają buty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 20 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2021 @JakubAnderwald jest szansa, że w najbliższym czasie pokażesz czukka w "akcji"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubAnderwald Napisano 20 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2021 Jakie zdjęcia by się przydały? Mogę zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 20 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2021 Na zewnątrz w świetle dziennym na nogach😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubAnderwald Napisano 23 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2021 Z dzisiaj. Słońca brak, więc oświetlenie jest, jakie jest 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 23 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2021 @JakubAnderwald a w tym świetle są jaśnniejsze 😄. Ja również zamówiłem te chukka i zależało mi na porównaniu kolorów ze względu na to, że ten sam model nabyłem dwa lata temu w kolorze twoich monków(zresztą monki też mam). W związku z tym zależy mi żeby były dużo ciemniejsze niż te, które posiadam. Jeszcze raz dzięki 😄 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
motpaw Napisano 15 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2021 Cześć. Dzisiaj przyszedł do mnie model 543 UK 10 i jest trochę za duży. Przy zawiązanym bucie widać luz za scięgnem achillesa i troche na bokach, przy rozwiązanym wchodzi palec. Wymiary stóp prawa długość 27,7 szerokość 10,2 / lewa długość 28,2 szerokość 9,9. Celować w UK 9 czy 9,5? I jak ma się model 543 do Berwick 3010 na kopycie 156? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kichanadeta Napisano 15 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2021 Celowałbym w 9 czyli 43. Z Berwick posiadam 4168 w rozmiarze 9/43 i te są na mnie odrobine za duże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gocławianin Napisano 10 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2022 Model 594. Nie planowałem zakupu monków, jednak uznałem, że przy takiej obniżce ceny i przyzwoitej jakości butów tej marki, ich zakup może być najlepszym z kategorii price/value. Edit: rozmiar 8 UK według rozmiarówki shoepassion, to 42,5 EU i chyba rzeczywiście są odrobinę dłuższe w stosunku do innych marek, które użytkuję. 2 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 12 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2022 Czy ktoś ma porównanie do butów z normalną tęgością a poszerzną w tym samym rozmiarze? Czy podeszwa jest szersza czy tylko cholewka ma większą objętość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MWojtylak Napisano 20 Lipiec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2022 W dniu 12.02.2022 o 13:03, Bartek 00 napisał: Czy ktoś ma porównanie do butów z normalną tęgością a poszerzną w tym samym rozmiarze? Czy podeszwa jest szersza czy tylko cholewka ma większą objętość? Podpinam się pod pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi