Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Troszkę odświeżę temat o chyba mojej ulubionej marce. ;)

Dzisiaj doszedl do mnie model 591. Zdziwiło mnie, jak bardzo ciemny kolor mają. Spodziewałem się średniego brązu, a tu na zdjęciach wypada niemal czarno (na żywo kolor bym określił jako gorzka czekolada). 

Czy użytkownicy modelu 591 mogliby wrzucić zdjęcie swoich monkow? 

IMG_20220926_153402_edit_415833819347483.jpg

IMG_20220926_154002.jpg

IMG_20220926_153600.jpg

• Like 6
  • Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Na pewno ten kolor jest bardzo klasyczny. I to chyba najciemniej jak się da, żeby go jeszcze nazwać brązem. ;)

Dostałem odpowiedź z supportu SP i faktycznie zmienili kolor tych butów na ciemny brąz i jeszcze nie wszędzie to aktualizowali. 

Liczyłem na dwa tony jaśniejsze buty, ale jako że to moje ulubione kopyto to je zostawię. 

Jeszcze cyk, dodam zdjęcie w słońcu, jakby się ktoś kiedyś zastanawial. 

IMG_20220927_115009.jpg

• Like 2
  • Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Mnie się ten nowy kolor nie podoba. Jest zbyt ciemny w niektórych warunkach oświetleniowych i zamiast dodawać brązu do stylizacji powoduje, że buty są bliskie takiej "prawie czerni". Już nie mówiąc o tym, że paski (kupione w shoepassion!) I torba nagle mniej pasują.

Przyciemnić buty sobie można kosmetykami, rozjaśnić chyba nie tak łatwo :)

Opublikowano

Tak, to prawda- kolor jest bardzo ciemny. W moim przypadku to najciemniejsze buty (jako, ze czarnych nie mam i nie planuje), wiec beda tez pelnic funkcje dosyc formalnych butow. Natomiast jako ze Shoepassion nie ma alternatywy na kopycie klasycznym, to u mnie zostana. Byc moze w przyszlosci skusze sie na druga pare z Patine w tegosci G i jasniejszym brazie.

Opublikowano

Model 7100, zamszowe Penny. Na zdjęciach SP kolor nieco wypłowiały. W rzeczywistości to bardzo klasyczny, czekoladowy kolor- mega uniwersalny.

Skóra wydaje się byc nieco inna niż welur SP używany w innych modelach. Bardziej przypomina klasyczny, bardziej szorstki zamsz. 

To moje drugie doświadczenie z loafersami Sp i mimo, że to "moje kopyto", to pięta nieco lata. Co ciekawe w rozmiarze mniejszym podobny problem, a dodatkowo mniej miejsca w palcach. ;)

IMG_20221011_121158.jpg

IMG_20221010_151019.jpg

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

Rozmiarówka standardowa, noszę 42 i taki sam rozmiar mi pasuje.

33 minuty temu, Szydlowsky napisał:

Fajne  , a jak rozmiarówka ? 

Mi Mama zawsze mówiła "nie stawiaj butów na stole" ;-)

Mi też, ale podłoga brzydka ;)

• Oceniam pozytywnie 2
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Trzewiki Henry Stevens, marki własnej Shoepassion. Zamówiłem dwa modele z tej skóry i jestem pozytywnie zaskoczony jakością tłoczenia (niestety Patine w tym względzie mnie zawiodło). Zobaczymy, jak będzie w drugiej parze. 

IMG_20221126_151948_edit_378529315249009.jpg

IMG_20221126_120549.jpg

• Like 5
Opublikowano
8 minut temu, mgns napisał:

Cześć, wiecie co się stało ze sklepem Shoepassion na region Polski?  Wycofali się całkowicie ze sprzedaży u nas? 

Shoepassion stacjonarne nigdy nie było powiązane ze sklepem internetowym - wiem, jak to brzmi, ale to prawda. Sklep upał dosyć szybko i raczej nie powróci. 

• Like 1