wtsz Napisano 24 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2023 56 minut temu, tryhp3 napisał: Trzeba raczej patrzeć na zdjęcia. Bardzo dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asnae Napisano 25 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2023 Cześć, jestem aktualnie na etapie wyboru garnituru na ślub. Po przejściu kilku sklepów z garniturami uznałem z marnymi wynikami uznałem, że może czas dać szansę SuSu. Mam jednak problem z doborem rozmiaru. Większość garniturów, które mierzyłem w sklepach i były w miarę ok to 104/108, czyli 52/54(?). Głównie ze względu na to, że mniejsze rozmiary były za wąskie w ramionach. Taki też rozmiar zamierzałem zakupić od Susu, jednak podczas rozmowy z ich supportem na whatsappie polecono mi rozmiar 50. Jakie są wasze doświadczenia związane z ich rozmiarówką? Który rozmiar według Was (i spodni i marynarki) powinienem wybrać? Wzrost 190cm Klatka 101cm Barki 129cm Brzuch 90cm (Talia 85cm) Bioda 100cm Udo 60cm Garnitury które u nich wybrałem to https://suitsupply.com/pl-pl/men/suits/garnitur-lazio-niebieski/C6666-S.html oraz https://suitsupply.com/pl-pl/men/suits/garnitur-ponadczasowy-napoli-niebieski/P6238.html Raczej bardziej podoba mi się Lazio, ale doczytałem że Napoli ma szersze ramiona, więc teoretycznie mógłby być odpowiedniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 25 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2023 Na ślub odpowiedni jest garnitur wieczorowy, czyli ciemny - polecam granat (nie niebieski). W sensie rozmiaru nie pomogę. Jeśli masz marynarkę, która w miarę dobrze leży, to ją zmierz i porównaj z rozmiarami dla poszczególnych krojów, oczywiście nie jest to niezawodna metoda, bo kroje są różne (np. szerokość barków zależy od ich konstrukcji, podobnie szerokość w klacie od miejsca wszycia rękawów). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aras Napisano 25 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2023 @asnae Rozmiar 50 odpada przy wzroście 190 cm. Gdyby nie barki, to poleciłbym zacząć od rozmiaru 98. 102-ka będzie oczywiście szersza w barkach, ale może być zbyt luźna w klatce czy talii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wtsz Napisano 26 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2023 W dniu 24.02.2023 o 23:27, tryhp3 napisał: Trzeba raczej patrzeć na zdjęcia. Bzdura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asnae Napisano 26 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2023 14 godzin temu, Aras napisał: @asnae Rozmiar 50 odpada przy wzroście 190 cm. Gdyby nie barki, to poleciłbym zacząć od rozmiaru 98. 102-ka będzie oczywiście szersza w barkach, ale może być zbyt luźna w klatce czy talii. W Lazio mogę mieszać rozmiarami osobno spodni i marynarki. Górę wziąłbym zgodnie z Twoją sugestią 102. Spodnie 98 będą ok przy takich udach i pasie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aras Napisano 26 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2023 1 hour ago, asnae said: Spodnie 98 będą ok przy takich udach i pasie? Jeśli masz pieniądze, to lepiej zamów 98 i 102. Klatkę mamy podobną, ale ja jestem na pewno węższy w barkach i niższy o 5 cm. Udo też pewnie mam ciut węższe. Spodnie są wąskie "krojem" - o ile masz proste nogi, to raczej nie będzie problemu od kolana w dół (ja niestety mam mocno krzywe). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dragonek Napisano 5 Lipiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 5 Lipiec 2023 Czy ktoś kojarzy ile zapasu mają zostawione marynarki SuSu na ewentualne poszerzenie w talii? Chodzi mi o model Sienna. Czy o 4cm da radę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blondas Napisano 8 Lipiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipiec 2023 Sądząc po zapasie w mojej Havanie (bez podszewki) to obustronnie jest po niecałe 2 cm, więc nie ma szans na 4 cm, jeszcze trzeba mieć co zszyć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aras Napisano 8 Lipiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipiec 2023 SuSu zawsze twierdziło, że w talii jest zapas na rozmiar w górę (czyli 4 cm). Kiedyś poszerzałem jedną "ile się da" i chyba dało się uzyskać coś lekko ponad 4 cm, przy czym trzeba było upuścić po 3 szwach (główny plecy i 2x szlice). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tentomek Napisano 12 Lipiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2023 Czy suitsupply robi wyprzedaże/outlety? Jak tak, to regularnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JDC Napisano 12 Lipiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2023 43 minuty temu, tentomek napisał: Czy suitsupply robi wyprzedaże/outlety? Jak tak, to regularnie? Ostatni outlet otwarty był dość dawno temu. Owszem robią, ale dość rzadko i raczej nieregularnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasacuer Napisano 12 Lipiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2023 7 godzin temu, tentomek napisał: Czy suitsupply robi wyprzedaże/outlety? Jak tak, to regularnie? Suituspply współpracuje z Otrium i aktualnie tam sprzedają swoje stare kolekcje 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wianek Napisano 12 Lipiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2023 Dziękuję za tą informację. Już sobie zakupiłem koszulę, której szukałem w moim rozmiarze 45.. teraz z kodem WELCOME15 jest 15% zniżki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tentomek Napisano 12 Lipiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2023 6 hours ago, michasacuer said: Suituspply współpracuje z Otrium i aktualnie tam sprzedają swoje stare kolekcje Dzięki, nie znałem. Każda przesyłka u nich kosztuje 50zl? Zwroty są za darmo? Przy zwróceniu całego zamówienia zwracają też koszt przesyłki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasacuer Napisano 13 Lipiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipiec 2023 8 godzin temu, tentomek napisał: Dzięki, nie znałem. Każda przesyłka u nich kosztuje 50zl? Zwroty są za darmo? Przy zwróceniu całego zamówienia zwracają też koszt przesyłki? Nie mam zielonego pojęcia, wiem tylko że można znaleźć u nich stare kolekcje w jakichś egzotycznych rozmiarach jak 102 czy 45 (koszule). Mają też polska wersję strony i aplikacji mobilnej a sam sklep jest w 100% legitny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cineos Napisano 19 Lipiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2023 Czy Lazio w rozmiarze 46 będzie pasować na osobę o normalnej budowie? Koszule SuSu mam 38 slim fit, mam jedną havanę w rozmiarze 48, która także leży bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 19 Lipiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2023 Lazio względem Havany jest trochę ciaśniejsze w barkach, ale to chyba przez nieco grubsze wkłady (mniej więcej takie jak w typowej Vistuli, garnitury od Milera też mają podobnej grubości). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dragonek Napisano 20 Lipiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2023 Zamówiłem ostatnio 2 outletowe marynarki Sienna rozmiar 42 i 44. Różnica między nimi kolosalna. 42 była za wąska w talii i za krótka. 44 natomiast była sporo za duża. W praktyce było to rozmiar 46. Za szeroka w barkach, klatce, za luźne rękawy, dłuższa o 4cm od rozmiaru 42. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gocławianin Napisano 20 Lipiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2023 8 godzin temu, dragonek napisał: Zamówiłem ostatnio 2 outletowe marynarki Sienna rozmiar 42 i 44. Różnica między nimi kolosalna. 42 była za wąska w talii i za krótka. 44 natomiast była sporo za duża. W praktyce było to rozmiar 46. Za szeroka w barkach, klatce, za luźne rękawy, dłuższa o 4cm od rozmiaru 42. Bo do outletu mogą trafić również rzeczy, które były wielokrotnie odsyłane przez kupujących. A działo się tak, bo konkretny egzemplarz nie trzymał rozmiarówki; metki wskazywały jeden rozmiar, a rzeczywistość inny. I nie znaczy to (generalnie), że różnica w długości marynarek susu, to 4 cm/rozmiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dragonek Napisano 20 Lipiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2023 Opisałem tylko moje ostanie doświadczenie z outletem SuSu jako ciekawostkę, nie jako jakiekolwiek stwierdzenie faktów czy pole do wyciągania jakiś ogólnych wniosków. Tak się akurat trafiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 21 Lipiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2023 Jeśli to stare egzemplarze, to być może wtedy SS zmieniało rozmiarówkę, choć nie powinno to dotyczyć tego samego modelu. Inna możliwość - błąd szwalni, zła metka z rozmiarem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 28 Lipiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2023 W dniu 13.07.2023 o 09:15, michasacuer napisał: Nie mam zielonego pojęcia, wiem tylko że można znaleźć u nich stare kolekcje w jakichś egzotycznych rozmiarach jak 102 czy 45 (koszule). Pytanie co jest egzotycznego w rozmiarze 102 (rozumiem, że chodzi o marynarkę, spodnie lub garnitur)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasacuer Napisano 29 Lipiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 29 Lipiec 2023 20 godzin temu, tryhp3 napisał: Pytanie co jest egzotycznego w rozmiarze 102 (rozumiem, że chodzi o marynarkę, spodnie lub garnitur)? To, że mało się go sprzedaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 29 Lipiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 29 Lipiec 2023 Ale to jest po prostu 50/52 tyle, że pod wysoki wzrost. Takie rozmiary szyje praktycznie każda sieciówka która specjalizuje się w modzie eleganckiej dla mężczyzn. Fakt, że nie wszystkie ubrania są w takim rozmiarze dostępne, ale nie jest to nic niezwykłego. Do tego jeśli komuś podobają się jakieś spodnie w rozmiarze 50 ale mają za niski stan albo są trochę za wąskie w łydkach to większości przypadków wystarczy kupić 102 i odpowiednio skrócić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi