pablocito Napisano 31 Maj 2022 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2022 Oprócz TomSkóru jest jeszcze Skórex. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajdowskip Napisano 1 Czerwiec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2022 Może coś z Massimo Dutti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu26 Napisano 2 Czerwiec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2022 Na Zalando Lounge z Schott do 1000 spokojnie można kupić. Massimo Dutti polecam, tylko jeśli chodzi o kurtki skórzane, stosunek ceny do bardzo dobry szczególnie w okresach wyprzedaży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gocławianin Napisano 11 Wrzesień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2023 SB model G1. Przy okazji prośba o ocenę przez Kolegów jej długości; wiem że bikkery mają być krótkie, ale to jest bomberka, więc... Mogę jeszcze oddać, jest z wieszaka. Skóra, to konina, więc nie rozciągnie się. Kurtka dobrze opina, ale nie uwiera, rozmiar 40, większy byłby już za szeroki, szczególnie z tyłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 11 Wrzesień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2023 2 godziny temu, Gocławianin napisał: SB model G1. Przy okazji prośba o ocenę przez Kolegów jej długości; wiem że bikkery mają być krótkie, ale to jest bomberka, więc... Mogę jeszcze oddać, jest z wieszaka. Skóra, to konina, więc nie rozciągnie się. Kurtka dobrze opina, ale nie uwiera, rozmiar 40, większy byłby już za szeroki, szczególnie z tyłu. Wszystkie kurtki były kiedyś krótkie, a to jest autentyczny fit z lat '30 (Twoja kurtka to zapewne A-2 jacket w wersji z futrzanym kołnierzem?). Moim zdaniem wygląda bardzo dobrze, zresztą popatrz na to ta nawet jest trochę krótsza. Niemniej jednak, wydałeś na te kurtkę zapewne 3-4 tysiaki , i to tobie ma się podobać. jak chcesz o 3 cm dłuższą, bo w takiej krótszej się źle czujesz, to zamów sobie 3 cm dłuższą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 11 Wrzesień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2023 Nie jestem pewien, czy ściągacz nie powinien być na wysokości pasa (czyli w miejscu paska w spodniach). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 11 Wrzesień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2023 2 godziny temu, mosze napisał: Nie jestem pewien, czy ściągacz nie powinien być na wysokości pasa (czyli w miejscu paska w spodniach). Tyle, że u @Gocławianin pasek w spodniach wcale nie jest w pasie... tylko sporo poniżej. Pas w pasie, czyli w miejscu, które anatomicznie nazywa się talią, masz np. tutaj We współczesnych spodniach o niskim stanie, np. w 99 % dżinsów dostępnych w sklepach, nosisz pasek na wysokości bioder. Jeśli @Gocławianin założyłby spodnie uszyte wg kroju z epoki, kiedy powstała kurtka A-2 (czyli lat '30), to miałby dokładnie tak jak napisałeś, ściągacz na wysokości paska od spodni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 11 Wrzesień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2023 Nie, dobrze napisałem, wg mnie kurtka ze ściągaczem w talii będzie za krótka, chodzi o pas w spodniach z niskim/normalnym stanem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 11 Wrzesień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2023 1 minutę temu, mosze napisał: Nie, dobrze napisałem, wg mnie kurtka ze ściągaczem w talii będzie za krótka, chodzi o pas w spodniach z niskim/normalnym stanem. Ta kurtka od SB ma ściągacz kończący się nieco poniżej anatomicznej talii. Ponownie, zakładając, że autor pytania miałby poprawne dla epoki spodnie, wszystko grało by perfekcyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 11 Wrzesień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2023 Wszystko jest dobrze, a tu ilustracja, tylko proszę bez „proszę bez polityki”😉 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 11 Wrzesień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2023 I jeszcze - tak ta kurtka zapewne by wygladała ze spodniami z wysokim stanem Oraz orientacyjna talia modela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gocławianin Napisano 11 Wrzesień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2023 2 godziny temu, Velahrn napisał: (Twoja kurtka to zapewne A-2 jacket w wersji z futrzanym kołnierzem?) Tak, w dużym uproszczeniu. G-1 używały inne rodzaje sił zbrojnych, ale wzór to A-2. 2 godziny temu, Velahrn napisał: Niemniej jednak, wydałeś na te kurtkę zapewne 3-4 tysiaki , i to tobie ma się podobać. jak chcesz o 3 cm dłuższą, bo w takiej krótszej się źle czujesz, to zamów sobie 3 cm dłuższą Za te 3 cm (tyle nie chcę) w wersji MTO kupiłbym drugą taką samą kurtkę Na MTM też się nie zdecyduje, podróżować po Szkocji z powodu kurtki po prostu mi się nie chce. 2 godziny temu, mosze napisał: Nie jestem pewien, czy ściągacz nie powinien być na wysokości pasa (czyli w miejscu paska w spodniach). Właśnie o to mi chodziło. 10 minut temu, Velahrn napisał: Tyle, że u @Gocławianin pasek w spodniach wcale nie jest w pasie... tylko sporo poniżej. Też prawda, dlatego oprócz dżinsów przymierzałem tą kurtkę z chinosami (te pierwsze nawet ze „średnim” stanem są za nisko). Efekt z chinosami jest zadowalający. Mam jeszcze czas do namysłu. Support SB twierdzi, że ta kurtka taka ma być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 12 Wrzesień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2023 Zrobiłbym zdjęcie z dobrej perspektywy, a następnie w programie graficznym poeksperymentował z wydłużaniem kurtki. Bo tutaj chodzi o proporcje sylwetki. Jeśli uznasz, że w obecnej kurtce są ok, no to ok. Jeśli po korekcie stwierdzisz, że Ci się znacznie bardziej podoba, to bym zrezygnował. Mam parę sztuk świetniej jakościowo odzieży, w której mi coś nie gra - efekt jest taki, że ich nie używam. Na ostatnim zdjęciu wygląda to ok, na poprzednim - źle. Może to kwestia spodni, ale zdjęcia przekłamują perspektywę, trzeba je odpowiednio robić. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NieMy Napisano 12 Wrzesień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2023 No offence ale w tej kurtce wyglądasz bardziej jak "Mirek taksówkarz" (60%) niż pilot samolotu (40%). Też długo chorowałem na podobną "skórę", ale niestety w każdej mierzonej sztuce wychodził mi look taksówkarza lub starego dziada udającego młodego rockowca. Niestety imho do skóry trzeba mieć dobre proporcje czyli szerokie barki i brak brzucha. Może to być też wina zdjęć robionych lekko z dołu co uwydatnia brzuch. Zrób zdjęcie z wypiętą klatą i może się okazać, że wyglądasz jednak dużo lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 12 Wrzesień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2023 Dajcie już chłopu spokój, to nie sesja dla Vogue. Kupił co chciał, czyli odzież rekonstrukcyjną (bez sarkazmu). Te kurtki tak wyglądają, nabywcy się podoba, to OK, rozmiar jest moim zdaniem właściwy. Nie widziałem nigdy taksówkarza o takim wyglądzie, ale ja jeżdżę tylko Rydwanami Miasta (autentyczna nazwa firmy taxi z Łodzi). 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 12 Wrzesień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2023 Godzinę temu, lubo69 napisał: Dajcie już chłopu spokój, to nie sesja dla Vogue. Kupił co chciał, czyli odzież rekonstrukcyjną (bez sarkazmu). Te kurtki tak wyglądają, nabywcy się podoba, to OK, rozmiar jest moim zdaniem właściwy. Nie widziałem nigdy taksówkarza o takim wyglądzie, ale ja jeżdżę tylko Rydwanami Miasta (autentyczna nazwa firmy taxi z Łodzi). To nie jest odzież rekonstrukcyjna. Wbrew pozorom, krój tej kurtki się prawie nie zmienił przez 80 lat i nadal stanowi ona część mainstreamowej mody męskiej. Po prostu problem jest taki, że spodnie mocno poszły w dół. Pozwól, je wyjaśnię obrazkami: Tutaj mamy grupkę azjatyckich dżentelmenów w kurtkach o klasycznym kroju (czyli jak byście to powiedzieli - krótkich) i spodniach z wysokim stanem. Wyglądają rewelacyjnie. Tutaj zaś jest model ubrany jest w kurtkę kowbojską o autentycznym kroju z lat '50 i współczesne spodnie z niskim stanem, a do tego wypuszczony t-shirt. Wygląda to fatalnie i ma zaburzone proporcje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 12 Wrzesień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2023 Ze spodniami z wyższym stanem wygląda dobrze , z niskim źle . Te wielkie kieszenie wyglądają słabo ( tak wiem , nikt nie pytał ) Proszę mi teraz odpowiedzieć na moje pytanie 😆 ile tego luzu przy szelkach ? 😁 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 13 Wrzesień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2023 Popieram, kieszenie wg mnie przesadzone. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gocławianin Napisano 13 Wrzesień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2023 Debs z SB twierdzi, że jest spora rzesza ich klientów, którzy wolą taki krój kurtki na początku, bo nieco później jak skóra się złamie długość będzie odrobinę lepsza (tu pytanie do posiadaczy tych kurtek: czy rzeczywiście tak jest? Moja jest wykonana z japońskiej koniny, domyślam się, że ze skórami np. CXL od Horween może być inaczej). Jeszcze raz bardzo dziękuję za oceny i rady. Przepraszam za jakość zdjęć. Kurtka zostaje ze mną. Ps. Zdjęcia po 2 dniach na wieszaku i ok. godz. noszenia/przymierzania; spodnie te same. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 13 Wrzesień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2023 8 godzin temu, Gocławianin napisał: Debs z SB twierdzi, że jest spora rzesza ich klientów, którzy wolą taki krój kurtki na początku, bo nieco później jak skóra się złamie długość będzie odrobinę lepsza (tu pytanie do posiadaczy tych kurtek: czy rzeczywiście tak jest? Moja jest wykonana z japońskiej koniny, domyślam się, że ze skórami np. CXL od Horween może być inaczej). Jeszcze raz bardzo dziękuję za oceny i rady. Przepraszam za jakość zdjęć. Kurtka zostaje ze mną. Ps. Zdjęcia po 2 dniach na wieszaku i ok. godz. noszenia/przymierzania; spodnie te same. Ja uważam, że wyglądasz bardzo dobrze! Ten strój w ogóle ni przypomina uniformu taksówkarza z lat '90. Tzw. złotówy nosiły wtedy kurtki skórzane, konieczne czarne, i koniecznie za duże we wszystkich wymiarach. Porównywanie stroju Mirka z Warszawskiej w Radomiu do pięknej, dopasowanej bomberki od Simmons Bilt jest naprawdę niesmaczne i nietrafione.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NieMy Napisano 13 Wrzesień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2023 2 godziny temu, Velahrn napisał: jest naprawdę niesmaczne i nietrafione.. xD 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 13 Wrzesień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2023 16 minut temu, NieMy napisał: xD No co, muszę bronić kolegi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeanM Napisano 14 Wrzesień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2023 Niestety fakty są takie, że 95% populacji wygląda źle w kurtkach skórzanych. Druga sprawa, że te pozostałe 5% nie nosi "odzieży rekonstrukcyjnej" tylko modowe odpowiedniki z miękkiej i lepiej przykładającej się do sylwetki skóry. Ja też czasami jeszcze walczę, ale nie oszukuję się, że wyglądam w tym dobrze 😏. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 14 Wrzesień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2023 3 godziny temu, DeanM napisał: Niestety fakty są takie, że 95% populacji wygląda źle w kurtkach skórzanych. Druga sprawa, że te pozostałe 5% nie nosi "odzieży rekonstrukcyjnej" tylko modowe odpowiedniki z miękkiej i lepiej przykładającej się do sylwetki skóry. Ja też czasami jeszcze walczę, ale nie oszukuję się, że wyglądam w tym dobrze 😏. Z pierwszą częścią się zgadzam. Z drugą nie. Prawie zawsze CIĘŻSZY materiał wygląda lepiej niż lżejszy. To dlatego mężczyźni ze zdjęć z lat '20 i '30 wyglądają tak dobrze. Bo nosili garnitury z tkanin ~ 380-420 g/m2, a te układają się o na ciele o niebo lepiej niż współczesne wełenki super s150 250 g/m2. Zupełnie inaczej się drapują, nie marszczą, nie mają tyle zagnieceń itd. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi