Hargin Napisano 17 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2015 havana ma zaszytę kieszenie ? pytasz poważnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert_mal Napisano 17 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2015 no pytam poważnie czy kieszenie są zaszyte? mówię o wierzchnich ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 17 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2015 Tak, są lekko zaszyte (zafastrygowane?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 17 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2015 Praktycznie wszystkie nowe marynarki mają zaszyte kieszenie wierzchnie - SuitSupply nie wyróżnia się w tym zakresie niczym szczególnym. Mając na uwadze wagę poprzedniego pytania dodam, że nitki należy wypruć przed pierwszym założeniem (raczej delikatnie przeciąć, a nie rozrywać - można uszkodzić tkaninę). To samo tyczy się fastrygi przy mankietach i szlicach (rozporki z tyłu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wally Napisano 17 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2015 Wszystkie kieszenie i kieszonki są zafastrygowane, trzeba je samodzielnie odpruć przed korzystaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uke Napisano 17 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2015 Wydawałoby się takie oczywiste a widziałem ostatnio na ulicy faceta z zaszytymi na krzyż szlicami marynarki i żeby nie było, że niby nasza płeć mniej modowo rozgarnięta, dwa dni później kobieta z fastrygą na płaszczu. Żeby było zabawniej, płaszcz ecru - fastryga niebieska, pewnie po to, żeby łatwo ją było zauważyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wally Napisano 17 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2015 Wally, wrzuciłbyś proszę jeszcze kilka zdjęc swojej Havany? Nawet na wieszaku . Z góry dzięki. Jutro wrzucę jakie konkretne zamówienie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giacco Napisano 17 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2015 Wydawałoby się takie oczywiste a widziałem ostatnio na ulicy faceta z zaszytymi na krzyż szlicami marynarki i żeby nie było, że niby nasza płeć mniej modowo rozgarnięta, dwa dni później kobieta z fastrygą na płaszczu. Żeby było zabawniej, płaszcz ecru - fastryga niebieska, pewnie po to, żeby łatwo ją było zauważyć To częste zjawisko na naszych ulicach, zwłaszcza w marynarkach z jednym szlicem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zixart Napisano 18 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2015 http://eu.suitsupply.com/en/suits/sienna-blue-plain/P3459.html?start=25&cgid=Suits&prefv3=Notch%20Lapel&prefv4=Wool&prefn1=basicDessinSuits&prefn2=color&prefn3=fitID&prefn4=material&prefv2=Blue&prefv1=Plain Czy ktoś ma może model powyżej? Jakieś opinie, uwagi? Porównanie do Lazio/Napoli/Washington? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max.zedernholz Napisano 18 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2015 To częste zjawisko na naszych ulicach Nawet z metkami na rękawie potrafią chodzić. Myślą pewnie, że skoro przyszyte, to tak ma być, taki "bajer" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dan Napisano 18 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2015 Jutro wrzucę jakie konkretne zamówienie? Jakby się udało objąć całą marynarkę z przodu i z tyłu oraz zbliżenie na wykończenie wnętrza to byłoby super. Jeszcze raz dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KarloS Napisano 18 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2015 To częste zjawisko na naszych ulicach, zwłaszcza w marynrkach z jednym szlicem. Marynarki z jednym szlicem się w znakomitej większości przypadków brzydko rozchodzą, więc sfastrygowanie to może nie bug, tylko feature. Czasem widzę też asów z przyszytym logo na rękawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Machiavelli Napisano 18 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2015 Panowie, orientujecie się może, czy któryś z trzyczęściowych kompletów w ofercie SS posiada kamizelkę, której tył jest wykonany z tego samego materiału co przód? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JD! Napisano 18 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2015 Na 99% żaden. Jedyne które są jednolite to podobne do tej...http://eu.suitsupply.com/en/waistcoats/light-grey-knitted-waistcoat/SW484.html?start=1&cgid=Waistcoats Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Machiavelli Napisano 18 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2015 Na 99% żaden. Jedyne które są jednolite to podobne do tej... http://eu.suitsupply.com/en/waistcoats/light-grey-knitted-waistcoat/SW484.html?start=1&cgid=Waistcoats Dziękuję. Szukam jednak w tej chwili garnituru i myślałem właśnie o komplecie trzyczęściowym. Rad byłbym jednak, gdybym mógł zdjąć czasami marynarkę nie popełniając faux pas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wally Napisano 18 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2015 Wally, wrzuciłbyś proszę jeszcze kilka zdjęc swojej Havany? Nawet na wieszaku . Z góry dzięki. Zgodnie z prośbą - wrzucam zdjęcia Porównanie z Lazio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert_mal Napisano 18 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2015 Ile można dokonać zwrotów .Zakładając kupujesz jeden rozmiar wymieniasz na inny ale okazuje się ,że i ten jest zły .Można wtedy dokonać jeszcze całkowitego zwrotu z zachowaniem jak poprzednio bezpłatnej usługi wysyłki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal83 Napisano 19 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2015 Jeszcze kilka takich pytań i przestaną wysyłać do polski. Do tego typu akcji służy karta kredytowa - zamawiasz garnitury (garnitury) w 2-3 najbardziej zbliżonych rozmiarach i zostawiasz to co ci pasuje nie narażając sklepu na niepotrzebne koszta. Zanim przychodzi dzień spłaty karty, dostajesz zwrot środków. Proste, wygodne i bez kosztowe. Na świecie nie ma nic za darmo i tak naprawdę to inni klienci w ten czy inny sposób zapłacą za twoje zabawy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 19 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2015 @Michal83 - jeśli zamówisz 3 garnitury w jednej dostawie, to wszystkie przychodzą w osobnych "paczkach". Koszt jest identyczny jak w przypadku odsyłania i odmawiania pojedynczych egzemplarzy. Poza tym zwrot środków na konto nie jest w żaden sposób powiązane z terminem spłaty karty - można się zmieścić. jak rownież wpływ środków może przypaść na kolejny okres. Nie należy mylić terminu wygenerowania wyciągu z terminem zapłaty. Zamawianie po jednej sztuce minimalizuje koszty przewalutowania, jeśli nie korzystamy z konta walutowego. Wracając do pytania robert_mal: zwrot czy wymiana przysługują przy każdym kolejnym egzemplarzu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert_mal Napisano 19 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2015 Haring dziękuje za konkretną rzeczową odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal83 Napisano 19 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2015 @Michal83 - jeśli zamówisz 3 garnitury w jednej dostawie, to wszystkie przychodzą w osobnych "paczkach". Koszt jest identyczny jak w przypadku odsyłania i odmawiania pojedynczych egzemplarzy. Poza tym zwrot środków na konto nie jest w żaden sposób powiązane z terminem spłaty karty - można się zmieścić. jak rownież wpływ środków może przypaść na kolejny okres. Nie należy mylić terminu wygenerowania wyciągu z terminem zapłaty. Zamawianie po jednej sztuce minimalizuje koszty przewalutowania, jeśli nie korzystamy z konta walutowego. Wracając do pytania robert_mal: zwrot czy wymiana przysługują przy każdym kolejnym egzemplarzu. @Hargin Dwa razy zamawiałem dwa garnitury i dwa razy dostałem je jedną przesyłką zapakowaną w dwie paczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 19 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2015 (edytowane) @Hargin Dwa razy zamawiałem dwa garnitury i dwa razy dostałem je jedną przesyłką zapakowaną w dwie paczki. Jeden (wspólny) numer nadania nie świadczy o niższych kosztach przesyłki. EDIT: sięgając pamięcią, to każdy karton miał swój osobny "ticket" (również dwukrotnie składałem podwójne zamówienia - różny asortyment, nie rozmiary). Uważam, że dla SS lepsi są klienci, którzy biorą pojedyncze egzemplarze, niż zamawiający hurtowo, z pełną świadomością pozostawienia tylko jednej sztuki odzieży. Raz, że znika im towar z magazynów, który jest dość limitowany (dodając na "wishlist" widać iloma sztukami dysponuje magazyn - nigdy nie spotkałem się w przypadku garniturów z ilością większą niż 4 szt.), a dwa, że przyjmując zwrot muszą ponownie weryfikować przydatność artykułu do ponownego obrotu (m. in.uszkodzone kartony, kompletność guzików i fastryg). Oczywiście biorąc pod uwagę skalę biznesu, zupełnie świadomie dopuszczają każdy z wariantów i to im się całkowicie opłaca, a koszty wysyłek mają zapewne i tak wrzucone w wartość odzieży, za co każdy z nas płaci. Edytowane 19 Kwiecień 2015 przez Hargin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal83 Napisano 19 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2015 Może bardziej obrazowo, jedna trumna leżała na drugiej i były połączona ze sobą plastikową taśmą. Połączenie było nierozłączne. Z moich obserwacji cenników firm kurierskich wynika iż taki sposób wysyłki jest tańszy niż wysyłka dwóch oddzielonych przedmiotów, jeden numer listu przewozowego niema tu nic do rzeczy. Nigdy oczywiście nie wysyłałem niczego na taką skalę na jaką robi to SS w związku z czym mogę się mylić. Zdrowy rozsądek podpowiada że generowanie dodatkowych kosztów u sprzedawcy który posiada fajną politykę wysyłkową może doprowadzić do zakończenia wysyłek do Polski. Myślę że szkoda czasu na kontynuowanie tej jałowej dyskusji. Uprzedzając odpowiedź: Jestem oczywiście świadomy że połączenie dwóch trumien taśmą też generuje koszt, zakładam że mniejszy niż oddzielna wysyłka dwóch przedmiotów z Holandii do Polski. Oczywiście mogę się mylić. EDIT: A. Ja również zamawiałem różny asortyment, był jeden numerze nadania. Stawiam że ich system logistyczny jest dość skomplikowany i przewidzieli dużo więcej wariantów niż my zrobimy to w tym poście. W związku z czym naprawdę nie widzę sensu kontynuowania. B. Przy zamówieniu z wyprzedaży dostałem nawet dwa garnitury w jednej trumnie. C. To że koszty zamówienia mają wrzucone w wartość odzieży nic nie znaczy. Zakładamy że p. Robert zamówi 10 razy garnitur i 10 razy go zwróci - SS odnotuje stratę w wysokości dwudziestokrotności ceny przesyłki Holandia - Polska, co w konsekwencji zawsze uderzy w klienta. Podniosą ceny, zaprzestaną wysyłki do Polski, doliczą koszty wysyłki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 19 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2015 @Michal83 - niepotrzebnie się unosisz. Nikt tu nikogo nie trzyma, nie trzeba pisać w danym wątku - chcesz, to postąp tak jak piszesz: W związku z czym naprawdę nie widzę sensu kontynuowania. 1. Moje kartony były zawsze pojedynczo (OSOBNO) zapakowane i zabezpieczone taśmą, a każdy miał osobny "ticket" nadania (powtarzam się, ale widać nie zostało to odczytane) - wspólny był tylko numer nadania. 2. Snucie teorii w stylu "Robert zamówi 10 razy garnitur i 10 razy go zwróci" nie stanowi dowodu na poważne traktowanie czytających. Kolega Robert_mal zapytał, czy można zwrócić drugi (nietrafiony jak rozumiem) egzemplarz - tyle i tylko tyle - resztę historii dopowiedziałeś. Hipotezy o rychłej podwyżce, zakazie wysyłek do Polski należy traktować jako "żart przy niedzieli", bo trudno choć trochę znając prawa rynku, potraktować je poważnie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JD! Napisano 19 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2015 Taki "nius" na niedzielę "Some waistcoats are indeed scheduled to be replenished in June" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi