Pan Janusz Napisano 7 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Sierpień 2013 Brakuje właśnie takich których nie ma za bardzo na rynku, czyli soczystych kolorów typu pomarańcz, zieleń, wiśnia, żółty w zestawieniu z wzorem innym niż paski lub ogromna krata i do tego jedwab lub wełna, a nie bawełna której jest zalew. Jakość szycia jest tak naprawdę drugorzędna, może być nawet maszynowo szyte jeżeli zachowuje się jakiś minimalny standard, podstawa to kolor o wzór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reil Napisano 7 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Sierpień 2013 Ciekawa sprawa z tą jednoznaczną odpowiedzią. Oczywiście na "problem" patrzyłem subiektywnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 7 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Sierpień 2013 Brakuje właśnie takich których nie ma za bardzo na rynku, czyli soczystych kolorów typu pomarańcz, zieleń, wiśnia, żółty w zestawieniu z wzorem innym niż paski lub ogromna krata i do tego jedwab lub wełna, a nie bawełna której jest zalew. Jakość szycia jest tak naprawdę drugorzędna, może być nawet maszynowo szyte jeżeli zachowuje się jakiś minimalny standard, podstawa to kolor o wzór. Baaardzo dawno temu proponowałem na forum zainteresowanie się jedwabiem "dupioni" w różnych kolorach, może teraz ktoś przetestuje ten trop? Faktura materiału ciekawa, kolory - cała tęcza ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MK86 Napisano 19 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpień 2013 Panowie, mam pytanie czy ktoś może widział w jakimś sklepie internetowym białą lnianą poszetkę z niebieską/kobaltową obwódką ? Coś w ten deseń: http://www.eleganckipan.com.pl/pl/p/Biala-poszetka-z-granatowa-obwodka/1354 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michael34 Napisano 19 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpień 2013 Zapytaj na http://www.poszetka.com/, może zrobią Ci taką na zamówienie. Panowie, mam pytanie czy ktoś może widział w jakimś sklepie internetowym białą lnianą poszetkę z niebieską/kobaltową obwódką ? Coś w ten deseń: http://www.eleganckipan.com.pl/pl/p/Biala-poszetka-z-granatowa-obwodka/1354 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MK86 Napisano 21 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2013 Dzięki, tak zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sekret Napisano 6 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2013 Czy noszenie poszetki zrobionej z tego samego materiału co koszula (dostałem takową wraz z koszulą mtm) jest w dobrym guście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 6 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2013 Wzór też ten sam? Jeżeli tak to ja bym spasował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 6 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2013 Jeżeli z tego samego materiału co koszula, to rozumiem że taki sam kolor, wzór, faktura materiału. Nie nosiłbym jej do tej koszuli, ale może ciekawie wyglądać z inną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sekret Napisano 6 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2013 Tak, dokładnie ten sam materiał. Dzięki, w takim razie zarzuce ten "komplet", a do innej koszuli .. zobaczymy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 6 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2013 Poza kolorem białym, nie. Ale za to do innych koszul jak znalazł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reil Napisano 6 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2013 Ja bym spasował ze względu na materiał (bawełna?) a dopiero później zastanawiał się nad wzorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 6 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2013 A dlaczego dyskwalifikujesz bawełnę jako materiał na poszetkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 6 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2013 Dla mnie te bawełniane, oferowane przez sklepy w Polsce wyglądają odpustowo, rodem z katalogu Vistuli, ale że jest to popularny materiał u początkujących dandysów to się pewnie zaraz larum podniesie straszne. Ale za to materiał z bawełnianych koszul o wyższej skrętności, często może pozytywnie zaskoczyć jako budulec na poszetkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał1969 Napisano 7 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2013 Sekret, biała bawełna (prawdziwie biała) jest moim zdaniem świetna na poszetkę, bo jest... biała. Lniana nie jest tak biała jak bawełniana, choć jest bardziej uniwersalna, bo można ją założyć do wieczorowego stroju. Najgorsza z trójki len-bawełna-jedwab jest jedwabna, bo się świeci i źle układa. Także pod względem uniwersalności najlepsza jest lniana, ale za jeśli szukasz czegoś bardzo białego i dobrego za dnia, to bawełna jest lepsza od lnu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reil Napisano 7 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2013 A dlaczego dyskwalifikujesz bawełnę jako materiał na poszetkę? Bawełnianą chusteczkę noszę w wewnętrznej kieszeni marynarki. Nie będę tłumaczył do czego służy . Źle bym się czuł jak bym coś podobnego nosił w brustaszy. "One for blowing, one for showing" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 7 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2013 Ok, kwestia, odczuć, upodobań, stylu. Capo, masz swój styl, a swoje zdanie na temat bawełnianych poszetek wielokrotnie prezentowałeś. Byłem ciekawy dlaczego Reil zakwestionował bawełnę. Moje zdanie jest trochę inne, bawełna tak, ale zależy jaka i do jakiego zestawu. Oczywiście nie kwestionuję Waszego punktu widzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekB Napisano 7 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2013 Mam jedna bawelniana z poszetka.com, swietna jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał1969 Napisano 7 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2013 Waski, Reilowi chodzi o to, że niektóre chusteczki do nosa robi się z bawełny. Co trochę jest na wyrost, bo przecież różnica między bawełną takiej chusteczki a bawełną na poszetkę jest mniej więcej taka jak miedzy wełną za 60 zł a wełną za 460 zł. Niech każdy wybiera takiej rodzaj materiału, na jaki ma ochotę. Nie ma co dorabiać do tego jakichś KATEGORYCZNYCH [edit] teorii, jak niektórzy próbują. Jedwabna wygląda fajnie na wieczór, ale źle się układa, lniana jest najbardziej uniwersalna (polecana dla początkujących dandysów), a bawełniana jest najbardziej matowa i biała. Jeśli szukasz czegoś całkowicie matowego i najbardziej białego pod słońcem, to bawełna jest najlepszym wyborem, bo ani len, ani jedwab raczej takiego poziomu nigdy nie osiągną, choć mogą się zbliżyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 7 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2013 [...] Nie ma co dorabiać do tego jakichś teorii, jak niektórzy próbują. [...] W Twoim poście znalazłem ich 5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał1969 Napisano 7 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2013 Bartek, robię edit mojego ostatniego wpisu i dodaję przymiotnik "kategorycznych". Pod określeniem "jakichś teorii" nie miałem na myśli "wszystkich teorii", ale takich, które są nad wyraz kategoryczne (np. że tylko lniana jest dopuszczalna, albo że bawełnianą noszą tylko amatorzy itd.). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sekret Napisano 9 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2013 Dziękuję za wpisy, poza tą jedną którą dostałem w komplecie z koszulą, mam kilka bawełnianych poszetek, wszystkie są wykonane z materiałów, które sa używane do szycia koszul na miarę i podobają mi się jako poszetki, natomiast wszystkie nosze wyłącznie w tv fold, ułożyłem je kilka razy inaczej i niezbyt mi się podoba to jak wtedy te poszetki się w kieszonce prezentują. Zakup poszetek z innych materiałów jest jak najbardziej planowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sekret Napisano 21 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2014 Wracając do tematu poszetek, czy ktoś może skomentować / ocenić jakośc poszetek ze sklepów internetowych http://eleganckipan.com.pl/20-poszetki?gclid=CIHf_o-Ej7wCFQxd3godt2wAtw http://www.poszetka.com/pol_n_POSZETKI-102.html Ewentualnie bedę wdzięczny za porady gdzie kupić ładne i dobre jakościowo poszetki w Polsce. Z góry dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekM Napisano 21 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2014 Jestem użytkownikiem poszetek od Poszetka.com i od Macaroniego. Produkty obu firm mogę polecić, polecam poprosić o nieprzyszywanie metki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 21 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2014 Wracając do tematu poszetek, czy ktoś może skomentować / ocenić jakośc poszetek ze sklepów internetowych http://eleganckipan.com.pl/20-poszetki?gclid=CIHf_o-Ej7wCFQxd3godt2wAtw http://www.poszetka.com/pol_n_POSZETKI-102.html Ewentualnie bedę wdzięczny za porady gdzie kupić ładne i dobre jakościowo poszetki w Polsce. Z góry dziękuję! Te dwa sklepy mają moim zdaniem najkorzystniejszy stosunek cena-jakość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi