Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, moje pytanie kieruje głównie do posiadaczy modelu Aldwych.

Z Berwicka noszę 9/9,5 w zależności od kopyta, w Gordonach 44, a w CS 9 (było ciasno, ale rozchodziłem). Moje stopy mają długości ok. 28.8 i 29.1 cm. Stopa raczej węższa (F). Zamówiłem rozmiar 44, powinien być ok? 

Ja przy prawie identycznej długości stóp noszę Aldwych w rozmiarze 9,5. Z Berwick mam trzewiki 242 w rozmiarze 9, ale mogłyby być węższe. Z Yanko 915 jestem tak pomiędzy 9,5 i 10.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Czołem Panowie! Nie wiem czy pisałem wcześniej więc witam wszystkich ;)

Chciałbym kupić czarne buty GYW do codziennego garnituru biznesowego (ew. okazjonalnie na wesela). Albo pełne oxfordy albo z ażurem. Budżet poniżej 700. Zastanawiam się nad Loake Grant - ładne czarne brogsy. Macie może jakieś doświadczenia w temacie jakości?

Rozważam też Berwick 2428, to już typowe oxfordy. Oba w podobnych cenach (Loake 650, Berwick 699). Do tej pory chodziłem w jakichś derby pilpola.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Dziś przeczytałem cały ten temat. I powiem szczerze że dziwnie się czuję...

moje buty, które nosiłem dotychczas to Ryłko i Wojas. W pewnym momencie zainteresowany i zachęcony blogiem milerszyje.pl kupiłem u niego w sklepie dwie pary butów Loake

Loake 201B, rozmiar 9, 499zł

Loake 200CH, rozmiar 8,5, 584,10zł

I teraz tak, buty noszę dwa razy w tygodniu, dom, auto, wykłady, auto, dom. W sumie 500m chodzenia. Dywan + kostka brukowa.

Podeszwa zdziera się momentalnie.

Buty bardzo wygodne. Mam wysokie podbicie i nie do końca leżą tak jak powinny ale są wygodne.

Nie jestem znawcą ale ogromnym pedantem już tak. A więc, buty 201B - krzywo wybity medalion

200CH - zadziory ze skóry na podeszwie, wystający szef, mikro skazy na skórze.

Wszystko to rzeczy drobne i nawet nie reklamowałem bo nie rzuca się to w oczy.

Mimo wszystko zły jestem o jedną rzecz, która uświadomiłem sobie dopiero po przeczytaniu tego tematu... chciałem kupić dobre buty, kupiłem Loake design dość słabej jakości. Przykre to dla mnie troche.

Opublikowano
41 minut temu, MH_fan napisał:

Wniosek prosty - najpierw czytać, potem kupować. ;)

Czytałem... wyżej wymienionego bloga. Na forum dotarłem niedawno.

17 minut temu, eye_lip napisał:

Jak się podobają wizualnie i są wygodne, to ciesz się zamiast zamartwiać.

Właśnie czytam Twoje opisy dotyczące marki Loake na Twoim blogu. I mówiąc szczerze chyba w tym budżecie nie znajdę nic lepszego. Tyle tylko że nie będę już kupował internetowo a w sklepie stacjonarnym. Gdzie można oglądać i zbić cenę.

Opublikowano

Mam dwie pary Loake Shoemakers, czy też raczej miałem, jedną - wiedenki ze skóry lakierowanej, b. wygodne po początkowym bolesnym rozchodzeniu, są już od dawna na śmietniku (bardzo źle wyglądała skóra po połamaniu się lakieru), drugie - sztyblety - bardzo wygodne, podstawowe buty jesienno-zimowe na pluchę do dziś. Jednak dałem za nie znacznie mniej.  500-600 zł za buty z tej linii (design jest chyba jeszcze nieco niżej) to jest o wiele za dużo.

Opublikowano

Zapytam jeszcze o jedno bo jest to dla mnie lekko nie zrozumiałe. Wchodząc na stronę Loake w menu jest kilka serii tychże butów.

L1

Design Loake

Loake Shoemakers

Loake 1880

czy mam rozumieć że L1 jest to najniższa seria, następnie Design, Shoemakers i 1880?

Opublikowano

1880 jest uważana (nasze forum, Styleforum) za pierwszą wartą zainteresowania (od siebie dodam - nie w cenie producenta); niektóre modele niższych linii, zwłaszcza Shoemakers też mogą się sprawdzić, ale na zasadzie tanich butów (znów: zakup okazyjny lub na sporych wyprzedażach) na niepogodę itp.

• 2 tygodnie później...