Przemko Napisano 18 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2011 Wie ktoś może gdzie można kupić takie podwiązki (o ile tak się to nazywa) zakładane na rękawy koszuli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 18 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2011 Wie ktoś może gdzie można kupić takie podwiązki (o ile tak się to nazywa) zakładane na rękawy koszuli? Arm garter, po ang. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varney Napisano 19 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2011 Na stronie Thurstona nazwali to 'armbands'. Nie wiem tylko, czy właśnie o nie chodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petrikauer Napisano 19 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2011 Tak, koledze chyba o to chodziło. Nie miałem pojęcia, że jest to zrobione ze stali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Napisano 19 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2011 A do czego takie "armbands" właściwie służą? Żeby rękawy nie "latały" gdy się nie nosi marynarki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 19 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2011 Na stronie Thurstona nazwali to 'armbands'. Nie wiem tylko, czy właśnie o nie chodzi...Armbands jest szerszym pojęciem, dotyczy też np. ozdób ze skóry dla praktyk sado-maso Tak, koledze chyba o to chodziło. Nie miałem pojęcia, że jest to zrobione ze stali. Klasyczne są z gumki z regulatorem długości (taka klamerka), ale bywają różne jak widać. A do czego takie "armbands" właściwie służą? Żeby rękawy nie "latały" gdy się nie nosi marynarki? Do regulowania długości rękawa koszuli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Napisano 19 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2011 No to byłem blisko... Armbands jest szerszym pojęciem, dotyczy też np. ozdób ze skóry dla praktyk sado-masoNie oceniajmy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 19 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2011 No to byłem blisko... Armbands jest szerszym pojęciem, dotyczy też np. ozdób ze skóry dla praktyk sado-masoNie oceniajmy! Czego mamy nie oceniać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Napisano 19 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2011 Stosowania armbands (również w szerokim znaczeniu ), a nie jak sam podałeś arm garter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 19 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2011 Stosowania armbands (również w szerokim znaczeniu ), a nie jak sam podałeś arm garter Nie oceniam, takie oferty znalazłem kiedyś na stronach sprzedających arm bands, zresztą na naszym allegro zwykłe podwiązki do skarpet są uznane za atrybut sadom-maso. Moja wypowiedź nie ma odcienia pozytywnego lub negatywnego, nie ma charakteru oceny. Nie oceniam więc, tylko informuję o tym co dostrzegłem. To jest zasadnicza różnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Napisano 19 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2011 Nie bierzmy od razu wszystkiego na poważnie... Ale nieważne, nie rozumiemy się chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sergiusz Napisano 20 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2012 Wie ktoś może jak nazywa się i do czego służy to "coś", co pan przedstawiony na zdjęciu, ten w kamizelce, ma na rękach, niedaleko łokci? Jestem zwyczajnie ciekawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meqoq Napisano 20 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2012 Wie ktoś może jak nazywa się i do czego służy to "coś", co pan przedstawiony na zdjęciu, ten w kamizelce, ma na rękach, niedaleko łokci? Jestem zwyczajnie ciekawy. Służy to do podtrzymywania rękawów koszuli, aby miały one odpowiednią długość. Nazwa tego ficzera przewijała się już na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 20 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2012 Tak jak napisał meqoq, arm band służy do regulacji długości rękawa w koszuli (kiedyś produkcja garmentów męskich była zunifikowana, nie było takiego wyboru rozmiarów jak dzisiaj). http://fineanddandyshop.com/silver-metal-arm-bands.html http://www.darcyclothing.com/shop/acces ... st890.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nereusz Napisano 20 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2012 Tak jak napisał meqoq, arm band służy do regulacji długości rękawa w koszuli (kiedyś produkcja garmentów męskich była zunifikowana, nie było takiego wyboru rozmiarów jak dzisiaj). http://fineanddandyshop.com/silver-metal-arm-bands.html http://www.darcyclothing.com/shop/acces ... st890.html Jeszcze tutaj można kupić: http://www.tmlewin.co.uk/Armband---2373 ... ns-Armband Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 20 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2012 Trzeba tylko pamiętać o tym, że zakup tego akcesorium jest uzasadniony tylko wtedy gdy chcemy skrócić długość rękawów - jeżeli natomiast rękawy koszuli są optymalnej długości, to moim zdaniem noszenie opasek na ramionach jest dość obcesowe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meqoq Napisano 20 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2012 Trzeba tylko pamiętać o tym, że zakup tego akcesorium jest uzasadniony tylko wtedy gdy chcemy skrócić długość rękawów - jeżeli natomiast rękawy koszuli są optymalnej długości, to moim zdaniem noszenie opasek na ramionach jest dość obcesowe.Czego dowodem jest pokazane zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karczmarz Napisano 2 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2012 Pytanie może nie dotyczy bezpośrednio klasycznej elegancji, ale nie daje mi spokoju: ktoś wie po co są/co oznaczają wstążki na rękawach jak np. na tym zdjęciu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 2 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2012 Na forum juz chyba kiedyś było - związane z możliwościami kreacyjnymi fabryki koszul - tak w skrócie, czyli idzie o standardową długość rękawa ... tak jak Ford w każdym kolorze, o ile jest to kolor czarny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubao Napisano 2 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2012 Nawet na pewno było: http://forum.butwbutonierce.pl/viewtopic.php?p=53884#p53884. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 2 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2012 Podtrzymują rękawy chroniąc przed zabrudzeniem. Charakterystyczne dla niektórych zawodów, np barmanów, kelnerów. Do tej pory spotykane. Np w Cavie na Nowym Świecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 2 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2012 Albo w Columbii na Kruczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.em Napisano 3 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2012 Chyba raczej regulują długość rękawów. Do ochrony przez zabrudzeniem służyły narękawniki. Najczęściej czarne, sięgające do łokcia. Często można je zobaczyć na starych fotografiach lub filmach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B.B. Napisano 3 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2012 Ale w sumie, można podciągnąć rękawy i przytrzymać, po to by się mankiety nie pobrudziły, gdy np piszemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.em Napisano 4 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2012 Wydaje mi się, że podwijanie rękawów koszuli w biurze czy banku było nie do przyjęcia. Tutaj bardzo dobrze widoczne narękawniki. Od 15 sek. a zwłaszcza 1.43. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi