Krakus ;) Napisano 30 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2014 Takie oto zdjęcie zauważyłem na str z wiadomościami. Sądziłem, że "regułą kciuka" jest, że cokolwiek umieszczane w klapie ma być umieszczone w butonierce. A więc de facto można mieć albo kwiatek, znaczek czy baretkę. Czy poniższe to wyjątek, czy należy uznać, że to dwór wyznacza zasady? A może to ja żyłem w błędnym przekonaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sekret Napisano 3 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2014 "Dworowi" wszystko wolno:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcines Napisano 3 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2014 Połączenie wzorów po prostu mistrzowskie, myślę, że niewielu jest mężczyzn na świecie potrafiących ubrać się w tak perfekcyjny sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sekret Napisano 4 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2014 Ciekawe, że szeroko rozstawiony kołnierzyk i bardzo wąski węzeł, a jednak wygląda świetnie, chociaż ten krawat nie w moim guście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasacuer Napisano 18 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2016 Panowie, odświeżam wątek by nie zakładać nowego. Studniówka, koszula biała, garnitur granatowy (trochę ciemniejszy niż kobaltowy), krawat o kolorze butelkowej zieleni, biała poszetka. Czy warto się pakować w biały goździk w butonierce czy narobi się wszystkiego za dużo? Okazja to studniówka.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 18 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2016 Czemu za dużo? Warto... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub Wieczorek Napisano 18 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2016 A ja w butonierce noszę przypinkę, w formie flagi Polski i kraju który lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 18 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2016 W gimnazjum to może być odrobinę "za dużo" . A przynajmniej w moim by było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 18 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2016 Studniówki chyba dalej są w liceum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 18 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2016 Studniówki chyba dalej są w liceum? teraz "studniówki" i "połowinki" organizują już chyba od podstawówki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 18 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2016 Na studniówkę goździk super, jak napisałem. Państwowa flaga w butonierce ucznia gimnazjum to trochę dużo, to miałem na myśli. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub Wieczorek Napisano 19 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2016 Według wielu, sama marynarka w dziennych zestawach ucznia gimnazjum, to za dużo... a co dopiero kaszkiet albo kapelusz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 1 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2016 wykopki tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dyjamentowski Napisano 29 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2021 A co sądzicie o takich wpinkach? Mogą być fajnym dodatkiem czy raczej na poziomie zabawnych krawatów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 30 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2021 Niektóre są zabawne, np. granat. Sam wolę jednak prostotę, czyli bez ozdóbek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aopolods Napisano 31 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2021 Ja jakiś miesiąc temu kupując spinki z korala i bursztynu, widziałem piękne ozdoby do butonierki z srebra - jedna miała kształt ważki z ażurowaniem w którym były umieszczone agaty i malachit, drugą była wpinka do butonierki w kształcie srebrnego wazonu z pięknie wystylizowanymi różami z bursztynu i srebra - jako ozdoba i wyrób jubilerski były bardzo ładne i na pewno były by kropką nad i..... ......tylko sam nie wiem, czy to nie jest już przerost treści nad formatem, chociaż coraz częściej widuję kwiatki, wpinki etc. w butonierce/klapie płaszcza/marynarki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi