Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Informacyjnie,

wczoraj przyszła do mnie marynarka

http://eu.suitsupply.com/en/jackets/hudson-blue-plain/C928.html?vpid=C92811

opisana jako Wool/Hemp (wełna/konopia)

Pytałem nawet na czacie SuSu o skład i również mi to potwierdził podając skład 51%wool/49%hemp.

Na metce się trochę co innego:

Przyszła dzisiaj do mnie ta marynarka http://eu.suitsupply.com/en/jackets/havana-brown-plain/C929.html?cgid=Jackets  metka jak u kolegi :) Chyba szyła nam ta sama pani :))

Opublikowano

Oceniając tylko na podstawie zdjęć, to te płaszcze są chyba dość cienkie. Raczej na jesień i lekką zimę. Od mrozu -15 i mniej to raczej nie ochronią. W sumie to dobrze, bo w naszych sklepach nie udało mi się znaleźć jesiennego płaszcza z wełny, najczęściej prochowce - bawełna lub sztuczne materiały.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Trampeczek uniknam w takich zestawach  :) Mysle raczej o jeans + chelsea / jodhpur / trzewiki / chukka.

Czyli stroj nie w 100 % elegancki, ale tez nie pelny casual.

Na mroz -15 to mam M65 z podpinka... Albo bede zakladal piec warstw :)

Opublikowano

@Aron, przepraszam, 'ale że co'?

Na zdjęciu, które wkleiłeś zgrzyt jest równie duży (IMO)!

Nawet jak 'coś' zostało zaproponowane przez stylistów SS nie oznacza, nie staje się automatycznie kanonem - te trampki w ich stylizacjach powodują,

że całość wygląda tandetnie. 

Opublikowano

Lazio 52

żeby było trudniej nie ustawiłem dobrze aparatu w pionie i zdjęcia są lekko przechylone

rękawy do wydłużenia 1cm?

spodnie do skrócenia

marynarka fatalnie wypadła na zdjęciach, na żywo jest lepiej, chociaż straciła trochę talię

z przyjemnością czekam na krytykę/sugestie

IMGP7379.JPGIMGP7380.JPG

IMGP7381.JPGIMGP7246.JPG

Opublikowano

No właśnie... :/ w kroju Lazio jest coś dziwnego. Dziś przymierzałem u siebie inny Lazio i podobnie marszczyły się rękawy z tyłu. Zupełnie jakby były wszywane pod sporym kątem w kierunku "do przodu" i przy opuszczonych rękach tył ramienia przypominać zaczyna harmonię...

Opublikowano

imo to barki trochę się nie mieszczą

barki + triceps tworzą blisko umieszczoną masę i wypełniają akurat w tym miejscu szczelniej

przy przewężeniu w łokciu tworzy się więcej luzu i stąd ten efekt

chyba się do Amsterdamu wybiorę i poprzymierzam

Opublikowano

@Aron, przepraszam, 'ale że co'?

Na zdjęciu, które wkleiłeś zgrzyt jest równie duży (IMO)!

Nawet jak 'coś' zostało zaproponowane przez stylistów SS nie oznacza, nie staje się automatycznie kanonem - te trampki w ich stylizacjach powodują,

że całość wygląda tandetnie.

Chyba źle zrobiłem, że wkleiłem to zdjęcie bez komentarza :). Oczywiście że to wszystko ze sobą nie gra. Przede wszystkim ta ciężka marynarka z lekkimi, letnimi trampkami.

Opublikowano

Lazio 52

żeby było trudniej nie ustawiłem dobrze aparatu w pionie i zdjęcia są lekko przechylone

rękawy do wydłużenia 1cm?

spodnie do skrócenia

marynarka fatalnie wypadła na zdjęciach, na żywo jest lepiej, chociaż straciła trochę talię

z przyjemnością czekam na krytykę/sugestie

moim zdaniem marynarka nadal za mała.

wszystko na styk, a nie o to w tym chodzi

Opublikowano

Taka mała rada dla wszystkich, którzy zamawiając w SS (nie tylko zresztą u nich) martwią się o koszty przwalutowania/spreadu (czy jak tam zwał)

i w związku z tym o potencjalne straty finansowe przy ewentualnym zwrocie. Przetestowane osobiście (wielokrotnie "gdzieśindziej" w SS "dopieroco") :-P :

• należy zapłacić za pośrednictwem Paypala (no niestety ;-) )
  • należy ustawić w opcjach paypalowych płatność, z powiązanej karty kredytowej, w walucie "rodzimej" (czyli w złotówkach), tzn. paypal przelicza wg swojego kursu walutę na złotówki i obciąża nam konto przypisanej karty sumą w złotówkach. Przelicznik paypala nie jest zbyt korzystny, ale tożsamy z kursem po jakim sprzedaje nam walutę nasz bank obsługujący kartę (przy ostatnim zakupie w SS policzyli mi Euro za 4,38 zł). 
  • i teraz najlepsze: w przypadku zwrotu płatności dokonanej przez sklep (na zasadzie np. zwrotu w zalando- wiem tu w grę wchodza złotówki, ale zasada jest taka sama: zwrot płatności), paypal przelicza nam sumę zwrotu (dotyczy to też częściowej refundacji) po takim samym kursie, po jakim "sprzedał" nam walutę i taką kwotę zwraca na kartę. Znaczy się- nie tracimy ani złotówki :-P.

Mam nadzieję, że "system" się komuś (kto jeszcze o nim nie wiedział) przyda.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

• należy ustawić w opcjach paypalowych płatność, z powiązanej karty kredytowej, w walucie "rodzimej" (czyli w złotówkach), tzn. paypal przelicza wg swojego kursu walutę na złotówki i obciąża nam konto przypisanej karty sumą w złotówkach. 

Z całym szacunkiem ,ale obecnie nie jest wymagana żadna karta podpieta pod Paypal .Mam zwykły rachunek podpięty pod konto Paypal -bez żadnych kart.Zakupiłem ostatnio marynarki jedna została zwrócona. Kwota jaką mi wrócili była taka sama  Płaciłem w euro i dostałem w euro tyle samo .Ważne jest chyba żeby sobie ustawić że główny rachunek jest np w euro(wtedy gdy np kupujemy w euro i możliwy jest ewentualny zwrot ) .by uniknąć podwójnego przewalutowania. ale tego nie jestem pewien .

Opublikowano

@werdzo88- PayPal podaje, że w Polsce można podpiąć tylko rachunek złotówkowy. Mi się kiedyś nie udało podpiąć konta walutowego z kantoru Aliora - trzeba było wyrobić kartę.

No i o tuż  ,Paypal jest mi potrzebne do transakcji walutowych .Ja posiadam konto w złotówkach nie mam żadnego walutowego .Jeszcze całkiem niedawno nie mogłem zapłacić w susu paypalem bo nie miałem podpiętej karty  Obecnie jest ona nie wymagana .Dowodem jest fakt że kupiłem 2  marynarki .

Opublikowano

No i o tuż  ,Paypal jest mi potrzebne do transakcji walutowych .Ja posiadam konto w złotówkach nie mam żadnego walutowego .Jeszcze całkiem niedawno nie mogłem zapłacić w susu paypalem bo nie miałem podpiętej karty  Obecnie jest ona nie wymagana .Dowodem jest fakt że kupiłem 2  marynarki .

Interpunkcja, błagam...

Opublikowano

pomieszaliście

1. opłacamy z PayPala zasilonego w PLN lub z karty podpiętej w PLN rachunek za zakupy w EUR (lub innej walucie)

PayPal obciąża nas w PLN (po swoim kursie tj rynkowy +4%), w przypadku anulowania uznaje rachunek tą samą kwotą w PLN 

2. opłacamy ten sam rachunek z karty podpiętej pod rachunek walutowy - paypal bezpośrednio obciąża nas  i uznaje (w przypadku anulowania) tą samą kwotą w EUR (lub innej)

3. powyższe jest możliwe jeśli posiadamy kartę walutową, podepniemy ją do konta PayPal, wybierzemy walutę do salda i (!) powiadomimy PayPal o ty, że karta obsługuję daną walutę (EUR, USD ect)

koszty przewalutowania ponosimy w przypadku gdyby sprzedający nie anulował poprzedniej transakcji a zasilił nasz rachunek w walucie transakcji 

P.S. na prawdę za mała ta 52?

IMGP7408.JPGIMGP7409.JPG

Opublikowano

hmmm a jak ty się w niej czujesz?
nigdzie nie ciśnie? swobodnie?
moze moją poprzednią opinię zaburzyły za długie spodnie, tym samym całe proporcje.
dla porównania wrzucam fote z SuSu gdzie marynarka tez przykrótka?
(na zielono miejsca które mi się podobają, ale to tylko moja opinia) i czemu unosisz ręce do zdjecia?

Suits_Blue_Stripe_Sienna_P4700_Suitsuppl

post-5376-0-52907800-1443954293_thumb.pn