Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na stronie Thurstona nazwali to 'armbands'. Nie wiem tylko, czy właśnie o nie chodzi...

Armbands jest szerszym pojęciem, dotyczy też np. ozdób ze skóry dla praktyk sado-maso :lol:

Tak, koledze chyba o to chodziło. Nie miałem pojęcia, że jest to zrobione ze stali. ;)

Dołączona grafika

Klasyczne są z gumki z regulatorem długości (taka klamerka), ale bywają różne jak widać.

A do czego takie "armbands" właściwie służą? Żeby rękawy nie "latały" gdy się nie nosi marynarki?

Do regulowania długości rękawa koszuli.

Opublikowano

Stosowania armbands (również w szerokim znaczeniu :) ), a nie jak sam podałeś arm garter :)

Nie oceniam, takie oferty znalazłem kiedyś na stronach sprzedających arm bands, zresztą na naszym allegro zwykłe podwiązki do skarpet są uznane za atrybut sadom-maso. Moja wypowiedź nie ma odcienia pozytywnego lub negatywnego, nie ma charakteru oceny. Nie oceniam więc, tylko informuję o tym co dostrzegłem. To jest zasadnicza różnica.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Wie ktoś może jak nazywa się i do czego służy to "coś", co pan przedstawiony na zdjęciu, ten w kamizelce, ma na rękach, niedaleko łokci? Jestem zwyczajnie ciekawy.

Dołączona grafika

Służy to do podtrzymywania rękawów koszuli, aby miały one odpowiednią długość. Nazwa tego ficzera przewijała się już na forum.
Opublikowano

Trzeba tylko pamiętać o tym, że zakup tego akcesorium jest uzasadniony tylko wtedy gdy chcemy skrócić długość rękawów - jeżeli natomiast rękawy koszuli są optymalnej długości, to moim zdaniem noszenie opasek na ramionach jest dość obcesowe.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Trzeba tylko pamiętać o tym, że zakup tego akcesorium jest uzasadniony tylko wtedy gdy chcemy skrócić długość rękawów - jeżeli natomiast rękawy koszuli są optymalnej długości, to moim zdaniem noszenie opasek na ramionach jest dość obcesowe.

Czego dowodem jest pokazane zdjęcie.
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Na forum juz chyba kiedyś było - związane z możliwościami kreacyjnymi fabryki koszul - tak w skrócie, czyli idzie o standardową długość rękawa ... tak jak Ford w każdym kolorze, o ile jest to kolor czarny :)