Skocz do zawartości

Suit Supply

+Immune+

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Planuje zakup 1 garnituru. Po odwiedzeniu sklepów w moim mieście i mierzeniu marynarek w rozmiarze 46(92) okazuje się, że wszystkie są za szerokie w ramionach. Chciałbym spróbować z SS, ponieważ maja szerszą rozmiarówkę. Chciałbym przymierzyć kilka garniturów od SS, jak wiadomo wysyłka i zwrot jest za darmo. Moje pytanie jest  do osób, które zamówiły i zwróciły produkty od SS. Brzmi ono jakie są koszty przewalutowania. Proszę o podanie różnicy miedzy ta wartością, co wysłaliście płacąc, a tą co otrzymaliście zwrotu i do tego w jaki sposób zapłacone było. Może się okazać, że przy zakupie 4,5 garniturów na przymierzenie bardziej się opłaci wybrać na wycieczkę do salonu :)

Pozdrawiam Piotr

Przekonaliście mnie, wezmę ten http://eu.suitsupply.com/en/suits/napoli-blue-plain/P3781.html?start=2&cgid=Suits&prefn1=color&start=0&sz=97&srule=PriceAsc&prefv1=Blue. A co do rozmiaru, niestety nie mogę się zmierzyć, bo zwyczajnie nie mam czym.

Bardzo dobry wybór, teraz ważne żeby prawidłowo dobrać rozmiar. 

Witam wszystkich.

Planuje zakup 1 garnituru. Po odwiedzeniu sklepów w moim mieście i mierzeniu marynarek w rozmiarze 46(92) okazuje się, że wszystkie są za szerokie w ramionach. Chciałbym spróbować z SS, ponieważ maja szerszą rozmiarówkę. Chciałbym przymierzyć kilka garniturów od SS, jak wiadomo wysyłka i zwrot jest za darmo. Moje pytanie jest  do osób, które zamówiły i zwróciły produkty od SS. Brzmi ono jakie są koszty przewalutowania. Proszę o podanie różnicy miedzy ta wartością, co wysłaliście płacąc, a tą co otrzymaliście zwrotu i do tego w jaki sposób zapłacone było. Może się okazać, że przy zakupie 4,5 garniturów na przymierzenie bardziej się opłaci wybrać na wycieczkę do salonu :)

Pozdrawiam Piotr

Jeżeli płacisz przez Paypal to dostaniesz zwrot na swoje konto w Paypalu w euro i to chyba najbezpieczniejsza pod tym względem opcja. Natomiast jeżeli płacisz kartą to trudno mi powiedzieć.

Płacąc Paypalem musisz wziąć pod uwagę, że pobiera on kwotę przewalutowania, w granicach 20-30 zł więcej niż płacąc kartą.

Ja ostatnio za swój zapłaciłem kartą mastercard 1249,17 zl za 299 euro i odpowiadało to kursowi euro z tego dnia wg NBP. Ogólnie zależy to od tego jaką masz kartę i jaki bank. 

Właśnie chciałem zapytać - wiadomo kiedy suitsupply wypuszcza kolekcje wiosna/lato? Pytam bo z informacji znalezionych w sieci wynika, że najlepsze modele znikają zazwyczaj dosyć szybko (ewentualnie jest problem z rozmiarówką).

Ich Instagram #mrsuitsupply mówi tylko enigmatycznie... soon ;)

Witam wszystkich.

Pozdrawiam Piotr

Polecam założenie konta w Alior Kantor i zamówienie karty do rachunku w danej walucie. Wtedy masz pewność, co do zwrotu kwoty no i też od razu wiesz po jakim kursie wymieniasz (całkiem korzystny). Przy bezpośrednim użyciu karty z banku transakcje są rozliczane po paru dniach i to też zależy od wydawcy karty, po jakim kursie.

A więc tak, moje wymiary.

Wzrost: 1.70

Brzuch:86 cm

W okolicach paska: 84cm

Klatka:94cm

Z doświadczenia super pasuje na mnie 46, ale jest problem ze spodniami, bo 46 są za małe. Strona proponuje 24, ale ta marynarka jest szersza od 46, a 46 jest dla mnie odpowiednia. Co zrobić? Da się zamówić spodnie w innym rozmiarze niż marynarke?

Polecam założenie konta w Alior Kantor i zamówienie karty do rachunku w danej walucie. Wtedy masz pewność, co do zwrotu kwoty no i też od razu wiesz po jakim kursie wymieniasz (całkiem korzystny). Przy bezpośrednim użyciu karty z banku transakcje są rozliczane po paru dniach i to też zależy od wydawcy karty, po jakim kursie.

A jeśli będę posiadać konto walutowe w Euro i zapłacę kartą debetową do tego rachunku to czy też naliczy jakieś opłaty? Transakcja będzie się odbywać w tej samej walucie. Posiadając konto walutowe mogę sam zamienić PLN na EUR po korzystnym kursie waluty w kantorze internetowym.

Z doświadczenia super pasuje na mnie 46, ale jest problem ze spodniami, bo 46 są za małe. Strona proponuje 24, ale ta marynarka jest szersza od 46, a 46 jest dla mnie odpowiednia. Co zrobić? Da się zamówić spodnie w innym rozmiarze niż marynarke?

Mam podobny przypadek pomiedzy 48 (marynarka) a 50 (spodnie) w przypadku Lazio.

Konsultant doradził mi zwiększenie spodni o rozmiar (mają tyle materiału, że można zwiększyć o rozmiar) lub rozważenie Napoli, w którym możesz wybrać osobno rozmiar spodni i marynarki: http://eu.suitsupply.com/en/suits/p1105-separates/p1105-S.html

Póki co zdecydowałem się na Havana 50. ;)

Nie, nie naliczy, czemu miałby to zrobić?

Wole się upewnić, nie kupowałem jeszcze nigdy nic w internecie w obcej walucie :) Z tym pytaniem powinienem  się jednak zgłosić do obsługi klienta. Oczywiście odpowiedz była identyczna.

Dziękuje bardzo za porady.

A więc tak, moje wymiary.

Wzrost: 1.70

Brzuch:86 cm

W okolicach paska: 84cm

Klatka:94cm

44/42. Mam bardzo podobne wymiary i York 44 był do dużego zwężenia jeśli chodzi o marynarkę.

Witam.Strasznie mnie zainteresowała ta marka . Patrząc na stronę chciało by się mieć wszystko.Mam pytanie do doświadczonych kupujących .Interesują mnie marynarki  aktualnie Havana lub hudson Moje wymiary to 176 cm wzrost ,98 cm klatka ,87 talia .Strona sugeruje mi rozmiar 44 .Czy ktoś ma podobne wymiary i mógłby mi doradzić.Druga sprawa jak jest z garniturami bo zakładając że na przykład biorę rozmiar 44 bo akurat marynarka będzie ok ale już spodnie nie bo te rozmiarówki w pasie są małe hehe ,przynajmniej dla mnie .Czy jest możliwość kupienia spodni i marynarki w innym rozmiarze ?,oczywiście kupując komplet .Czy dobrze zrozumiałem czytając ten post wysyłka i zwrot jest za darmo ? A jeśli jest konieczny zwrot to tylko dzwonie po kuriera na przykład  dpd on przyjeżdża ja tylko naklejam na paczkę tą naklejkę i mnie już nic nie obchodzi on to bierze i jest git?.

Czy dobrze zrozumiałem czytając ten post wysyłka i zwrot jest za darmo ? A jeśli jest konieczny zwrot to tylko dzwonie po kuriera na przykład  dpd on przyjeżdża ja tylko naklejam na paczkę tą naklejkę i mnie już nic nie obchodzi on to bierze i jest git?.

Wysyłka powyżej pewnej kwoty jest darmowa (garnitur chyba zawsze ją przekracza). Potem jeśli chcesz go oddać to też nic nie płacisz, co więcej, dostajesz zwrot pełnej kwoty (możesz być tylko stratny na różnicy kursów jeśli płacisz kartą rozliczaną w złotówkach). Kuriera wzywasz takiego z jakim Suit Supply ma umowę (czyli chyba UPS, na pewno lepszy niż DPD). Robisz to przez ich stronę, a jeśli nie zadziała (jak mnie) to zadzwoń do oddziału w Polsce i zamów "ręcznie". Piszę to na podstawie moich doświadczeń, które mam sprzed około roku.

Witam.Strasznie mnie zainteresowała ta marka . Patrząc na stronę chciało by się mieć wszystko.Mam pytanie do doświadczonych kupujących .Interesują mnie marynarki  aktualnie Havana lub hudson Moje wymiary to 176 cm wzrost ,98 cm klatka ,87 talia .Strona sugeruje mi rozmiar 44 .Czy ktoś ma podobne wymiary i mógłby mi doradzić.Druga sprawa jak jest z garniturami bo zakładając że na przykład biorę rozmiar 44 bo akurat marynarka będzie ok ale już spodnie nie bo te rozmiarówki w pasie są małe hehe ,przynajmniej dla mnie .Czy jest możliwość kupienia spodni i marynarki w innym rozmiarze ?,oczywiście kupując komplet .Czy dobrze zrozumiałem czytając ten post wysyłka i zwrot jest za darmo ? A jeśli jest konieczny zwrot to tylko dzwonie po kuriera na przykład  dpd on przyjeżdża ja tylko naklejam na paczkę tą naklejkę i mnie już nic nie obchodzi on to bierze i jest git?.

44 powinien pasować. Ja bym nie brał innego. Bardziej celował bym w Hudson niż Havana (ta ostatnia  ma dłuższe rękawy, przynajmniej tak wynika z moich doświadczeń). Spodnie  - potwierdzam, można poszerzyć o co najmniej 4 cm w pasie (jest wystarczający zapas materiału. Są niektóre modele gdzie można kupić osobno spodnie i marynarkę, ale jest to bardzo ograniczona oferta.

Naklejkę na `trumienkę` naklejasz sam, zwrot jest co do zasady bezproblemowy :)

W kwestii zestawów, które można skompletować z osobnych rozmiarów, to są bodajże tylko dwa w cenie 299 Euro, raczej bez szału - bo o to ostatnio w SS dopytywałem.

Co do zwrotu - albo po zalogowaniu się na stronę przy zamówieniu jest taka opcja, co z automatu oznacza zamówienie kuriera, jeśli danej opcji nie ma (ja tak miałem) to mailowo napisałem o tym problemie i otrzymałem informację, że kurier został dla mnie zamówiony na dany dzień. W opakowaniu znajduje się gotowy do naklejenia druk przewozowy.

Potwierdzam, zacząłem równy rok temu od pierwszego garnituru od SS i do tej pory mam już 4 :-). Dobra jakość jak i rozmiarówka, przy moich rozmiarach (120kg/185cm) zawsze miałem problem, tymczasem tu skracam tylko spodnie). Szybkość dostawy, wybór, sposób zapakowania - nie ma powodów do narzekania. Polecam bez 2 zdań.

1. Jeśli jesteś podobnie atrakcyjny, jak panowie na zdjęciach, i masz równie idealną sylwetkę, to będziesz wyglądał podobnie świetnie.

2. Vistula ma zupełnie inną konstrukcję tego, co w marynarkach najważniejsze - ramion, więc marynarki od SS będą zupełnie inaczej leżeć. To oznacza, że nie ma jednoznacznego mapowania rozmiaru.

• Oceniam pozytywnie 1

Czy ktoś jest w stanie powiedzieć czy te garniaki czy marynarki wyglądają na żywo tak świetnie jak na stronie ? Kolorystyka itp?.Jeszcze inaczej co do rozmiarów jak ktoś nosi rozmiar 48 w vistula z seri super slim to rozmiar 44 czy 46 ? będzie odpowiedni ?

Tak, wyglądają mniej więcej podobnie jak na stronie. Będą wyglądać jeszcze lepiej jeżeli jest się w miarę proporcjonalnym i dobierze się właściwy krój i rozmiar. W przeciwnym razie można się przejechać. 

mnie zastanawia jedna rzecz związana z tą marką. Jak wiadomo nie ma ich sklepów w Polsce, nie wiem jak w Niemczech ale zdaje się, że też nie i większość ludzi kupuje drogą internetową. Biorąc pod uwagę, że garnitur to jednak nie to samo co zakup iphona czy butów do koszykówki ciekaw jestem ile osób po otrzymaniu swojego wymarzonego garnituru stwierdziło, że jednak jest za duży/ za mały/ źle leży. Mam wrażenie, że wszyscy o tej marce już słyszeli, ale naprawdę nie wiele miało do czynienia.