Jan Napisano 10 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2012 Nieprecyzyjnie się wyraziłem, co więcej nie podałem konkretów, być może stąd wynika nieporozumienie. Rękawiczki które mam, to zupełnie normalne rękawiczki, dosyć przyzwoitej jakości, nie twierdzę oczywiście że dorównują klasą tym z górnej półki, ale nie takie było moje zamierzenie. Może podam praktyczny przykład: http://www.sklep-wph.com.pl/product.php?id_product=189 te są dla WP , nie chodzi mi o nawet ich wygląd tylko o to że spełniają określone normy, nie mówię że wyśrubowane, ale z założenia tragiczne nie są, oczywiście przy tej cenie warto jednak dopłacić parę złotych i kupić lepsze. Jeżeli jednak ten model rękawiczek wyjdzie (poprzez AMW) z jakiejś jednostki (w stanie magazynowym bo o używanych nigdy nie myślałem), to będą one kosztowały odpowiednio mniej, i o ile trafią się dobrze przechowywane to przykładowo 10-20 PLN jest już dość rozsądną ceną za parę. Zapewne podobny mechanizm występuje w innych krajach i w efekcie czasem można dostać wyroby przeznaczone dla wojska niemieckiego, francuskiego itd. za śmieszne pieniądze. Reasumując wydało mi się to atrakcyjną alternatywą dla przykładowego TESCO oraz interesującą ciekawostką(na tej zasadzie je kupiłem). Innymi słowy nie zamierzam(ani nie nie zamierzałem) propagować kiepskich wyrobów, jeżeli jednak nadal sprawiam takie wrażenie to rozumiem w czym rzecz. Jak już napisałem, wyraziłem moje zdanie ad rem, a nie ad personam - to nie było do Ciebie, ani SaintBendżiego (wybacz spolszczenie), po prostu wszystkie posty razem wywołały te dyskusje. Uwaga odnośnie dyskusji powinna być taka, ze warto udokumentować swoj post zdjeciem konkretnego akcesorium, zeby mozna było się do czegoś odnieść - zdjęcie nasze, a nie ze strony producenta. Co do granicy, przed ktorą tylko osłaniamy ciało przed chłodem i urazami, a za nia znajdują się bezkresne łąki elegancji - nadal pozostaje aktualna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abishai Napisano 11 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2012 Nie przyjąłem tego osobiście co ważniejsze wszelkie uwagi są moim zdaniem słuszne. Przy okazji zgodzę się w zupełności że zdjęcie wyrobu jest wskazane po to by go ocenić ALE w tym konkretnym wypadku istnieje bardziej miarodajna metoda tzn. wgląd do dokumentacji(wpadłem na to wcześniej ale nie wiedziałem że tak szybko ja wygrzebię), przykładowo dla zimowych: http://bip.ipn.gov.pl/download.php?s=4&id=1255 (jest zbyt późno na edycję skoro zostałem "zacytowany"). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 11 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2012 Spuszczając zasłonę miłosierdzia na dyskusję, oto parę zdjęć prezentujących wykonane rękawiczki, mi osobiście podoba się bardzo jakość szwów: Rękawiczki w środku wykończone są miśkiem, co zapewnia dość dobrą izolację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petrikauer Napisano 11 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2012 Kuc na swojej stronie na Allegro oferuje takie rękawiczki: http://allegro.pl/irchowe-rekawiczki-sa ... 03205.html Są piękne, ale czy ircha nadaje się rękawiczki rowerowe? Jeśli dobrze pamiętam to Zaki na blogu pisał, że są delikatne i dlatego należy je nosić na specjalne okazje. Nie lepiej będzie kupić takie? http://allegro.pl/rekawiczki-bez-palcow ... 81348.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 11 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2012 Ircha bardzo łatwo i szybko się brudzi. Co do delikatności to zależy ona dość mocno od grubości skóry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barmhartig Napisano 11 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2012 Mam rękawiczki od Pana Kuca. Cóż... . Mogłyby być dłuższe o 2-3 cm za nadgarstek, a co najważniejsze - węższe w nadgarstku. Naprawdę tworzy się namiot, pomimo tego, że wziąłem jeden z najniższych rozmiarów - 21. Pomimo też ocieplenia, gdy temperatura spada do 10-15 stopni poniżej zera, w palce jest po prostu zimno, a szczególnie w opuszki. Tak więc w kwestii rękawiczek, następne skórzane zamówię już dopiero po osobistej wizycie w warsztacie i zwróceniu uwagi, by w nadgarstku zdecydowanie lepiej przylegały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brzydalllo Napisano 11 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2012 Mam rękawiczki od Pana Kuca. Cóż... . Mogłyby być dłuższe o 2-3 cm za nadgarstek, a co najważniejsze - węższe w nadgarstku. Naprawdę tworzy się namiot, pomimo tego, że wziąłem jeden z najniższych rozmiarów - 21. U mnie wszystko gra, być może dlatego iż nosze damskie w rozmiarze 19 bo mam damskie dłonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barmhartig Napisano 11 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2012 U mnie wszystko gra, być może dlatego iż nosze damskie w rozmiarze 19 bo mam damskie dłonie O tym nie pomyślałem. Chyba rzeczywiście również kupię damskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 11 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2012 U mnie w nadgarstku też jest spory luz (najmniejszy rozmiar 20) - przyjąłem że to po prostu taki krój, zresztą rękaw płaszcza i tak to kryje. Co do damskiego rozmiaru rzecz warta rozważenia na przyszłość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d_box Napisano 11 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2012 Orientuje się ktoś z was czy w Krakowie jest jakiś rękawicznik albo gdzie można dostać dobre rękawiczki. Kuc ma ciekawy model ale wole jednak podejść pooglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 11 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2012 Są piękne, ale czy ircha nadaje się rękawiczki rowerowe? kuc-i2095081348.html Z doświadczenia zawodnika kolarstwa górskiego, ircha w rękawiczkach jest ok, ale wkładki żelowe dodatkowo dodają ulgę dla dłoni. Te rękawiczki do turystyki rowerowej po parku mogą być ok, ale nic poza tym. Zwykłe rękawiczki rowerowe za 50-100pln są dużo lepsze niż te jeśli chodzi o rower Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 11 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2012 A tak wogle jak już jesteśmy przy Kucu - czy jest jeszcze jakiś polski rękawicznik, który oferuje swoje usługi w internecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petrikauer Napisano 12 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2012 Z doświadczenia zawodnika kolarstwa górskiego, ircha w rękawiczkach jest ok, ale wkładki żelowe dodatkowo dodają ulgę dla dłoni. Te rękawiczki do turystyki rowerowej po parku mogą być ok, ale nic poza tym. Zwykłe rękawiczki rowerowe za 50-100pln są dużo lepsze niż te jeśli chodzi o rowerDzięki. No tak, teraz wydaje się to oczywiste. Poszukiwania budżetowej alternatywy dla http://www.rapha.cc/grand-tour-gloves trwają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 15 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2012 Wywiad z Marianem Kucem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 15 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2012 Czy ktoś wie, czy (i gdzie) można w Polsce kupić rękawiczki z pekari, a jeszcze lepiej - skórę pekari? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelR Napisano 16 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2012 Czy ktoś wie, czy (i gdzie) można w Polsce kupić rękawiczki z pekari, a jeszcze lepiej - skórę pekari? a czym niezwykłym charakteryzuje się ta skóra, czy to po prostu fantazja ułańska nakazuje Ci jej szukać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 16 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2012 a czym niezwykłym charakteryzuje się ta skóra, czy to po prostu fantazja ułańska nakazuje Ci jej szukać? Pewnie na początek wygladem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edward Napisano 16 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2012 Czy ktoś wie, czy (i gdzie) można w Polsce kupić rękawiczki z pekari, a jeszcze lepiej - skórę pekari? Widze, ze kolega szuka towarow z "najwyzszych polek". Cena rekawiczek powyzej 1000 zl. W polesce nie wiedzialem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 16 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2012 Czy ktoś wie, czy (i gdzie) można w Polsce kupić rękawiczki z pekari, a jeszcze lepiej - skórę pekari? Widze, ze kolega szuka towarow z "najwyzszych polek". Cena rekawiczek powyzej 1000 zl. W polesce nie wiedzialem. Pozdrawiam Nie od 1000 zł, tylko raczej od około połowy tej kwoty, tak przynajmniej wynika z szybkiego searchu internetowego, ale oczywiście to nadal dużo. Szansą na niższą cenę i jednocześnie wyższą jakość byłoby pozyskanie samej skóry i powierzenie jej sprawdzonemu zakładowi. W Warszawie jest takich kilka i ich ceny są bardzo przystępne - za ręczkawiczki bespoke, razem z materiałem, biorą poniżej 200 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 16 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2012 Czy ktoś wie, czy (i gdzie) można w Polsce kupić rękawiczki z pekari, a jeszcze lepiej - skórę pekari? a czym niezwykłym charakteryzuje się ta skóra, czy to po prostu fantazja ułańska nakazuje Ci jej szukać? miękkością, wytrzymałością, pięknym patynowaniem, a poza tym to niczym się nie wyróżnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edward Napisano 16 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2012 Czy ktoś wie, czy (i gdzie) można w Polsce kupić rękawiczki z pekari, a jeszcze lepiej - skórę pekari? Widze, ze kolega szuka towarow z "najwyzszych polek". Cena rekawiczek powyzej 1000 zl. W polesce nie wiedzialem. Pozdrawiam Nie od 1000 zł, tylko raczej od około połowy tej kwoty, tak przynajmniej wynika z szybkiego searchu internetowego, ale oczywiście to nadal dużo. Szansą na niższą cenę i jednocześnie wyższą jakość byłoby pozyskanie samej skóry i powierzenie jej sprawdzonemu zakładowi. W Warszawie jest takich kilka i ich ceny są bardzo przystępne - za ręczkawiczki bespoke, razem z materiałem, biorą poniżej 200 zł. Dobra marka kosztuje od 1000 zl. Jak cena dobra to jeste zainteresowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 16 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2012 Widze, ze kolega szuka towarow z "najwyzszych polek". Cena rekawiczek powyzej 1000 zl. W polesce nie wiedzialem. Pozdrawiam Nie od 1000 zł, tylko raczej od około połowy tej kwoty, tak przynajmniej wynika z szybkiego searchu internetowego, ale oczywiście to nadal dużo. Szansą na niższą cenę i jednocześnie wyższą jakość byłoby pozyskanie samej skóry i powierzenie jej sprawdzonemu zakładowi. W Warszawie jest takich kilka i ich ceny są bardzo przystępne - za ręczkawiczki bespoke, razem z materiałem, biorą poniżej 200 zł.Dobra marka kosztuje od 1000 zl. Jak cena dobra to jeste zainteresowany. Nie znam się na markach producentów rękawiczek w ogóle, a z pekari w szczególności, a swój pogląd na optymalny mix ceny do jakości wyłuszczyłem powyżej. Jeśli ktoś nie doczytał, to wyjaśniam też, że nie zajmuję się handlem rękawiczkami (ani niczym innym). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 16 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2012 Ja też byłbym zainteresowany kupnem skóry z pekari więc włączam się w poszukiwania jakiegoś źródła. Bardzo podoba mi się pomysł zakupu skóry osobno i zrobienia rękawiczek, moim zdaniem na pewno będzie taniej w ten sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
utrzymuje_mnie_żona Napisano 17 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2012 Również jestem zainteresowany. Osobiście deklaruję poszukać. Proponuję, by kto pierwszy znalazł, dał znać w tym miejscu pozostałym. Może jakieś forumowe zamówienie uda się zrealizować? Pozdrawiam Dodane 23.02 http://www.dents.co.uk/products/89/Men% ... -glove.asp http://www.dents.co.uk/products/563/Men ... -Glove.asp - fajne. Orientujecie się może czy Dents robi jakieś poważniejsze wyprzedaże rękawiczkowego asortymentu? Aktualnie przecenione są jedynie wybrane egzemplarze. Mam chęć na te kaszmirowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 3 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2012 Rękawiczki ze skóry dzika podszyte kaszmirem,zakup na allegro. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi