zimmermann Napisano 8 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2019 M65 w roli głównej 2 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 9 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2019 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DolceGusto Napisano 9 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2019 4 godziny temu, Żorż Ponimirski napisał: Te buty są raczej zbyt dandy do tych przewidywalnych, średnio dopasowanych, przydługich i mocno casualowych jeansów i kolorystycznie zgrzytają w połączeniu z brązową kurtką której to czarne tło raczej nie służy... Według mnie coś bardziej kontrastowego np. kremowy cable knit, błękitna OCBD i ciemniejsze, krótsze jeansy lepiej by się zgrały... a zamiast tych butów może brogsy? 2 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 9 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2019 @DolceGusto, dzięki za uwagi👍. Sweter/polo jest szary. Jeansy to 511, niestety w 510 ani tym bardziej 519 nie wejdę w udach. Rozmiar 32 przy 185 cm to dla mnie minimum, 30 kończą mi się nad kostkami. Mógłbym je skrócić/zwęzić, ale po pierwsze mogą jeszcze zejść się w praniu, a po drugie nie lubię przesadnie zwężonych nogawek, bo mam dość masywną górę i nie chcę wyglądać jak ojciec Ludwiczka Andersona. Jutro spróbuję combo brogsy/ciemne jeansy/jasna koszula. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 13 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2019 Dzisiaj 24 stopnie Celsjusza więc sezon golfowy czas zacząć BEB8E9EF-A023-4FDE-8E7E-83CAD5502409.MOV 6 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Żorż Ponimirski Napisano 15 Kwiecień 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2019 6 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 16 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2019 5 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. laleczka Napisano 16 Kwiecień 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2019 Wakacyjnie 6 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DolceGusto Napisano 17 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2019 @Żorż Ponimirski elegancko 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 17 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2019 21 godzin temu, laleczka napisał: Wakacyjnie Koszula SuSu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laleczka Napisano 17 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2019 @eduardo Tak! I spodnie też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 17 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2019 denim twill? Chciałem sobie uszyć takową ale nie widzę w vel venti pasującego materiału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
julbar Napisano 17 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2019 W dniu 16.04.2019 o 08:47, Żorż Ponimirski napisał: Ta wersja w mojej ocenie wydaje się najkorzystniejsza. Bardzo ładna kurtka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 17 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2019 11 minut temu, julbar napisał: Ta wersja w mojej ocenie wydaje się najkorzystniejsza. Bardzo ładna kurtka. Dzięki, w każdej wersji śmiało wychodzę z domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tanatos70 Napisano 20 Kwiecień 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2019 Tak jak wspomniałem w wątku JBMDNS, miałem przyjemność polecieć z rodziną do Londynu, aby licytować w tamtejszym domu aukcyjnym SPINK fragment kolekcji polskich banknotów i dokumentów zgromadzonych w latach 70-ych przez Alana Cole'a. Kolekcja była mocna szczególnie w eksponaty z okresu najwcześniejszej emisji pieniędzy papierowych tj. czasów insurekcji kościuszkowskiej. Mój konik, a wręcz pasja . Zazwyczaj licytuję przez telefon lub za pośrednictwem platformy internetowej. Tym razem sprawa była zbyt poważna i postanowiłem zrobić sobie wycieczkę i wziąć udział w aukcji osobiście. Priorytetem była wygoda, ale przy zachowaniu wyglądu solidnego kolekcjonera, któremu lepiej nie stawać na drodze do upatrzonej zdobyczy . Zabrałem niewiele rzeczy, m.in. jedną parę zamszaków AS i marynarkę wiosenno- letnią (len z wełną) Corneliani. Zarówno jedna jak i druga podstawa mojej wyjazdowej garderoby spisała się naprawdę nieźle. Nie będę się zbytnio rozwodził nad celem mojego wyjazdu, bo nie jest on tematem wątku, ale parę słów Wam się należy . Wróciłem dzisiaj w nocy i jeszcze ekscytacja zupełnie ze mnie nie opadła, ale czuję że jednak na tarczy z tarczą (ach te emocje, jeszcze mącą mi w głowie 😉). To były z jednej strony niezapomniane przeżycia związane z pobytem w tym interesującym i pięknym mieście (byłem w Londynie pierwszy raz ) jak i niezwykle stresujące sytuacje związane z przebiegiem aukcji. Od spraw interpersonalnych, jak próby sondowania potencjalnych przeciwników, czy zawierania sojuszy i porozumień po zupełnie niespodziewany atak na serwer w USA, który obsługuje platformę internetową (bez niej licytacja nie może mieć miejsca, co groziło przełożeniem terminu na "po Świętach"). Oczywiście nie wszystko się udało, wręcz powiodło się w niewielkim w stosunku do apetytu stopniu, ale jednak nie wróciłem z pustymi rękoma. Przede wszystkim zdobyłem do kolekcji, po licznych zakulisowych negocjacjach, niezwykle rzadki bilet skarbowy o nominale 500 zł (wyemitowano jedynie 500 egzemplarzy). To w sojuszu z właścicielem warszawskiego domu aukcyjnego (to grubsza wygrana, więc mam 3 tygodnie na zebranie pieniędzy i odebranie waloru). Sam zaś ustrzeliłem niepozorny lot, w którym znajdowała się jednak petarda- autograf T. Kościuszki. Wyrwany z kontekstu (wycięty z dokumentu o nieznanej proweniencji i treści) i budzący wątpliwości, ale sercem czuję że prawdziwy. Na pewno nie pochodzi z czasów insurekcji, ale prawdopodobnie z okresu późniejszej korespondencji z Jeffersonem (angielska pisownia imienia i nazwiska). Sprawa do zgłębienia. Dla mnie niezwykle cenny, ponieważ brakowało mi takiego mocnego akcentu (własnoręczny podpis Naczelnika) w tym moim specjalistycznym zbiorze. I tak oto historia zatoczyła koło. Kolejni świadkowie naszej trudnej historii wrócili na "ojczyzny łono". Jakiś taki dumny z siebie się czuję . 24 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. DolceGusto Napisano 21 Kwiecień 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2019 Z wczoraj 😉 Wesołych świąt! 4 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DolceGusto Napisano 21 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2019 Z wczoraj 😉 Wesołych świąt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 21 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2019 Świąteczny casual. Wesołych Świąt 3 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Awopiotr Napisano 21 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2019 Coś tu chyba nie gra z proporcjami. Długość marynarki i położenie górnego guzika to dwie odrębne historie. Materiał i kolor bardzo okej, tylko ten guzik.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 22 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2019 Przy moim wzroście 191cm oraz szczupłej posturze ciała znalezienie marynarki poza SuSu jest zadaniem niemalże karkołomnym. Polskie firmy ubraniowe - Lancerto, ZackRoman, Miler, Macaroni, itd. nie mają praktycznie nic w takiej rozmiarówce. Szycie miarowe odpada, więc muszę iść na kompromisy. Btw zdaje sobie sprawę, że zdjęcia ze strony sklepu nie są wyznacznikiem, natomiast według mnie marynarka leży bardzo podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 22 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2019 @alabuz, @Awopiotr moim zdaniem tutaj sposób wykadrowania zdjęcia płata figle i powoduje, że proporcje marynarki wyglądają bardzo dziwnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 23 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2019 4 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 23 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2019 Fajna koszula. Kurczę chyba zdecyduje się w końcu na denim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 23 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2019 34 minuty temu, eduardo napisał: Fajna koszula. Kurczę chyba zdecyduje się w końcu na denim. I tu Cię mam, to nie denim tylko pinpoint oxford od Gant Z tego co czytałem pinpoint różni się tym od klasycznego oxfordu, że używa dwóch nitek kolorowych na jedną białą (zamiast 1:1). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 23 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2019 To u mnie będzie denim od SuSu - tylko się zastanawiam czy zwykła slim czy może extra slim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi