Hargin Napisano 3 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2015 @werdzo88- PayPal podaje, że w Polsce można podpiąć tylko rachunek złotówkowy. Mi się kiedyś nie udało podpiąć konta walutowego z kantoru Aliora - trzeba było wyrobić kartę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
werdzo88 Napisano 3 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2015 @werdzo88- PayPal podaje, że w Polsce można podpiąć tylko rachunek złotówkowy. Mi się kiedyś nie udało podpiąć konta walutowego z kantoru Aliora - trzeba było wyrobić kartę. No i o tuż ,Paypal jest mi potrzebne do transakcji walutowych .Ja posiadam konto w złotówkach nie mam żadnego walutowego .Jeszcze całkiem niedawno nie mogłem zapłacić w susu paypalem bo nie miałem podpiętej karty Obecnie jest ona nie wymagana .Dowodem jest fakt że kupiłem 2 marynarki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzyDe Napisano 3 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2015 No i o tuż ,Paypal jest mi potrzebne do transakcji walutowych .Ja posiadam konto w złotówkach nie mam żadnego walutowego .Jeszcze całkiem niedawno nie mogłem zapłacić w susu paypalem bo nie miałem podpiętej karty Obecnie jest ona nie wymagana .Dowodem jest fakt że kupiłem 2 marynarki . Interpunkcja, błagam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bofff Napisano 3 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2015 pomieszaliście 1. opłacamy z PayPala zasilonego w PLN lub z karty podpiętej w PLN rachunek za zakupy w EUR (lub innej walucie) PayPal obciąża nas w PLN (po swoim kursie tj rynkowy +4%), w przypadku anulowania uznaje rachunek tą samą kwotą w PLN 2. opłacamy ten sam rachunek z karty podpiętej pod rachunek walutowy - paypal bezpośrednio obciąża nas i uznaje (w przypadku anulowania) tą samą kwotą w EUR (lub innej) 3. powyższe jest możliwe jeśli posiadamy kartę walutową, podepniemy ją do konta PayPal, wybierzemy walutę do salda i (!) powiadomimy PayPal o ty, że karta obsługuję daną walutę (EUR, USD ect) koszty przewalutowania ponosimy w przypadku gdyby sprzedający nie anulował poprzedniej transakcji a zasilił nasz rachunek w walucie transakcji P.S. na prawdę za mała ta 52? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emense Napisano 4 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2015 hmmm a jak ty się w niej czujesz?nigdzie nie ciśnie? swobodnie?moze moją poprzednią opinię zaburzyły za długie spodnie, tym samym całe proporcje.dla porównania wrzucam fote z SuSu gdzie marynarka tez przykrótka?(na zielono miejsca które mi się podobają, ale to tylko moja opinia) i czemu unosisz ręce do zdjecia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 9 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2015 Mała ciekawostka przed weekendem - SuSu wprowadziło opłatę 10€ za trumnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wally Napisano 9 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2015 Tzn? Albo płacimy 10€ i mamy garnitur w trumience jak zwykle albo nie płacimy i dostajemy garnitur... w czym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 9 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2015 Mała ciekawostka przed weekendem - SuSu wprowadziło opłatę 10€ za trumnę. i dresy z najlepszej bawełny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 9 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2015 @Wally - zgadza się - wysyłają mniejsze opakowanie, a garnitur przychodzi zwinięty w pokrowcu - tak jak dotychczas z outletu. Szczerze mówiąc mi to jak nic pasuje. Nie muszę wędrować z do śmietnika z kilogramami makulatury. Konstrukcja pokrowca SuSu jest na tyle przemyślana, że garnitur się nie gniecie. @TomiW01 - cholera nie zauważyłem dziś tej opcji Na moją "wioskę olimpijską" byłoby jak znalazł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 9 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2015 Tzn? Albo płacimy 10€ i mamy garnitur w trumience jak zwykle albo nie płacimy i dostajemy garnitur... w czym? W mniejszym opakowaniu, bez tych wszystkich kartonowych usztywniaczy chyba. W sumie może to i dobrze. Ilość tektury jaka się marnuje jest ogromna. EDIT: Te zamszowe sneakersy są niegłupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wally Napisano 9 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2015 To w sumie żadna strata. U mnie też zawsze cała ta makulatura lądowała na śmietniku. Tzn. gdybym był duużo młodszy to pewnie zrobiłbym sobie z tej trumienki kartonową rycerską zbroję .... z drugiej strony mówi się, że faceci nigdy do końca nie dorastają, tylko rosną wzwyż, a potem wszerz.....także...hmmm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasacuer Napisano 10 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2015 Witam! Ostatnio dokonałem swojego pierwszego zakupu w Suit Supply. Zamówiłem ten garnitur: http://eu.suitsupply.com/en/suits/napoli-blue-plain/P4271.html?cgid=Suits Zdjęcia dobrze oddają kolor na stronie (sprawdzane na skalibrowanym monitorze, trudnie się również fotografią i filmem).Jako iż trochę ćwiczę i mam "zbitą" budowę ciała wybrałem rozmiar 23 przez wzgląd na skracanie ze wszystkiego ;D W Marynarce czułem się bardzo dobrze, jednak spodnie były do niczego. Nawet nie byłem blisko dopięcia się, nie mówiąc już o tym że moje uda ledwo przeszły przez nogawki, czułem się jakbym był w rajstopach Jedno chałupnicze zdjęcie zamieszczam poniżej, gdyż paczkę zamówiłem do internatu w którym w tygodniu roboczym pomieszkuję (tak, studniówka, najlepsza okazja do zakupu garnituru ). Zamówienie odebrałem w piątek, tego samego dnia zwróciłem go do acces pointu UPS.A fotkę zamieszczam z pytaniem, czy takie rozchodzenie się części marynarki przy dolnym guziku jest błędem?Pozdrawiam.PS. moje wymiary, jakby ktoś miał jakiś dylemat z rozmiarem: klatka: 96cm, talia 90cm, wzrost 175cm. obwód w pasie 84cm. Nogawki były idealne na długość, jednak przez wzgląd na niemożliwość dopięcia się i ciasnotę w udach byłem zmuszony zwrócić cały garnitur. Marynarka była bardzo dobrze dopasowana, blisko ciała. PS2. należy również pochwalić świetną obsługę klienta. Rozmiaru tydzień temu nie było na stronie. Bez mrugnięcia okiem na Live Chacie pan Olivier zaproponował mi ściągnięcie rozmiaru z któregoś ze sklepów stacjonarnych. To się chwali! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_b Napisano 10 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2015 Rozmiar albo dwa za mała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasacuer Napisano 10 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2015 Rozmiar 24 już zamówiony, 23 zwrócony, tak więc nic straconego pytałem się o dopasowanie na przyszłość. Rzeczywiście, marynarka nie powinna się marszczyć w talii? Może sie wydawać przykrótka (marynarka) jednak zasłaniała ona pośladki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 10 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2015 Nie zgadzam się, IMHO marynarka jest w miarę ok. Ładna linia ramion, rękawy dobrej długości, klapy nie odstają. Nie wydaje się bardzo opieta w talii (niewielka rozgwiazda przy guziki, marszczenia po bokach mogą być efektem postawy, etc.), choć chyba można tam trochę popuscic materiału dla lepszego efektu. Jednakże warto by było zobaczyć również plecy żeby dokonać pełnej oceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasacuer Napisano 10 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2015 Wąskim gardłem są spodnie (rozmiar 23). Uda i pośladki były strasznie opięte. Taka mam budowę ciała, no i siłownia robi swoje. No i jeszcze obwód w pasie, brakowało paru cm do zapięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 10 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2015 Spodnie w udach ostatnio poszerzylem u krawcowej - da się uzyskać 1-1.5 centymetra. Co ciekawe musiałem to zrobić tylko w moim jedynym Lazio. Inne kroje (Havana, Soho i Madison) tez są dopasowane, ale nie aż tak bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 10 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2015 Tylko na podstawie marynarki wydaje mi się, że maksymalny rozmiar to 24, żeby uniknąć marszczenia w talii. Kolejny rozmiar może spowodować, że w ramionach będzie za dużo (tak jak pisał blekit). Nie jestem pewien, czy marynarka nie jest za krótka, ale to może kwestia zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_L Napisano 10 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2015 Witam! Ostatnio dokonałem swojego pierwszego zakupu w Suit Supply. Zamówiłem ten garnitur: http://eu.suitsupply.com/en/suits/napoli-blue-plain/P4271.html?cgid=Suits W Marynarce czułem się bardzo dobrze, jednak spodnie były do niczego. Nawet nie byłem blisko dopięcia się, nie mówiąc już o tym że moje uda ledwo przeszły przez nogawki, czułem się jakbym był w rajstopach Kupiłem ten sam model, rozmiar 46. Miałem dokładnie ten sam problem - marynarka na styk, ale spodnie jak rajstopy . Krawiec poszerzył spodnie o jakieś 2 cm i noszę ten garnitur, co więcej lubię go, ale w tyłku nadal jest zbyt opięty. Na to konto postanowiłem się poruszać i skoro spodni już więcej nie powiększę, to popracuję nad zmniejszeniem ich zawartości W tym tygodniu kupiłem Lazio, ale w rozmiarze 48 - taki:http://eu.suitsupply.com/en/suits/lazio-blue-check/P4743.html?vpid=P474305i jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasacuer Napisano 10 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2015 Poszerzanie spodni w udach jest łatwą przeróbką? Nie mam jeszcze wyrobionego zaufania do siedleckich krawcowych (jesli ktos ma jakies fajne namiary w Siedlcach to poproszę ). W rozmiarze 23 trzeba by było po calej długości poszerzać, bo łydki tez były trochę opięte. Nie mam doświadczenia w tego typu zleceniach. Poszerzę o te 2 cm spodnie po calej długości i nadal będzie nie tak jak powinno być i co wtedy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_L Napisano 10 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2015 Poszerzanie spodni w udach jest łatwą przeróbką? Nie mam jeszcze wyrobionego zaufania do siedleckich krawcowych (jesli ktos ma jakies fajne namiary w Siedlcach to poproszę ). W rozmiarze 23 trzeba by było po calej długości poszerzać, bo łydki tez były trochę opięte. Nie mam doświadczenia w tego typu zleceniach. Poszerzę o te 2 cm spodnie po calej długości i nadal będzie nie tak jak powinno być i co wtedy? No ryzyko jest. Na podstawie tego przypadku uzyskałem dwa doświadczenia: po pierwsze, dzięki pomocy forumowicza z Poznania znalazłem przyzwoitą krawcową, która nie tylko "zrobiła" te spodnie, ale też poprawiła mi jeszcze jedne, do tego dwie marynarki i kurtkę zimową . Po drugie, upewniłem się, że w SS powinienem kupować 48 i teraz dylematów nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wally Napisano 10 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2015 Krótki wpis o rękawach w marynarkach Suitsuppy (ze zdjęciami). Pomysł na wpis wziął się stąd, iż przez długi czas nie mogłem znaleźć w swoim mieście krawca, który podjąłby się skrócenia rękawów marynarki w taki sposób, aby dało się rozpiąć guziki. Jeden krawiec (skądinąd uznany Pan Andrzejewski, który zna się na rzeczy) mówił, że da się to zrobić tylko od góry, a moja stała krawcowa mówiła, że zrobi, ale nie będę mógł rozpinać żadnych guzików w ogóle. Stali bywalcy tego wątku pewnie sami nie raz skracali swoje rękawy więc wiedzą swoje, natomiast jeżeli ktoś nigdy nie miał w rękach SuSu - post może się okazać pomocny i to do nich jest skierowany. Wiele osób wcześniej zadawało pytanie o możliwość skrócenia rękawów w ich marynarkach. Odpowiadam: da się - ale raczej nie więcej niż 2 cm. Da je się też wydłużyć stosując tożsamą metodę. Jeżeli tak jak ja traficie na upartego krawca to pomocny może okazać się wpis http://studenckaelegancja.pl/2015/02/sam-se-zrob-7-skracanie-rekawow-marynarki/z tą różnicą, że nie ma konieczności wykonywania ostatniego kroku pokazywanego przez Szymona tj. przeszycia na maszynie. Zawsze da to rzemieślnikowi jakieś pojęcie. Resztę musi zrobić wasza perswazja Więc tak: oto rękaw przed przeróbką w mojej marynarce (havana). Na następnym zdjęciu widzimy Lazio i Havanę w tym samym rozmiarze. Metrycznie rękawy są tej samej długości, natomiast przez konstrukcję ramion - są dłuższe o jakieś 2 cm. W Lazio nie musiałem nic robić. W końcu znalazłem taką krawcową, która powiedziała że zrobi mi tak jak tego sobie życzę. Po przeróbce rękaw wygląda tak: (mogę zapiąć ostatni guzik i nie wygląda to źle, ale ze względów stylistycznych noszę go odpiętego). Jak wygląda rękaw od środka przed skróceniem? Pokazuje to marynarka Lazio: Na zdjęciu widzimy zapas materiału, jaki możemy użyć do wydłużenia rękawu. Jak wygląda wnętrze po skróceniu: Jak widzimy, wszystko się odpina. Ostatnie zdjęcie to nieprzerabiane Lazio z linijką. Pokazuje, że 3 cm to już za dużo. 2 cm są. W mojej ocenie, jeżeli chcemy coś zdziałać więcej - musimy robić to od góry. Na marginesie, jeżeli ktoś jest ze Szczecina to mogę z czystym sumieniem polecić http://www.krawiec.szczecin.pl/do wszelkich przeróbek. Wszystko wyszło taniej niż skracanie od góry. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartoszU Napisano 10 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2015 Poszerzanie spodni w udach jest łatwą przeróbką? Nie mam jeszcze wyrobionego zaufania do siedleckich krawcowych (jesli ktos ma jakies fajne namiary w Siedlcach to poproszę ). Przy ulicy Chrobrego w wieżowcu (bodajże nr 1) jest dobra, byłem z jej usług zadowolony, zwłaszcza, że naprawiła mi kilka rzeczy w garniturze, które sknociła inna krawcowa, u której byłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał-91 Napisano 13 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2015 Dotarł do mnie Lazio (w poprzednich postach wrzucałem zdjęcie Napoli 46) - no i nie wiem co robić, czy rezygnować z dalszych poszukiwań krojów/rozmiarów w SuSu czy szukać kogoś kto będzie w dużym stopniu mi je poprawiał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 13 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2015 Nie umiem jednoznacznie pomóc. Wydaje mi się, że Napoli leżał lepiej patrząc z przodu. W Lazio na wysokości klatki widać fałdy. Jednak największą dla mnie zagadką są spodnie. Nie chce mi się wierzyć, że tak duże marszczenia powstają na skutek tego, że spodnie są za długie. Próbowałeś je podwinąć, żeby sprawdzić? Ewentualnie spodnie umieszczone są zbyt nisko np. na biodrach, a nie w talii. Rozumiem, że to jest rozmiar 46. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi