djmakus Napisano 27 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2019 Góra jest matowa, jakoś tak "jedwabnie" wyszło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 27 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2019 @djmakus, super zestaw gdyby nie ten krawat. Nie dość że czarny, błyszczący to jeszcze we wzorek. Do tych spodni np zielona grenadyna czy knit bez wzoru i byłoby git. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkol Napisano 27 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2019 @djmakus co to za koszula ? E.Berg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djmakus Napisano 27 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2019 Godzinę temu, Ipkol napisał: @djmakus co to za koszula ? E.Berg? badziewie i wyrób koszulopodobny CT 3 godziny temu, Żorż Ponimirski napisał: @djmakus, super zestaw gdyby nie ten krawat. Nie dość że czarny, błyszczący to jeszcze we wzorek. Do tych spodni np zielona grenadyna czy knit bez wzoru i byłoby git. wiem wiem miałem w rękach wełniany brąz ale jakoś tak podobny do marynarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n0claf Napisano 27 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2019 3 godziny temu, Żorż Ponimirski napisał: @djmakus, super zestaw gdyby nie ten krawat. Nie dość że czarny, błyszczący to jeszcze we wzorek. Do tych spodni np zielona grenadyna czy knit bez wzoru i byłoby git. Marynarka i krawat do dżinsów? Aj Jezus Maria... Ja nie mam nic przeciwko i zgadzam się z Tobą, żeby nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Żorż Ponimirski Napisano 30 Listopad 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2019 Wychodne 8 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tanatos70 Napisano 1 Grudzień 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2019 Taki kawał całkiem ciepłego wełnianego koca PRL w kształcie marynarki. Bez konstrukcji. Można prać ręcznie. 9 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. alabuz Napisano 4 Grudzień 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2019 Dziś na sobie marynarka Suitsupply, golf z Vistuli i poszetka obraz z Poszetka.com 19 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. domixon Napisano 5 Grudzień 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2019 Cały czas eksperymentuję i staram się wprowadzać więcej elegancji na codzień. Jest jeszcze wiele do poprawy. 7 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blondas Napisano 5 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2019 Fajne, pilnuj "chlujności" pod szyją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djmakus Napisano 6 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2019 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. alabuz Napisano 6 Grudzień 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2019 Dzisiaj bardziej mikołajkowomarynarka Suitsupply, golf Vistula, poszetka handmade. 13 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 14 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2019 Kiedy przyjdziesz w sobotę do pracy na ósmą i okazuje się, że jesteś 1,5h za wcześnie 2 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 14 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2019 @pablocito, jeśli masz jeszcze chwilę do zajęć to zdecydowanie zmieniłbym sposób sznurowania tych bardzo ładnych trzewików. Belki lub krzyżyki - tak, chowające się do środka sznurówki - nie. Detal, a zobaczysz jaka jest różnica. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 14 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2019 @Żorż Ponimirski no właśnie kompletnie nie mam pomysłu na sznurowanie butów odpowiednie do reszty ubioru. Belki wydają mi się zarezerwowane dla bardziej formalnego obuwia, a krzyżyków.... nie umiem. Masz jakiś link do kompleksowo potraktowanego zagadnienia? Dzięki za zwrócenie uwagi na zagadnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 14 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2019 @pablocito, wujek google Wystarczy, że w oczkach zrobisz belki jak w swoich formalnych butach, a na haczykach i tak przeplatasz pewnie na "X" i powinno być git. Takie "adidasowe" wiązanie jak masz teraz jest mało estetyczne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 14 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2019 @Żorż Ponimirski, faktycznie lepiej chyba. A jak sznurujesz chukka, albo longwingi? 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 14 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2019 @pablocito, longwingów nie mam, ale bym pewnie próbował się nauczyć krzyżyków. Chukka mają tylko dwie pary oczek, więc tutaj nie ma zbyt wielu kombinacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 14 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2019 Moje maja trzy paryWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 14 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2019 @Żorż Ponimirski A co robisz z węzłem, żeby nie układał się pionowo/w skos? Łopatologicznie proszę, bo poradniki na yt nie pomogły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 14 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2019 Teraz, Stormont napisał: @Żorż Ponimirski A co robisz z węzłem, żeby nie układał się pionowo/w skos? Łopatologicznie proszę, bo poradniki na yt nie pomogły. Ja na YT obejrzałem filmik Kirby'ego Allisona pt. Berluti knot. Przedstawia on nie tradycyjny węzeł Berluti ale jego modyfikację i od tej pory wiążę tak wszystkie sznurówki. W trzewikach nie ma to znaczenia, bo po pierwsze chowają się pod nogawkę a po drugie zazwyczaj są tak długie, że i tak swobodnie zwisają. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 14 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2019 Dzięki. Będę walczył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Egonax Napisano 14 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2019 @Stormont Masz poradnik 😜 https://www.fieggen.com/shoelace/berluti-knot.htm https://www.fieggen.com/shoelace/index.htm 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Najmniejszy Napisano 14 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2019 Ja polecam Ian's Shoelace Site, przykłady twórcy raczej sneakersowe, ale sznurówkowe i węzłowe kompendium niezrównane 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 14 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2019 5 godzin temu, Stormont napisał: @Żorż Ponimirski A co robisz z węzłem, żeby nie układał się pionowo/w skos? Łopatologicznie proszę, bo poradniki na yt nie pomogły. Robisz po pierwszą pętelkę w drugą stronę, a potem już normalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi