farsz Napisano 21 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maj 2016 Cześć, moje pytanie kieruje głównie do posiadaczy modelu Aldwych. Z Berwicka noszę 9/9,5 w zależności od kopyta, w Gordonach 44, a w CS 9 (było ciasno, ale rozchodziłem). Moje stopy mają długości ok. 28.8 i 29.1 cm. Stopa raczej węższa (F). Zamówiłem rozmiar 44, powinien być ok? Ja przy prawie identycznej długości stóp noszę Aldwych w rozmiarze 9,5. Z Berwick mam trzewiki 242 w rozmiarze 9, ale mogłyby być węższe. Z Yanko 915 jestem tak pomiędzy 9,5 i 10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eustachu Napisano 21 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maj 2016 No to super, powinno być w takim razie ok z tym rozmiarem 9,5 w loake = 44, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kronenberg Napisano 27 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2016 Planuje zakup Loake 1880 Byron (F). Chodzę w Meerminach 6,5 na kopycie Elton i 6 Ama (wymagały lekkiego rozbicia). Idealne byłoby pewnie coś pomiędzy W związku z tym powinienem kupić 6,5 czy 6 Loake? tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 27 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2016 Nie mam Meerminów, ale w stosunku do lepszych marek angielskich trzeba zejść 0.5 rozmiaru w dół - kopyta Loake są dość szerokie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kronenberg Napisano 27 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2016 To może inaczej. Wymiary z obrysu stopy: 25,2x9,4cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nivellen Napisano 24 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień 2016 Czołem Panowie! Nie wiem czy pisałem wcześniej więc witam wszystkich Chciałbym kupić czarne buty GYW do codziennego garnituru biznesowego (ew. okazjonalnie na wesela). Albo pełne oxfordy albo z ażurem. Budżet poniżej 700. Zastanawiam się nad Loake Grant - ładne czarne brogsy. Macie może jakieś doświadczenia w temacie jakości? Rozważam też Berwick 2428, to już typowe oxfordy. Oba w podobnych cenach (Loake 650, Berwick 699). Do tej pory chodziłem w jakichś derby pilpola. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 26 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2016 Loak Grant nie są tyle warte - szkoda kasy. Nie warto również kupować butów ze skóry lakierowanej. Co do Berwicków - nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu26 Napisano 31 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2016 Ma ktoś doświadczenia z rekonstrukcją obuwia Loake w ich fabryce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 8 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2016 Zleciłem taką usługę poprzez sklep na Chmielnej. jak wrócą pokażę efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu26 Napisano 17 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2016 Dnia 8.09.2016 o 21:42, waski napisał: Zleciłem taką usługę poprzez sklep na Chmielnej. jak wrócą pokażę efekt. Ok to czekamy, rozumiem, że zdjęcie sprzed rekonstrukcji również ujrzymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vanhamoinen Napisano 17 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2016 Co sądzicie o tych butach? Jeśli nie, to co innego w podobnej cenie (brązowe broguesy) https://sklep.klasycznebuty.pl/311,loake-fearnley-brown.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 17 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2016 Godzinę temu, grzechu26 napisał: Ok to czekamy, rozumiem, że zdjęcie sprzed rekonstrukcji również ujrzymy Nie zrobiłem, z resztą nic specjalnego, dziura w podeszwie i starty obcas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamjest Napisano 18 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2016 Dnia 17.09.2016 o 19:13, vanhamoinen napisał: Co sądzicie o tych butach? Jeśli nie, to co innego w podobnej cenie (brązowe broguesy) https://sklep.klasycznebuty.pl/311,loake-fearnley-brown.html Osobiście bym poprosił o zdjęcia tych butów w naturalnym świetle, bo w linku to co zdjęcie to praktycznie inny kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo102425 Napisano 6 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2016 Dziś przeczytałem cały ten temat. I powiem szczerze że dziwnie się czuję... moje buty, które nosiłem dotychczas to Ryłko i Wojas. W pewnym momencie zainteresowany i zachęcony blogiem milerszyje.pl kupiłem u niego w sklepie dwie pary butów Loake Loake 201B, rozmiar 9, 499zł Loake 200CH, rozmiar 8,5, 584,10zł I teraz tak, buty noszę dwa razy w tygodniu, dom, auto, wykłady, auto, dom. W sumie 500m chodzenia. Dywan + kostka brukowa. Podeszwa zdziera się momentalnie. Buty bardzo wygodne. Mam wysokie podbicie i nie do końca leżą tak jak powinny ale są wygodne. Nie jestem znawcą ale ogromnym pedantem już tak. A więc, buty 201B - krzywo wybity medalion 200CH - zadziory ze skóry na podeszwie, wystający szef, mikro skazy na skórze. Wszystko to rzeczy drobne i nawet nie reklamowałem bo nie rzuca się to w oczy. Mimo wszystko zły jestem o jedną rzecz, która uświadomiłem sobie dopiero po przeczytaniu tego tematu... chciałem kupić dobre buty, kupiłem Loake design dość słabej jakości. Przykre to dla mnie troche. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MH_fan Napisano 6 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2016 Wniosek prosty - najpierw czytać, potem kupować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 6 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2016 Jak się podobają wizualnie i są wygodne, to ciesz się zamiast zamartwiać. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo102425 Napisano 6 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2016 41 minut temu, MH_fan napisał: Wniosek prosty - najpierw czytać, potem kupować. Czytałem... wyżej wymienionego bloga. Na forum dotarłem niedawno. 17 minut temu, eye_lip napisał: Jak się podobają wizualnie i są wygodne, to ciesz się zamiast zamartwiać. Właśnie czytam Twoje opisy dotyczące marki Loake na Twoim blogu. I mówiąc szczerze chyba w tym budżecie nie znajdę nic lepszego. Tyle tylko że nie będę już kupował internetowo a w sklepie stacjonarnym. Gdzie można oglądać i zbić cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 6 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2016 Moje pierwsze Loaki wspominam bardzo dobrze a nie były z najwyższej lini. Tauntony z linii 1880 są super, mega wygodne, dobra jakość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 6 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2016 Moje Tauntony nie są aż tak wygodne (może kwestia niedopasowania stopy do kopyta) i mają marne podeszwy. Ale nie żałuję ani jednej wydanej złotówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 6 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2016 Mam dwie pary Loake Shoemakers, czy też raczej miałem, jedną - wiedenki ze skóry lakierowanej, b. wygodne po początkowym bolesnym rozchodzeniu, są już od dawna na śmietniku (bardzo źle wyglądała skóra po połamaniu się lakieru), drugie - sztyblety - bardzo wygodne, podstawowe buty jesienno-zimowe na pluchę do dziś. Jednak dałem za nie znacznie mniej. 500-600 zł za buty z tej linii (design jest chyba jeszcze nieco niżej) to jest o wiele za dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo102425 Napisano 7 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2016 Zapytam jeszcze o jedno bo jest to dla mnie lekko nie zrozumiałe. Wchodząc na stronę Loake w menu jest kilka serii tychże butów. L1 Design Loake Loake Shoemakers Loake 1880 czy mam rozumieć że L1 jest to najniższa seria, następnie Design, Shoemakers i 1880? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 7 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2016 @pablo102425, dokładnie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 7 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2016 1880 jest uważana (nasze forum, Styleforum) za pierwszą wartą zainteresowania (od siebie dodam - nie w cenie producenta); niektóre modele niższych linii, zwłaszcza Shoemakers też mogą się sprawdzić, ale na zasadzie tanich butów (znów: zakup okazyjny lub na sporych wyprzedażach) na niepogodę itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. KenMiliard Napisano 8 Październik 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2016 Pozwolę sobie zaprezentować mój wczorajszy zakup Oto Hyde: 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wegosz Napisano 21 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2016 Panowie, czy miał ktoś z Was styczność z butami z poniższego linka (model Anglesey)? Chodzi mi głównie o jakość wykonania (innymi słowy czy są warte swojej ceny pod tym kątem), bo wizualnie koń jaki jest, każdy widzi. http://www.herringshoes.co.uk/product-info.php?colset=1&styleid=2854&shoeid=12251&brandid=7&catid=20&oldcolid=6080&stype=0&colourid=6080 Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi