Skocz do zawartości

Stylistyczne koszmary - aktorzy, piosenkarze, politycy

Brzydalllo

Rekomendowane odpowiedzi

No i pod tym wpisem mogę się całkowicie podpisać. ;)

Akurat żeby było uczciwie, brązowe garnitury i buty były używane w sytuacjach "biurowych" na ilustracjach Fellowsa:

Nie wątpię, że były używane, tylko czy na pewno zgodnie z klasycznymi zasadami (przynajmniej tymi w londyńskim City) ?

Ja ze swojej strony kończę, bo chyba już rozwiałem wątpliwości co miałem na myśli, a nie ma sensu kontynuować tego OT.

No i pod tym wpisem mogę się całkowicie podpisać. ;)

Akurat żeby było uczciwie, brązowe garnitury i buty były używane w sytuacjach "biurowych" na ilustracjach Fellowsa:

Nie wątpię, że były używane, tylko czy na pewno zgodnie z klasycznymi zasadami (przynajmniej tymi w londyńskim City) ?

Ja ze swojej strony kończę, bo chyba już rozwiałem wątpliwości co miałem na myśli, a nie ma sensu kontynuować tego OT.

Brązowe garnitury w biznesie i polityce, to jest powszechnie wiadome, nie uchodzą. Przecież nie idzie się na polowanie, tylko do spraw nieco poważniejszych :D.

Brązowe garnitury w biznesie i polityce, to jest powszechnie wiadome, nie uchodzą. Przecież nie idzie się na polowanie, tylko do spraw nieco poważniejszych :D.

za jedyne 34.95$ możemy sprawić sobie naturalnych rozmiarów ronalda reagana w brązowym garniturze ;)

http://www.csnbaby.com/Advanced-Graphics-President-Ronald-Reagan-in-Brown-Suit-Life-Size-Cardboard-Stand-Up-573-ADV1241.html?refid=AC51-ADV1241

Brązowy garnitur rządzi. Myślę, że jeśli byłby uszyty u krawca, że świetnej wełny i doskonale dopasowany to ujdzie na każdym zebraniu zarządu. Zasady warto znać, żeby je potem z uśmiechem na ustach łamać. W ten sposób powstaje nasz własny styl.Nie podejrzewam, żeby zasada no brown in town była szeroko znana w polskich kręgach biznesowych. A nawet jeśli już ktoś ją zna, to prawdopodobnie zna się także na dobrych garniturach i uzna że to nasz świadomy wybór brązowy garnitur. Zresztą nawet w Mediolanie jest grupa bankierów z najwyższej półki, która właśnie nosi się w brązie i traktują brązowy garnitur jako symbol ich statusu ;)

à propos wcześniejszych postów o czarnej koszuli, mam bardzo ciemno granatową z lekkim połyskiem i czasem na wieczorne imprezy zdarz mi się popełnić czarny garnitur właśnie z takową koszulą... Według mnie wygląda fajniej niż czarny z czarnym.

odnośnie MiB, bo nie śledziłem tego wątku, to klasycznym przykładem jest Leonardo Dicaprio, na większości gal czarny garnitur, biała koszula i czarny krawat :)

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

taki chyba jego styl ;)

• 2 weeks later...

Powiedzcie mi proszę, czy w latach 90-tych mężczyźni wykładali kołnierze koszul NA marynarki i na kurtki jak to widzę na każdym kultowym filmie z tego okresu: "Kiler", itd. :lol:

Tak. To było dość popularne. Poguglaj sobie obrazków dla disco polo, disco relax i jakieś podobne, to znajdziesz tego sporo (jak sądzę). Czy było to popularne wśród "gwiazd" to nie wiem, bo kolorowe magazyny nie okupowały wówczas billboardów, nie było Pudelków, Plotków, etc., więc można było tego nie wiedzieć (disco polo nie dało się nie widzieć).

Taki sposób noszenia koszuli to lata 70-te i 80-te, w tym niezapomniani Tony Manero i Tony Montana. Jak widać moda również trafia do nas z co najmniej 10-20 letnim opóźnieniem. :)

A tak na serio, myślę że chodzi raczej o uwypuklenie i przerysowanie pewnych stereotypów.

Tak, oczywiście tutaj należy szukać inspiracji: Gorączka sobotniej nocy i Człowiek z blizną. Ale u nas to nie wyglądało tak dobrze jak na Alu Pacino (Travolta to ... cóż... Travolta).

Dobrze, że ta moda już się skończyła, chociaż w zasadzie może lepsze to niż japonki do chodzenia zawsze i wszędzie, jak to ma miejsce często obecnie latem...:lol:

Ten styl na pewno nie został zastąpiony przez japonki. Raczej przez wytarte dżinsy z kieszeniami nad kolanem i koszule z nadrukami. W sumie i tak zmiana na gorsze...

Buty z nowej kolekcji Vistuli:

http://sklep.vistula.pl/product-pol-111 ... a-RED.html :shock:

PS: Proponuję usunąć z nazwy tematu ten dodatek że dotyczy on jakiejś osoby, tylko zostawić same "stylistyczne koszmary" i będziemy tutaj wrzucać różnego rodzaju przyodziewek budzący grozę, jak również osoby, których przyodziewek budzi grozę ;)