kronenberg Napisano 31 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2016 Dla mnie to zniszczone buty i zniszczony samochód tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 31 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2016 Jak camo na butach mnie kiedyś nie przekonywało, tak te monki po jeszcze mocniejszym przyciemnieniu i spowodowaniu, że wzór będzie bardziej "dyskretny", chętnie bym nosił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 31 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2016 Jedynym małym mankamentem w malowaniu jest oryginalny kolor skóry pozostawiony w niektórych miejscach. Gdybym to ja miał to robić to zapewne najpierw pobawiłbym się w PS lub AI w kwestii rozplanowania kolorów. A później poszedłbym w "real". Tyle że gadać to jedno a zrobić to drugie. Do tego drugiego potrzeba przede wszystkim umiejętności i praktyki a w gadaniu każdy jest mistrzem. Osobiście uważam projekt za bardzo trudny i każdy może go postrzegać inaczej. Nie mówię o odbiorze butów ale doborze kolorystyczym wzoru. Dla mnie buty trochę za ciężkie do udźwignięcia. Sam poszedłem na łatwiznę i kupiłem buty Scarosso w części skórzane, w części z materiałem w kolorze camo. i mam problem jakie jasne spodnie do tego pasują. Szczególnie że jest ciepło i poginanie w granatowych jest średnie... Bo do brązowych butów to nie problem dobrać buty, ale dominujący zielony we wzorze camo zmienia trochę postać rzeczy... Jakieś propozycje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 31 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2016 Jedynym małym mankamentem w malowaniu jest oryginalny kolor skóry pozostawiony w niektórych miejscach. Oryginalny jest kremowy, a przebijający jasny kolor to baza w kolorze jasnego brązu. Ze spodniami mam ten sam problem, ale myślę że, jeansy, szare lniane, zielone będą ok 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 31 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2016 Oryginalny jest kremowy, a przebijający jasny kolor to baza w kolorze jasnego brązu. Ze spodniami mam ten sam problem, ale myślę że, jeansy, szare lniane, zielone będą ok Co do przebijającego koloru to jest tak, że sam kiedyś x lat temu malowałem jakiś model we wzór camo i zostawiłem przebicia bazowego koloru. Rzucało się to w oczy bo nie miał analogicznych kształtów jak naniesione wzory w innych kolorach. No ale ja jestem detalistą i czepiam się. Spodnie? Muszę porobić zdjęcia i wybrać. W moim przypadku mogę buty potraktować jako brązowe. U ciebie bardziej zielone. Taki ciekawy kontrast znalazłem. Czyli granat len z bawełną. Lub czekoladowy brąz. Potestuj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 31 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2016 ................ i mam problem jakie jasne spodnie do tego pasują. Szczególnie że jest ciepło i poginanie w granatowych jest średnie... Bo do brązowych butów to nie problem dobrać buty, ale dominujący zielony we wzorze camo zmienia trochę postać rzeczy... Jakieś propozycje ? Według mnie beżowe lub brązowe spodnie będą pasowały. Ostatnio Benevento pokazało 2 kolory lnu "moss" i "mushroom", wydaje się, że te kolory też zagrają z Twoimi butami. W kwestii samego wzoru "camo". Według mnie dobrze wygląda na loafersach i właśnie na materiale. Ciekawe czy udałoby się wymalować ten wzór na zamszu. Abstrahując, kiedyś widziałem damskie szpilki w takim wzorze - świetne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewc24 Napisano 31 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2016 Jakbyś miał w miarę jasny zamsz to czemu nie. Trzeba by było tylko bardzo uważać, bo zamsz nie wybacza. Same szpilki rzeczywiście fajnie wyglądają, też gdzieś widziałem takie czółenka w szpic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 31 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2016 W kwestii samego wzoru "camo". Według mnie dobrze wygląda na loafersach i właśnie na materiale. Ciekawe czy udałoby się wymalować ten wzór na zamszu. Abstrahując, kiedyś widziałem damskie szpilki w takim wzorze - świetne. http://www.scarosso.com/en/men/shoes/loafers/aurelio-camouflage-ii.html lub na mokasynach: http://www.scarosso.com/en/men/shoes/mocassins/benigno-aspro-camouflage.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 31 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2016 Dla mnie najlepsze camo na butach to camo jednokolorowe, ale o kilku odcieniach. Mam wrażenie, że takie camo zdecydowanie łatwiej unieść niż zielono-brązowy kamuflaż, wręcz nosi się je identycznie jak buty niepomalowane bo koniec końców kolor "całościowy" jest dalej brązowy. No ale to Krzysiek, a on uniesie wszystko Takie coś popełniłem w tej materii kilka lat temu, subtelne i wyciszone camo na co dzień. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KIERMAN Napisano 2 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2016 Chciałbym podzielić się z Wami efektami pracy nad znanymi z forum, czarnymi 'walonkami' bow - tie, które nie każdemu przypadły do gustu (po części także i mnie, dlatego kiedy je kupowałem, miałem co do nich konkretne plany). Przyznam, że było ciężko, bo nie trafiliśmy z pommadierem i za pierwszym razem po nałożeniu kremu i pasty buty praktycznie wróciły do pierwotnego, czarnego koloru. Za drugim razem bezbarwny pommadier i pasta granatowa dały nam to, czego szukaliśmy. Walonki w nowej odsłonie prezentują się tak: Inspiracją był ten kolor: A tak było w trakcie: Jeszcze raz dziękuję Danielowi z multirenowacji za wskazówki przy realizacji projektu, a chętnym wykonania repatynacji na własnych butach życzę cierpliwości 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 2 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2016 Fajnie wyszły - kolor Navy. Czyli "krymskie walonki". Ja kiedyś chciałem swoje balmorale patynować bo mi się kolor nie podobał (burgund) ale z czasem dostrzegłem jego piękno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafal181 Napisano 20 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2016 Dzisiaj patynowanie nosków u stada burgundów;). Single monki Berwick i Meerminy od Kovala. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 20 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2016 Zapowiada się ciekawie; więcej zdjęć proszę!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafal181 Napisano 22 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2016 W wolnej chwili podeślę więcej zdjęć, ale moim zdaniem obie pary dużo zyskały na przyciemnieniu nosków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 22 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2016 ale co tu jest zrobione? mój komputer ma słabą kartę graficzną, ale nie widać żeby było coś malowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafal181 Napisano 22 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2016 Właśnie na takim efekcie mi zależało. Nie chodziło mi o efekt pomalowanego buta:D, raczej o delikatne przejście kolorystyczne od burgundu do czarnego. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rurov Napisano 1 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipiec 2016 Po dłuższej przerwie (post z 13 lutego) zamieściłem na forum efekt mojej pracy, pierwszego przemalowania butów. Zamieszczam ponownie post ponieważ w trakcie przebudowy mój post zaginął. Pierwsze malowanie farbą saphir (jasny brąz) uwidoczniło wszystkie "niedoskonałości skóry". Bardzo szybko zmyłem farbę, zakupiłem nową (ciemny brąz), pomalowałem 2 razy, na koniec pommadier. Efekt końcowy oceńce sami. Ogólnie jestem bardzo zadowolony z efektu jaki uzyskałem. Zdjęcia poniżej po i przed. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nisoun Napisano 14 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2016 @rurov Bardzo ładnie ci to wyszło Jestem pod wrażeniem. Ja swoje tez planuję przemalować, z tym, że ja jednak wolałbym jasny brąz, nie masz przypadkiem zdjęcia, gdy przemalowałeś jasnym? Żona księgowa Wałbrzychska wytrzasnęła skądś identyczne do twoich i to takie w nienaruszonym stanie, ale wypadało by je przemalować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rurov Napisano 14 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2016 Niestety nie mam. Tak jak pisałem wyżej przemalowanie na jasny brąz uwidoczniło wszystkie "niedoskonałości skóry" (wytarte lico, ciemniejsze miejsca). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Free Napisano 16 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2016 Jakiś czas temu kupiłem Barkery w kolorze tan, postanowiłem przerobić je na ciemny brąz. Na początku poszedł w ruch aceton i został częściowo zdjęty kolor, potem malowanie Tinturą, Renowator, krem i wosk Saphira. Z efektu jestem bardzo zadowolony. Okazało się to nie być trudne a efekt naprawdę dobry. Przy okazji moje stare Levety też dostały trochę brązowej patyny (ostatnie foto) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friq Napisano 4 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2017 Pierwsza repatynacja. Widzę kilka niedociągnięć, które poprawie w niedalekiej przyszłości ale wyszło bez tragedii. Farba: Angelus Burgundy 1. Cytuj 2. Cytuj 3. 4. Cytuj 5. Cytuj 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 5 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2017 Gratulacje! Pamiętam jakim stresem było pierwsze malowanie, ale równie wielka była satysfakcja z osiągniętego efektu Niedociągnięciami zbyt mocno się nie przejmuj. Prawie zawsze może być lepiej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rurov Napisano 6 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2017 Potwierdzam, najważniejsza jest satysfakcja z wasnej pracy. Znam to uczucie. Niedociagniecia zniwelujesz kremem i woskiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrwawa Napisano 18 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2017 Niezależnie od efektu uważam, że to świetna zabawa:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 18 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2017 Uważaj, bo wciąga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi