Skocz do zawartości

Mam do wydania ____ na ____. Co radzicie?

Jan

Rekomendowane odpowiedzi

czolem kolegom,

potrzebuje czegos do pracy, noszenie akt, korespondencji czasem, + rozne drobiazgi na tzw. marginesie.

nie chce na ten moment kupowac sobie aktowki, wole torbe z cyklu zarzucanych na ramiona i z uchwytem umozliwiajacym noszenie na reku.

budzet maly, 200-300 zl, takze nie bede mial raczej z czym szalec po sklepach.

ale moze rzucila sie wam gdzies w oczy gdzies taka torba, z zalozenia ze wzgledu na budzet zdecydowanie nie skorzana, ciemny braz badz czarna, w miare, zwazywszy na charakter, elegancka?

bede wdzieczny za sugestie.

\Pzdr.

B.

Szukam kurtki w typie Canada Goose Expedition Parka, ale niestety nie w tej cenie. Chodzi o podobną konstrukcję i materiały, ale może nie tak znanego producenta a więc i niższą cenę.

post-207-13658920788442_thumb.jpg

Ma to być kurtka głównie na miasto więc jeśli puch byłby kaczy nie gęsi to myślę, że było by to nadal ok. Podobnie jak Canada Goose materiał wierzchni ma być matowy częściowo bawełniany i zaimpregnowany, bezmembranowy a kołnierz z naturalnego furta (ale tu nie upieram się bo to można poprawić łatwo). Ważny jest za to design i cena. Może są jacyć nieźli ale nie tak znani producenci wzorujący się na słynnej kurtce?

Widzialem kiedys cos troche podobnego albo w L.L. Bean albo w Eddie Bauer - ale teraz jeszcze chyba miesiac za wczesnie na zimowe ubrania u nich.

Zajac kolo kaptura oczywiscie sztucznu ale chyba byl odpinany.

Nawiasem mowiac ta waga puchu polaczona z wind-prooof membrana jest super ciepla i moze byc za ciepla na "normale" uzytkowanie- moze izolacja primaloft bylaby lepsza?

Z tego co przeglądałem katalog Canad Goose to ich kurtki generalnie nie mają membran - chwał im za to.

A ilość puchu oczywiście za duża na przeciętną polską zimę dlatego np. kaczy byłby dla mnie ok. Z założenia ma to być kurtała na największe mrozy, może dwadzieścia-kilka dni w roku i to kiedy można sobie pozwolić na sportowo - dlatego też ceny Canada Goose są dla mnie nieadekwatne. Co to primaloftu to oczywiście w sumie dla moich potrzeb powinno być obojętne czy ocieplina będzie z naturalnego puchu czy syntetyczna ale puch jest jednak trwalszy i możliwa jest wymiana, a syntetycznej kurtki już się nie odmłodzi. Poza tym taka parka miałaby pewnie 200gramowy primaloft czy thermolite a to w sumie na jedno wychodzi z ciepłotą. Jak nie znajdę to może zamówię gdzieś uszycie wg własnej specyfikacji ocieplenia. Wsypią mi z 200gr puchu i styknie :D

Po pierwsze linki ci padły. Po drugie do czego tych butów potrzebujesz i jaki konkretnie masz budżet? Generalnie patrząc po tych aukcjach rozstrzał masz na prawdę spory. W pierwszym przypadku masz do czynienia z butami co najwyżej stylizowanymi na Brogues. Nie jestem pewien co do Boat shoes z tej aukcji, nigdy nie miałem tego typu butów.

Rok temu nabyłem w tym sklepie podobne boat shoes, granatowe. Przeżyły do tej pory dwa sezony letnie. Główne bolączki to podeszwa oraz rzemyki do wiązania. Podeszwa zrobiona jest z miękkiej gumy, która przy moim chodzie dość mocno wytarła się na piętach. Rzemyki do sznurowania nie są powiązane z tymi na pięcie, to jednak widać już na zdjęciach i przy tej cenie nie powinno dziwić. Jednak już po miesiącu-dwóch użytkowania rzemyki porwały się. Do tej pory mam problem ze znalezieniem zamienników, zresztą jak kilka innych osób na forum. Białych rzemyków o podobnej szerokości po prostu nie ma. Jeśli jesteś zainteresowany, zdjęcia butów mogę wysłać na PW.

Ogólnie jednak biorąc pod uwagę cenę uważam zakup za udany - jeszcze jeden sezon na pewno w tych butach pochodzę, a gdyby nie szybko ścierająca się podeszwa, służyłyby jeszcze dłużej.

Przyznam, że nie próbowałem. Możliwe, że są. Jednak większość rzemyków, jakie spotkałem w internecie i sklepach stacjonarnych to rzemyki cienkie 1-2 mm lub skręcane. Do butów potrzebuję białych 'kwadratowych' rzemyków o grubości 3-4 mm.

Moze oddaj do pociecia biały pasek ze skóry?

Przyznam, że nie próbowałem. Możliwe, że są. Jednak większość rzemyków, jakie spotkałem w internecie i sklepach stacjonarnych to rzemyki cienkie 1-2 mm lub skręcane. Do butów potrzebuję białych 'kwadratowych' rzemyków o grubości 3-4 mm.

Quad,

zajrzyj do Hali Targowej. Jest tam o ile pamiętam stoisko kaletnika. Z tego co mówiła mi koleżanka z pracy można tam np. zamówić wykonanie paska. Skoro tak to tym bardziej nie powinno być problemów ze zrobieniem rzemieni.

Mam do wydania ok. 180 funtów na brązowe oxfordy. Wstępnie rozpoznaję rynek i znalazłem poniższe buty. Jak się mają jakościowo jedne do drugich? (Wiem, że to ta sama półka, ale na forum z tego co wiem ogólnie lepszą renomą cieszy się Barker niż Loake, nie zagłębiając w poszczególne linie.) Są warte swojej ceny? Możecie polecić coś innego w tym guście i z tej półki? Z góry dzięki.

http://www.pediwear.co.uk/barker/products/3625.php

http://www.pediwear.co.uk/loake/products/1882.php

Mam do wydania ok. 180 funtów na brązowe oxfordy. Wstępnie rozpoznaję rynek i znalazłem poniższe buty. Jak się mają jakościowo jedne do drugich? (Wiem, że to ta sama półka, ale na forum z tego co wiem ogólnie lepszą renomą cieszy się Barker niż Loake, nie zagłębiając w poszczególne linie.) Są warte swojej ceny? Możecie polecić coś innego w tym guście i z tej półki? Z góry dzięki.

http://www.pediwear.co.uk/barker/products/3625.php

http://www.pediwear.co.uk/loake/products/1882.php

Sam tylko grenson ma w tej cenie 4 modele: Tom, Dylan, Stanley, William.

AS, tylko tyci ponad limit, ale nie wiem, czy rozmiar będzie na Ciebie dobry: http://www.afinepairofshoes.co.uk/colle ... -dartmouth

Znacznie tańsze, a pewnie nie gorsze Sanders: http://www.brogueshoes.co.uk/acatalog/S ... adors.html

Te ostatni, to chyba najlepsza opcja.Czy to musi być UK?

• 2 weeks later...

http://www.gergo.it/prod_detail.php?prod_id=1280

Wyprzedaż i cena 100 EUR. Szukasz gdzieś indziej bo o kilkadziesiąt złotych przekraczają Twój budżet?

Masz mnie :shock: jestem jednym z tych dusigroszy, o których wczoraj pisałeś. :lol:

A pisząc poważnie, buty z wklejonego przeze mnie zdjęcia są na wyprzedaży ale niestety nie ma mojego rozmiaru. Zalinkowane przez Ciebie mają nie do końca odpowiadające mi kolory.

Przeglądałem ostatnimi czasy wiele stron z butami i jakoś nie wpadły mi w oko żadne drivery poza tymi z Il Gergo. Nigdy driverów nie miałem i nie orientuje się jacy producenci są godni polecenia stąd moje pytanie.

Nie ukrywam również, że kupując buty po sezonie, które prawdopodobnie założę dopiero za pół roku, liczę na posezonowe zniżki.