EleganckiJan Napisano 31 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 7 godzin temu, achimpe napisał: mam te spodnie, Mid Brown Pleated Mira Trousers in Pure 4-Ply Traveller Wool | SUITSUPPLY Denmark i jest nieźle, jeśli chodzi o chwyt i gniotliwość. Materiał ma też ciekawą strukturę. Niestety, póki co zauważyłem, że w kroku dość szybko się przeciera. Spodnie noszę zazwyczaj raz na tydzień bądź dwa. Wełna bez domieszki poliestru zwykle dość szybo się przeciera w kroku, niestety taki urok tkaniny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
achimpe Napisano 31 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2 godziny temu, EleganckiJan napisał: Wełna bez domieszki poliestru zwykle dość szybo się przeciera w kroku, niestety taki urok tkaniny. Ciekawe, bo z większością innych tak nie mam, a przynajmniej nie zaczęło to się robić tak szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EleganckiJan Napisano 1 Luty Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 12 godzin temu, achimpe napisał: Ciekawe, bo z większością innych tak nie mam, a przynajmniej nie zaczęło to się robić tak szybko. Może gorszej jakości wełna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 1 Luty Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty Pytanie do posiadaczy popoverów SS - jak bardzo są elastyczne? Czy to jest materiał koszulowy, generalnie sztywny i nierozciągliwy, czy raczej typowy dla koszulek polo, a może t-shirtów, w każdym razie umożliwiający konkretne rozciągnięcie materiału? Te, które widzę, są opisane jako "knitted from cotton jersey". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 1 Luty Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 6 minut temu, mosze napisał: "knitted from cotton jersey". To będą rozciągliwe jak zwykły bawełniany t shirt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdynianin Napisano 1 Luty Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 39 minutes ago, Szydlowsky said: To będą rozciągliwe jak zwykły bawełniany t shirt Te tak, ale SuSu miało/ma też w ofercie popovery z typowo koszulowego materiału - mam np taki biały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
achimpe Napisano 1 Luty Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 8 godzin temu, mosze napisał: Pytanie do posiadaczy popoverów SS - jak bardzo są elastyczne? Czy to jest materiał koszulowy, generalnie sztywny i nierozciągliwy, czy raczej typowy dla koszulek polo, a może t-shirtów, w każdym razie umożliwiający konkretne rozciągnięcie materiału? Te, które widzę, są opisane jako "knitted from cotton jersey". Mam tylko jeden, jest bardziej rozciągliwy. Nie jest to typowo koszulowy materiał i bardziej rozciągliwy niż t-shirty, które posiadam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paczuch Napisano 3 Luty Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty Pytanie do znawców marki SuSu- czy któryś z garniturów tej marki będzie pasował na gościa który ma 184 cm wzrostu, 128 cm w klatce, 95cm w pasie i kwintal+ wagi? Potrzebuje garnituru a podobają mi się ich produkty. Do tej pory kupowałem oddzielnie spodnie i marynarkę z tej samej linii - no. Marka Albione, Hugo Boss. Bytom i pokrewne odpadały zawsze na wstępie. Spodnie zawsze wymagały poprawek. Nie chce iść w bespoke bo garnitur zakladam w porywach 2-3x do roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 3 Luty Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty SuSu ma też mix&match. Krój Roma jest najmniej dopasowany. Rozmiarówka jest aż do 60, czyli spokojnie wystarczy. Pewnie potrzebujesz spodni 54 i marynarki 56 lub 58, do potwierdzenia. Ich opcja Custom Made to nie bespoke, kosztuje dużo mniej niż tanie (rozsądne) bespoke i pomoże rozwiązać problem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 4 Luty Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty W dniu 1.02.2024 o 11:20, mosze napisał: Pytanie do posiadaczy popoverów SS - jak bardzo są elastyczne? Czy to jest materiał koszulowy, generalnie sztywny i nierozciągliwy, czy raczej typowy dla koszulek polo, a może t-shirtów, w każdym razie umożliwiający konkretne rozciągnięcie materiału? Te, które widzę, są opisane jako "knitted from cotton jersey". Przerabiałem dwa egzemplarze z bawełnianej piki i są świetne- tkanina rozciągliwa, bardzo komfortowa, kolory trwałe (kilka egzemplarzy w kolorze granatowym). Typowa pika- przewiewna, dość szorstka w dotyku, "chłodna" w dotyku. Duża zaleta, że nie rozciąga się na wieszaku (przykładowo dzianinowe popovery Zack Roman na wieszaku bardzo się rozciągały- zwłaszcza rękawy). Przerabiałem też denimowe popovery Z SuSu ale nie polecam- tkanina nie była w ogóle rozciągliwa i ciężko było je założyć, zdjąć (rozmiar był odpowiedni). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 4 Luty Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty W dniu 3.02.2024 o 16:43, lubo69 napisał: SuSu ma też mix&match. Krój Roma jest najmniej dopasowany. Rozmiarówka jest aż do 60, czyli spokojnie wystarczy. Pewnie potrzebujesz spodni 54 i marynarki 56 lub 58, do potwierdzenia. Ich opcja Custom Made to nie bespoke, kosztuje dużo mniej niż tanie (rozsądne) bespoke i pomoże rozwiązać problem. Dodatkowy atut- do sprawdzenia czy nadal obowiązuje- Custom made można zwracać. Więc gdyby coś nie pykło można normalnie odesłać i odzyskać kasę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasacuer Napisano 6 Luty Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty W dniu 4.02.2024 o 16:44, adamW napisał: Dodatkowy atut- do sprawdzenia czy nadal obowiązuje- Custom made można zwracać. Więc gdyby coś nie pykło można normalnie odesłać i odzyskać kasę. Mozna. Można też zwracać custom made kupiony w sklepie. Po prostu fit ci nie odpowiada i nie odbierasz zamówienia a hajs trafia na konto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 10 Luty Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty Kojarzy ktoś, jaki to może być fit? https://www.otrium.pl/product/navy-suit-6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 10 Luty Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty @Kyle Pewności nie mam, ale mi to wygląda na model Sienna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 11 Luty Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty W dniu 10.02.2024 o 21:57, Kyle napisał: Kojarzy ktoś, jaki to może być fit? https://www.otrium.pl/product/navy-suit-6 Sienna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 14 Luty Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty W dniu 10.02.2024 o 22:39, Koval napisał: Pewności nie mam, ale mi to wygląda na model Sienna. W dniu 11.02.2024 o 22:36, phantom napisał: Sienna. Przyszło, istotnie Sienna, dzięki Panowie. Leży bardzo dobrze, tyko nogawki i odrobinę rękawy do skrócenia. Szkoda, że fit wycofany, te obecne regular fit mają przynajmniej wg tabelek więcej w ramionach. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 14 Luty Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty Czy ma ktoś z Was tę marynarkę i może podzielić się wrażeniami ? będzie wystarczająco nieformalna do smart casualu / business casualu ? https://www.otrium.pl/product/navy-havana-blazer-14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 14 Luty Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty Mam albo tę albo bardzo podobną. Dobrze się sprawdza do wszystkich spodni, które nie sa jeansami. Preferowane to fresco albo lniane / lniane z bawełną. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 15 Luty Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty Dziś lub jutro ta marynarka będzie u mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 15 Luty Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 3 godziny temu, tryhp3 napisał: Dziś lub jutro ta marynarka będzie u mnie. Też zamówiłem , jeśli to nie problem to poproszę o fotkę ze zbliżeniem na fakturę materiału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 15 Luty Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty Ja nie mam, wiec się wypowiem. Mam bardzo podobną. Marynarka ma wzystknie atrybuty każualowej marynarki: nakładane kieszenie (w tym brustaszę), otwarte klapy i tkaninę z fakturą. Ja mojej używam do chinosow a nawet dżinsów, że o bardziej formalnych spodniach nie wspomnę. Jest super uniwersalna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 15 Luty Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty Jej materiał to coś spokrewnionego z hopsack? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 15 Luty Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty To ta marynarka - ja przerobiłem ją na klubowke: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 16 Luty Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty Ta z Otrium to model z 2017 roku. Jeden minus, podszewka rękawów jest 100% poliester. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 16 Luty Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 6 minut temu, tryhp3 napisał: Ta z Otrium to model z 2017 roku. Jeden minus, podszewka rękawów jest 100% poliester. rękawy przeżyje , mam tylko nadzieje że rozmiarówka nie jest skopana 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi