Üxküll Napisano 31 Maj 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2013 Przykładowe zdjęcie z sesji "Kind of Blue" dla magazynu The Rake (marzec 2013). Więcej zdjęć pod tym linkiem: http://www.high-toned.fr/en/2013/04/the-rake-march-2013-by-luke-carby/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 12 Czerwiec 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwiec 2013 Kartka z przeszłości na lato. W myśl zasady dżentelmen nigdy się nie poci, Oscar Wilde w dwurzędówce 6x3 z nakładanymi kieszeniami i kwiatkiem w butonierce. Uwaga na głowie homburg, a nie żadna panama. Edit: dzięki za korektę piracie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 12 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwiec 2013 Ekhm, Wilde Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.mateusz Napisano 12 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwiec 2013 Jak już Wilde, to czemu by nie zejść jeszcze dalej George Gordon Byron w stroju orientalnym (portret autorstwa Thomasa Philipsa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.mateusz Napisano 13 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2013 Tak też czułem, ale z drugiej strony nie zauważyłem żadnych konkretnych zasad wątku. W dodatku trudno o większych dandysów niż dwaj ostatni panowie. Niemniej, w porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 21 Czerwiec 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2013 Moim faworytem czerwcowych targów Pitti Uomo jest Luca Rubinacci w białej, lnianej i mocno konserwatywnej dwurzędówce 6x2 z szerokimi nogawkami spodni, czyli wielki powrót do klasyki lat 30. XX w. Więcej zdjęć z Pitti wraz z fachowym komentarzem: http://www.gentlemansgazette.com/pitti-uomo84-street-style-summer-2013/ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 22 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2013 OMG, nosi loafersy do takich nogawek... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 22 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2013 OMG, nosi loafersy do takich nogawek... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 22 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2013 Czegoś więcej bym od Rubinacciego wymagał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 22 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2013 Nie jestem przekonany. IMO taka nogawka źle wygląda - powinna być albo dłuższa i szersza, albo krótsza i węższa. Nie wynika to bynajmniej z mody, tylko z proporcji ludzkiego ciała.Szarmant dawno temu pokazywał na blogu takie spodnie, właśnie szerokie i dość krótkie, chyba od Kruszewskiego, i wyglądało to równie kiepsko. Luca Rubinacci miał lepsze stylizacje. Jeśli chodzi o Pitti. według mnie dużo lepiej wygląda ten np. facet: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 22 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2013 Swietne wdzianko. Chcialbym tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 22 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2013 Czegoś więcej bym od Rubinacciego wymagał. na szczęście jest jeszcze drugi Rubinacci, od którego można wymagać więcej: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 30 Czerwiec 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2013 Zostając przy włoskich klimatach: literat Gabriele D'Annunzio był słynnym przedwojennym dandysem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 30 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2013 Nie jestem przekonany. IMO taka nogawka źle wygląda - powinna być albo dłuższa i szersza, albo krótsza i węższa. Nie wynika to bynajmniej z mody, tylko z proporcji ludzkiego ciała.Szarmant dawno temu pokazywał na blogu takie spodnie, właśnie szerokie i dość krótkie, chyba od Kruszewskiego, i wyglądało to równie kiepsko. Luca Rubinacci miał lepsze stylizacje. Jeśli chodzi o Pitti. według mnie dużo lepiej wygląda ten np. facet: Moim zdaniem rozkład guzików jest paskudny. Tylko, że to dandys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 30 Czerwiec 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2013 Wracając do Luki Rubinacciego, to wszystkie jego stylizacje z trzech dni Pitti nr 84 można obejrzeć pod tym linkiem: http://www.marianorubinacci.net/club/ @pirat jak wiadomo obuwie Luki to jego ulubiony model Murphy i nie widzę wielkiego zgrzytu w połączeniu z dwurzędowym białym, lnianym garniturem, kojarzącym mi się z nadmorskimi bulwarami miast południowowłoskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 1 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipiec 2013 Üxküll, to było jedynie ironiczne nawiązanie do dyskusji jaka była w temacie u loafersach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 1 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipiec 2013 Jaka tam ironia, czysta prawda 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rozmarynka Napisano 1 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipiec 2013 A ja chciałabym sie dowiedzieć co jest ładnego w wymiętolonym garniturze pana nr.1 zdecydowanie popieram Pana nr.2, garnitury z jedwabiem (szantung) to jednak klasa sama w sobie, tylko te guziki jakoś nie grają z całością. Nie mniej panowie z Florencji mają klasę i kreatywność - a kazda ulica to swoisty wybieg dla modeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 2 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lipiec 2013 Ojejku prawie jak w radiu Erewań... Nie panowie z Florencji a raczej panowie w podrózy służbowej do Florencji i nie każda ulica tylko otoczenie targów PU gdzie oprócz dobrze ubranych facetów biegają słupy ogłoszeniowe które chcą się załapać na zdjęcia Tommy Tona czy innych blogerów, reporterów. Jeśli chodzi o garnitur Luki, nie wiem czy uznasz to za ładne, ale to co mi się w nim podoba to nonszalancja z jaką Luka go nosi. Koszulka matrosa, pomimo braku kołnierza jest na miejscu, msz. Ale to może dlatego że lubię len jako materiał i fakt, że się gniecie nie jest dla mnie wadą. Mógłbym wręcz powiedzieć, że gniecie się szlachetnie. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 19 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2013 Zdjęcie z PU znalezione w blogosferze. Nie wiem kim jest ten pan ale moim zdaniem pozytywnie wyróżnia się z niebiesko/białego tłumu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 19 Lipiec 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2013 @pirat zdjęcie tego nieznanego mi Pana bardzo mi się podoba. Piękny odcień beżu bez Solaropołysku. Krój nakładanej kieszonki piersiowej może wskazywać, że garnitur uszył neapolitański krawiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B737 Napisano 19 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2013 Jestem bardzo początkującym, ale słyszałem wielokrotnie, że mankiet koszuli musi wystawać spod rękawa marynarki. Na ostatnim zdjęciu ani nie wystaje, ani nawet nie widać, by krył się gdzieś w głębi rękawa marynarki. Czy to nie jest, lege artis, błąd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 19 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2013 Może przez zegarek? Nawiasem mówiąc, pan ze zdjęcia jest świetnie ubrany, ale ciężko go określić jako dandysa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 19 Lipiec 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2013 Tego Pana zakwalifikowałbym do dandysów dojrzałych. Niskie umiejscowienie kozerki wskazuje, że garnitur był uszyty prawdopodobnie dawno temu, a sylewtka człowieka z wiekiem się zmienia. Jest jeszcze prostsze wytłumaczenie, że koszula ma po prostu za krótkie rękawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 19 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2013 LR ma ostre spodnie, ale on może Ostatnie zdjęcie wspaniałe! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi