Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na osobie o gabarytach np. Ryszarda Kalisza czy Wojciecha Manna takie klapy mogłyby wyglądać nieźle :) Powyższy model, na którym niemal wszystko wygląda świetnie, w tym kroju fatalnie.

Opublikowano

w sieci mozna znaleźć ten krój w innych tkaninach i na innych modelach - wyglądają ciut lepiej, wrzucę pózniej zdjęcia. Generalnie dość odważnie i ekstrawagancko :-) na jasny len bym się skusił :-)

Opublikowano
:-) pewnie, że Madison to świetny krój, ale nie zawsze dwurzędówka jest wygodna, a szczególnie z gniecacych się tkanin - po dniu w biurze lub w aucie traci się efekt "szlachetnego wygniecenia" na rzecz wymięcia :-)
Opublikowano

:-) pewnie, że Madison to świetny krój, ale nie zawsze dwurzędówka jest wygodna, a szczególnie z gniecacych się tkanin - po dniu w biurze lub w aucie traci się efekt "szlachetnego wygniecenia" na rzecz wymięcia :-)

Masz rację, duże klapy w ostatnich sezonach są cool, niekoniecznie otwarte i w dwurzędówkach. Przewijają się na zdjęciach wielu włoskich pracowni. Zarówno w wersji "szlachetnego wygniecenia" jak również bardziej elegancko z kamizelką.
Opublikowano

Mam te spodnie http://eu.suitsupply.com/en/trousers/grey-trousers/B402.html?start=6&cgid=Trousers Moim zdaniem jakościowo jest dobrze, to takie same w końcu spodnie jak przy garniturach. Cena dość wysoka w mojej opinii jak za same spodnie. Jednak chciałem spodnie z mankietami, dlatego się zdecydowałem.

Bardzo cienka wełna. Wąskie nogawki i mankiety powodują, że spodnie musiałem dość mocno skrócić, więc jeżeli nie lubisz takich, to możesz zlikwidować mankiety u krawcowej i dostosować długość.

Opublikowano

Jeśli trzeba mocno skracać, to "firmowe" mankiety i tak idą precz. W takim przypadku lepiej szukać garnituru i jak trzeba rozkompletować, ale zachowując możliwość używania całego zestawu. W SuitSupply to najbardziej racjonalna opcja. Spodnie w SS można rozpatrywać jeśli mają ciekawy krój lub tkaninę nie występującą w zestawach. 

Opublikowano

W moim wypadku mankiety zostały, tylko trochę mniejsze. Bardziej chodziło mi o to, że z racji mankietów i wąskie nogawki spodnie muszą być krótsze (niż takie bez mankietów), żeby nie łamały się kilka razy. Z tego co wiem nie da się przykładowo skrócić na skos spodni z mankietami. Zgadzam się z opinią "Spodnie w SS można rozpatrywać jeśli mają ciekawy krój lub tkaninę nie występującą w zestawach."

Opublikowano

Aron to chyba lepiej kupić dłuższe spodnie i mieć nadmiar do zagospodarowania na mankiety. Taki mankiet wygląda dobrze jak jest stosownie szeroki :) Idąc za myślą postaci Al Capone z Boardwalk Emipre "minimum na 2 cale" :)

Opublikowano

Po dokładnym zmierzeniu klatki wyszło mi 3-4 cm mniej i zamówiłem jednak smoking w r.48 . Przepraszam za jakość zdjęć.

83372de844ca40d9m.jpg

ba31637e337cdfdam.jpg

f2dfdceb917d35adm.jpg

Wydaje mi się, że leży całkiem w porządku, jak wypruje się fastrygi przy tylnym rozcięciu to powinno zniknąć marszczenie na lędźwiach. Spodnie z pewnością do skrócenia.

Opublikowano

Mam dosyć naglące pytanie;

Chciałem kupić garnitur z SS i zapłacić paypalem - przelałem pieniądze na konto, itp, jednak pojawił się problem - i tak musi być podpięta karta. Kartę bankową podpiąłem, jednak w takiej sytuacji mam pytanie - czy jeśli zapłacę teraz za garnitur paypalem, to wykorzysta środki na koncie paypal (po przewalutowaniu) czy i tak ściągnie z karty? Pytam, ponieważ robi mi to dosyć istotną różnicę, ponieważ czekać 5 dni na zwrot ponad 1500 zł z paypala trochę mnie nie urządza, w momencie jeśli ściągnie mi drugie tyle z konta bankowego.

Opublikowano

Przepraszam, że piszę tutaj, ale wątek z racji brandu chyba najwłaściwszy :)

http://eu.suitsupply.com/en/shoes/brown-tassel-loafer/FW151161.html?start=2&cgid=Shoes

Ma ktoś z Was buty kupione u SS?
Jak ma się sprawa rozmiarów? Tendencja do zaniżania/zawyżania?

pozdrawiam!

P.S.
@Hargin, nie jesteś już sam! Właśnie blue stripe power suit do mnie dotarł i przechodzi plastyczną operację u krawca :)

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

@Hargin, nie jesteś już sam! Właśnie blue stripe power suit do mnie dotarł i przechodzi plastyczną operację u krawca :)

Mam nadzieję, że masz dobre żelazko w domu, bo gnieciuch jest okrutny :)