arsen Napisano 11 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2014 @xkoziol, litości 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CharleZ Napisano 11 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2014 Nie zawsze, nie wszędzie. Akceptuje: w butonierce, w kardiganie na wysokości analogicznej do butonierki, w krawacie (wpinki do krawatów, z tego co się orientuję również występują). I to by było na tyle. Jeżeli chodzi o to jak cenię sobie ten symbol to wypowiadałem się na ten temat dość obszernie w nieistniejącej już dyskusji przeniesionej do tematu rozmów o wszystkim i o niczym. Jeżeli tak istotnym dla Ciebie jest czy noszę go na basenie/plaży odpowiem krótko, nie. Kończąc offtop, uważam, że umiejscowienie wpinki w wymienionych przeze mnie miejscach nie umniejsza w najmniejszym choćby stopniu wartości symbolu. Chyba, że jestem w koszmarnym błędzie i jedynym akceptowalnym miejscem jest butonierka (a może nawet i to za wiele?!), jeśli tak to proszę mi wytłumaczyć, będę mógł się poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ati Napisano 11 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2014 Postanowiłem ponownie wrzucić coś, do poddania Waszej ocenie. Moja pierwsza poszetka w życiu i po raz pierwszy publiczny w niej występ w pracy! Ponownie przepraszam za komórkową jakość i łazienkowe klimaty Te zdjęcie w prawym górnym rogu miało pokazywać fakturę marynarki i spodni, ale wyszło tak sobie Przypadek chciał również, że mam tę samą koszulę co na poprzednim zdjęciu, więc od razu odpowiem- mam więcej niż jedną koszulę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arche Napisano 11 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2014 Nie zawsze, nie wszędzie. Akceptuje: w butonierce, w kardiganie na wysokości analogicznej do butonierki, w krawacie (wpinki do krawatów, z tego co się orientuję również występują). I to by było na tyle. Jeżeli chodzi o to jak cenię sobie ten symbol to wypowiadałem się na ten temat dość obszernie w nieistniejącej już dyskusji przeniesionej do tematu rozmów o wszystkim i o niczym. Jeżeli tak istotnym dla Ciebie jest czy noszę go na basenie/plaży odpowiem krótko, nie. Kończąc offtop, uważam, że umiejscowienie wpinki w wymienionych przeze mnie miejscach nie umniejsza w najmniejszym choćby stopniu wartości symbolu. Chyba, że jestem w koszmarnym błędzie i jedynym akceptowalnym miejscem jest butonierka (a może nawet i to za wiele?!), jeśli tak to proszę mi wytłumaczyć, będę mógł się poprawić. Nie wiem jak to wygląda w myśl zasad dress codu, czy czegokolwiek co przedstawia zasady noszenia znaków narodowych, ale mam wrażenie, że może to być trochę jak z medalami: albo na piersi przypięte (analogicznie: na klapie jak sądzę, w przypadku cywilów gdy noszą jakąś oznakę przynależności), albo zawieszone na szyi, nie przypięte na krawacie. To po prostu intuicyjnie źle mi wygląda. Z resztą, co by to nie było: przypnij sobie kwiatek (np. goździk) i zobacz jak się prezentuje tuż pod węzłem krawata. Za dużo grzybów w barszczu, co? Gdybym miał czystko kompozycyjnie to ugryźć, to wieszasz istotny znak w miejscu, gdzie nie ma odpowiedniego, uwydatniającego go tła (miejsce w którym się dużo dzieje, czyli okolice węzła, i klapy marynarki, na których zazwyczaj niewiele się dzieje). Oczywiście mogę się mylić, poprawcie mnie - z przyjemnością dowiem się jak to od strony formalnej wygląda. Tak czy siak, fajnie, że przypinasz znak Polsi Walczącej. Mam jedynie wrażenie, że robisz to mniej więcej tak jak ktoś, kto wkłada kwiatek do brustaszy... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekM Napisano 11 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2014 Ati, bardzo ładna poszetka i dobry zestaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CharleZ Napisano 11 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2014 Arche - dzięki, o to właśnie mi chodziło, co do klapy, nie mam najmniejszej wątpliwości, że umieszczenie tam symbolu Polski Walczącej nie będzie błędem, przy krawacie faktycznie możesz mieć rację, umieszczałem tam wpinkę bo widziałem wcześniej patriotyczne wpinki dedykowane specjalnie do krawatów, nie sądziłem więc, że może być to błędem. Jeśli ktoś wie coś więcej na ten temat albo zna strony/książki/czasopisma, które w jakikolwiek sposób poruszają ten temat proszę o podpowiedź, z chęcią poczytam. Ati - zestaw wygląda bardzo ładnie, chociaż osobiście brakuje mi tam krawata. Poszetka jest naprawdę fajna. Pasek mógłby ewentualnie być trochę ciemniejszy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 11 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2014 Panowie... proszę o dyskusję na temat i na odpowiednim poziomie. I o powstrzymanie się od wycieczek osobistych. Oraz o uznanie kwestii znaczka za wyjaśnioną i nie wymagającą dalszych dyskusji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CharleZ Napisano 12 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2014 Dzień dobry. Nie byłem pewien czy zestaw nadaje się do CMDNS, przez dżinsy uznałem, że lepiej sprawdzi się tutaj. Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 12 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2014 Nie myślałeś o skróceniu i zwężeniu rękawów marynarki? IMO spodnie też można by skrócić, ponieważ podwinięte mi nie pasują. Moje pierwsze wrażenie, to że masz na sobie garnitur. Bardzo mi się spodobał zestaw. A potem zobaczyłem, że to dzins. "Brzydkie" wiązanie i za duży węzeł krawata względem kołnierzyka w towarzystwie kapelusza i świetnej brody sprawiło, że nasunęło mi się wrażenie przemyślanej niechlujności. Fajnie. Niezależnie od tego, czy faktycznie było to przemyślane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pafcio0 Napisano 12 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2014 Rękawy na pewno przydałoby się te 2cm skrócić, bo długość mają koszulową. Jakoś nie trafia do mnie koordynacja krawata ze...skarpetkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CharleZ Napisano 12 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2014 Dzięki za opinie, rękawy dawno już miały być skrócone, cały czas jednak coś po drodze wypadało, spodni raczej nie skrócę bo jakoś lubię kiedy są podwinięte, ot moja fanaberia. Odnośnie "przemyślanej niechlujności" jeśli dało to faktycznie pozytywny efekt to super, nie był to jednak w pełni efekt zamierzony, raczej szczęście laika. Koordynacja krawata i skarpetek, czemu nie? W casualu jest to chyba całkowicie dopuszczalne, oczywiście każdy może mieć swoje zdanie, ja jestem fanem kolorowych skarpet i uwielbiam koordynować je z pozostałymi częściami ubioru, niezależnie od tego czy to koszula, krawat, spodnie czy poszetka. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 12 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2014 Post "zaczepny" usunięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 12 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2014 Casual w rozumieniu forum to jednak 'smart casual', być może niekompletny, ale nie zestawy sportowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Federalles Napisano 12 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2014 Casual w rozumieniu forum to jednak 'smart casual', być może niekompletny, ale nie zestawy sportowe. Yes Sir, a więc w takim razie coś bardziej smart niż sport, z cyklu "co mam jutro na sobie" sweterek Riley chino C&A koszula biała Park Lane buty Polo RL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P.K Napisano 13 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2014 @Ati Jakieś info co do marynarki proszę. @Federalles Kolor butów coś chyba nie gra ze spodniami moim zdaniem. Chyba nigdy nie przekonam się do boat shoes + skarpetka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ati Napisano 13 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2014 @Ati Jakieś info co do marynarki proszę. Bytom z wieszaka. Wełniana. Na pewno z poprzedniej kolekcji, ponieważ kupiona na wyprzedaży. @RadekM, @CharleZ, dzięki za opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ingvar Napisano 13 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2014 CharleZ, wymieniłbym poszetkę na "żywszą". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Federalles Napisano 13 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2014 @Ati Jakieś info co do marynarki proszę. @Federalles Kolor butów coś chyba nie gra ze spodniami moim zdaniem. Chyba nigdy nie przekonam się do boat shoes + skarpetka. dzięki za uwagi. Niestety moja walka z aparatem jest ciągle przegrana (kiepsko oddaje kolory i niedostateczna jakość zdjęć) , spodnie to granatowe chinosy a ich sparowanie podpatrzyłem u MrV. (no może nie dokładnie ten sam odcień), zgodzę się że buty mogłyby mieć troszkę ciemniejszy odcień brązu. W pierwszej wersji miałem załozyć zielone chinosy (buty mają zieloną "obwolutę" na styku podeszwy ze skórą) ale sam nie wiem czemu zrezygnowałem. Co do skarpetek to mimo iż dziś było bardzo ciepło to bałem się zaryzykować wyjścia rano "na bosaka" zwłaszcza iż wiedziałem że powrot z roboty nastąpi grubo po zmierzchu. Rozumiem że masz niechęć do takiego łączenia ale jak rozumiem nie jest to kardynalny błąd. ps. coraz bardziej brak mi jakiegoś knita pod szyją. Tak się zastanawiam jaki będzie najbardziej uniwersalny, może jakiś granatowy ? jakieś rady ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vickson Napisano 14 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paparazzo Napisano 14 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2014 Wiktorze, pasek ma klamrę, w której uwiecznił się odbłysk czy pasek jest biały?Piątek na niebiesko. Fajnie. ps. Uwielbiam te kibelkowe sesje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vickson Napisano 14 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2014 Rafale dzięki. Pasek biały pleciony. Sesje kibelkowe są jedyną możliwością strzelenia słitfoci bez narażenia się na totalną kompromitację ze strony korpotowarzyszów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paparazzo Napisano 14 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2014 Sesje kibelkowe są jedyną możliwością strzelenia słitfoci bez narażenia się na totalną kompromitację ze strony korpotowarzyszów. Coś o tym wiem... Chyba podmieniłbym pasek. Koniak, camel, wiśnia.. coś w tych kolorach. Biały wg mnie jest za jasny ale to tylko moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kreatywny Napisano 14 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2014 Słoneczny piątek 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 14 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2014 Yanko ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kreatywny Napisano 14 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2014 Tak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi