Skocz do zawartości

Suit Supply

+Immune+

Rekomendowane odpowiedzi

7 godzin temu, achimpe napisał:

mam te spodnie, Mid Brown Pleated Mira Trousers in Pure 4-Ply Traveller Wool | SUITSUPPLY Denmark i jest nieźle, jeśli chodzi o chwyt i gniotliwość. Materiał ma też ciekawą strukturę. Niestety, póki co zauważyłem, że w kroku dość szybko się przeciera. Spodnie noszę zazwyczaj raz na tydzień bądź dwa.

Wełna bez domieszki poliestru zwykle dość szybo się przeciera w kroku, niestety taki urok tkaniny.

• Oceniam pozytywnie 1

Pytanie do posiadaczy popoverów SS - jak bardzo są elastyczne? Czy to jest materiał koszulowy, generalnie sztywny i nierozciągliwy, czy raczej typowy dla koszulek polo, a może t-shirtów, w każdym razie umożliwiający konkretne rozciągnięcie materiału? Te, które widzę, są opisane jako "knitted from cotton jersey".

8 godzin temu, mosze napisał:

Pytanie do posiadaczy popoverów SS - jak bardzo są elastyczne? Czy to jest materiał koszulowy, generalnie sztywny i nierozciągliwy, czy raczej typowy dla koszulek polo, a może t-shirtów, w każdym razie umożliwiający konkretne rozciągnięcie materiału? Te, które widzę, są opisane jako "knitted from cotton jersey".

Mam tylko jeden, jest bardziej rozciągliwy. Nie jest to typowo koszulowy materiał i bardziej rozciągliwy niż t-shirty, które posiadam. 

Pytanie do znawców marki SuSu- czy któryś z garniturów tej marki będzie pasował na gościa który ma 184 cm wzrostu, 128 cm w klatce, 95cm w pasie i kwintal+ wagi? Potrzebuje garnituru a podobają mi się ich produkty. Do tej pory kupowałem oddzielnie spodnie i marynarkę z tej samej linii - no. Marka Albione, Hugo Boss. Bytom i pokrewne odpadały zawsze na wstępie.  Spodnie zawsze wymagały poprawek. Nie chce iść w bespoke bo garnitur zakladam w porywach 2-3x do roku.

SuSu ma też mix&match. Krój Roma jest najmniej dopasowany. Rozmiarówka jest aż do 60, czyli spokojnie wystarczy. Pewnie potrzebujesz spodni 54 i marynarki 56 lub 58, do potwierdzenia. Ich opcja Custom Made to nie bespoke, kosztuje dużo mniej niż tanie (rozsądne) bespoke i pomoże rozwiązać problem. 

• Oceniam pozytywnie 1

W dniu 1.02.2024 o 11:20, mosze napisał:

Przerabiałem dwa egzemplarze z bawełnianej piki i są świetne- tkanina rozciągliwa, bardzo komfortowa, kolory trwałe (kilka egzemplarzy w kolorze granatowym). Typowa pika- przewiewna, dość szorstka w dotyku, "chłodna" w dotyku. Duża zaleta, że nie rozciąga się na wieszaku (przykładowo dzianinowe popovery Zack Roman na wieszaku bardzo się rozciągały- zwłaszcza rękawy).

Przerabiałem też denimowe popovery Z SuSu ale nie polecam- tkanina nie była w ogóle rozciągliwa i ciężko było je założyć, zdjąć (rozmiar był odpowiedni).

• Like 1

W dniu 3.02.2024 o 16:43, lubo69 napisał:

SuSu ma też mix&match. Krój Roma jest najmniej dopasowany. Rozmiarówka jest aż do 60, czyli spokojnie wystarczy. Pewnie potrzebujesz spodni 54 i marynarki 56 lub 58, do potwierdzenia. Ich opcja Custom Made to nie bespoke, kosztuje dużo mniej niż tanie (rozsądne) bespoke i pomoże rozwiązać problem. 

Dodatkowy atut- do sprawdzenia czy nadal obowiązuje- Custom made można zwracać. Więc gdyby coś nie pykło można normalnie odesłać i odzyskać kasę.

W dniu 4.02.2024 o 16:44, adamW napisał:

Dodatkowy atut- do sprawdzenia czy nadal obowiązuje- Custom made można zwracać. Więc gdyby coś nie pykło można normalnie odesłać i odzyskać kasę.

Mozna. Można też zwracać custom made kupiony w sklepie.  Po prostu fit ci nie odpowiada i nie odbierasz zamówienia a hajs trafia na konto

W dniu 10.02.2024 o 22:39, Koval napisał:

Pewności nie mam, ale mi to wygląda na model Sienna.

W dniu 11.02.2024 o 22:36, phantom napisał:

Sienna.

Przyszło, istotnie Sienna, dzięki Panowie. Leży bardzo dobrze, tyko nogawki i odrobinę rękawy do skrócenia. Szkoda, że fit wycofany, te obecne regular fit mają przynajmniej wg tabelek więcej w ramionach.

• Oceniam pozytywnie 2

Ja nie mam, wiec się wypowiem. Mam bardzo podobną. Marynarka ma wzystknie atrybuty każualowej marynarki: nakładane kieszenie (w tym brustaszę), otwarte klapy i tkaninę z fakturą. Ja mojej używam do chinosow a nawet dżinsów, że o bardziej formalnych spodniach nie wspomnę. Jest super uniwersalna.

• Like 1