djmakus Opublikowano 27 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2019 Góra jest matowa, jakoś tak "jedwabnie" wyszło... Cytuj
Żorż Ponimirski Opublikowano 27 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2019 @djmakus, super zestaw gdyby nie ten krawat. Nie dość że czarny, błyszczący to jeszcze we wzorek. Do tych spodni np zielona grenadyna czy knit bez wzoru i byłoby git. 3 Cytuj
Ipkol Opublikowano 27 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2019 @djmakus co to za koszula ? E.Berg? Cytuj
djmakus Opublikowano 27 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2019 Godzinę temu, Ipkol napisał: @djmakus co to za koszula ? E.Berg? badziewie i wyrób koszulopodobny CT 3 godziny temu, Żorż Ponimirski napisał: @djmakus, super zestaw gdyby nie ten krawat. Nie dość że czarny, błyszczący to jeszcze we wzorek. Do tych spodni np zielona grenadyna czy knit bez wzoru i byłoby git. wiem wiem miałem w rękach wełniany brąz ale jakoś tak podobny do marynarki Cytuj
n0claf Opublikowano 27 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2019 3 godziny temu, Żorż Ponimirski napisał: @djmakus, super zestaw gdyby nie ten krawat. Nie dość że czarny, błyszczący to jeszcze we wzorek. Do tych spodni np zielona grenadyna czy knit bez wzoru i byłoby git. Marynarka i krawat do dżinsów? Aj Jezus Maria... Ja nie mam nic przeciwko i zgadzam się z Tobą, żeby nie było. Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Żorż Ponimirski Opublikowano 30 Listopada 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2019 Wychodne 8 4 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tanatos70 Opublikowano 1 Grudnia 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2019 Taki kawał całkiem ciepłego wełnianego koca PRL w kształcie marynarki. Bez konstrukcji. Można prać ręcznie. 9 3 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. alabuz Opublikowano 4 Grudnia 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2019 Dziś na sobie marynarka Suitsupply, golf z Vistuli i poszetka obraz z Poszetka.com 19 5 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. domixon Opublikowano 5 Grudnia 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2019 Cały czas eksperymentuję i staram się wprowadzać więcej elegancji na codzień. Jest jeszcze wiele do poprawy. 7 4 Cytuj
Blondas Opublikowano 5 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2019 Fajne, pilnuj "chlujności" pod szyją. Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. alabuz Opublikowano 6 Grudnia 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2019 Dzisiaj bardziej mikołajkowomarynarka Suitsupply, golf Vistula, poszetka handmade. 13 6 Cytuj
pablocito Opublikowano 14 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2019 Kiedy przyjdziesz w sobotę do pracy na ósmą i okazuje się, że jesteś 1,5h za wcześnie 2 5 Cytuj
Żorż Ponimirski Opublikowano 14 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2019 @pablocito, jeśli masz jeszcze chwilę do zajęć to zdecydowanie zmieniłbym sposób sznurowania tych bardzo ładnych trzewików. Belki lub krzyżyki - tak, chowające się do środka sznurówki - nie. Detal, a zobaczysz jaka jest różnica. 1 Cytuj
pablocito Opublikowano 14 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2019 @Żorż Ponimirski no właśnie kompletnie nie mam pomysłu na sznurowanie butów odpowiednie do reszty ubioru. Belki wydają mi się zarezerwowane dla bardziej formalnego obuwia, a krzyżyków.... nie umiem. Masz jakiś link do kompleksowo potraktowanego zagadnienia? Dzięki za zwrócenie uwagi na zagadnienie Cytuj
Żorż Ponimirski Opublikowano 14 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2019 @pablocito, wujek google Wystarczy, że w oczkach zrobisz belki jak w swoich formalnych butach, a na haczykach i tak przeplatasz pewnie na "X" i powinno być git. Takie "adidasowe" wiązanie jak masz teraz jest mało estetyczne. 1 Cytuj
pablocito Opublikowano 14 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2019 @Żorż Ponimirski, faktycznie lepiej chyba. A jak sznurujesz chukka, albo longwingi? 1 1 Cytuj
Żorż Ponimirski Opublikowano 14 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2019 @pablocito, longwingów nie mam, ale bym pewnie próbował się nauczyć krzyżyków. Chukka mają tylko dwie pary oczek, więc tutaj nie ma zbyt wielu kombinacji Cytuj
pablocito Opublikowano 14 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2019 Moje maja trzy paryWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj
Stormont Opublikowano 14 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2019 @Żorż Ponimirski A co robisz z węzłem, żeby nie układał się pionowo/w skos? Łopatologicznie proszę, bo poradniki na yt nie pomogły. Cytuj
Żorż Ponimirski Opublikowano 14 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2019 Teraz, Stormont napisał: @Żorż Ponimirski A co robisz z węzłem, żeby nie układał się pionowo/w skos? Łopatologicznie proszę, bo poradniki na yt nie pomogły. Ja na YT obejrzałem filmik Kirby'ego Allisona pt. Berluti knot. Przedstawia on nie tradycyjny węzeł Berluti ale jego modyfikację i od tej pory wiążę tak wszystkie sznurówki. W trzewikach nie ma to znaczenia, bo po pierwsze chowają się pod nogawkę a po drugie zazwyczaj są tak długie, że i tak swobodnie zwisają. 1 Cytuj
Egonax Opublikowano 14 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2019 @Stormont Masz poradnik ? https://www.fieggen.com/shoelace/berluti-knot.htm https://www.fieggen.com/shoelace/index.htm 2 Cytuj
Najmniejszy Opublikowano 14 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2019 Ja polecam Ian's Shoelace Site, przykłady twórcy raczej sneakersowe, ale sznurówkowe i węzłowe kompendium niezrównane 1 Cytuj
Krzysiek_W Opublikowano 14 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2019 5 godzin temu, Stormont napisał: @Żorż Ponimirski A co robisz z węzłem, żeby nie układał się pionowo/w skos? Łopatologicznie proszę, bo poradniki na yt nie pomogły. Robisz po pierwszą pętelkę w drugą stronę, a potem już normalnie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi