arekx Napisano 26 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2017 Znalazłem oryginalne guziki. Mają 18mm i wchodzą w dziurki szelek bez żadnego problemu. Okazuje się, że cały sekret kryje się w grubości. Krawędzie guzików są cienkie (a dopiero stożkowo się rozszerzają), krawędzie żabek od razu grube - dlatego żabki ledwo wchodzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartoszU Napisano 16 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2017 Co sądzicie o tej nowości - szelki na guziki typu "sznurki", od Doleath? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 24 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2018 Panowie, jakies opinie na temat szelek z poszetka.com? Producenta moge sie domyslac. A z innej beczki- czy szelki Doleath lub poszetki maja w zestawie guziki do przyszycia? Kupie jedna pare na probe i zobacze jak sie w nich chodzi. Czy na pierwsza pare najlepsze beda niebieskie, gladkie (poszetka ma tweedowe, Doleath ma welniane, ewentualnie jeansowe), czy mozna raczej zaszalec z delikatnym wzorem typu pepita/kratka? Po przeczytaniu watku zdecydowanie odrzucam szelki z gumy. Ostatnie pytanie- czy ktos z szanownego grona zetknal sie z hiszpanska marka Leyva? Czy szelki tej firmy sa godne uwagi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 24 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2018 2 godziny temu, adamW napisał: Panowie, jakies opinie na temat szelek z poszetka.com? Producenta moge sie domyslac. Ja mam dwie pary, jedne z lnu, drugie z biglami, z mieszanki wiskozy, jedwabiu i poliestru. Obie pary sprawują się bez zarzutu, len dobrej jakości, drobno tkany, nie gniecie się, tkanina w tych z biglami mocna, przypomina tweed, nie wygląda na "plastikową". Zapięcia, części metalowe dobrej jakości. Tylko je musiałem mocno skrócić, bo przy wzroście 176 i drobnej budowie regulatory były na obojczykach. A kim jest producent? Bo ja się nie domyślam, ale jestem ciekaw. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 25 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2018 Panowie, mam pewien problem. Noszac spodnie na szelkach zauwazylem ze momentami wywija mi sie gurt (pas) spodni na lewa strone. Mam maly brzuszek, moze to jest przyczyna? A moze w nieprawidlowym miejscu przyszylem guziki? Zrobilem to na wysokosci srodka gurtu (pasa), tak jak fabrycznie bylo to zrobione w spodniach Mango Tailored. W tygodnii otrzymalem spodnie Benevento i guziki wszyste sa u gory gurtu. Nie zdarzylem jeszcze sprawdzic czy te sie nie wywijaja. EDIT: w ramach sprawdzenia przeszyłem guziki w spodniach, które mi się wywijały. Okazuje się, że przyszycie guzików pod szelki w górnej części pasa, w zasadzie wyeliminowała problem wywijania się spodni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ekscelencja Napisano 6 Lipiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec 2018 Da się w Warszawie kupić białe szelki nie elastyczne do 200zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Najmniejszy Napisano 6 Lipiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec 2018 Chyba w EM men's accessories mieli, chociaż głowy nie dam. Ale to, że się da, to nie znaczy, że warto, przynajmniej takie są moje odczucia jeśi chodzi o ich szelki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ekscelencja Napisano 6 Lipiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec 2018 Te w EM są gumowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Borys-Tech Napisano 8 Lipiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipiec 2018 Panowie mam pytanie do was. Czy ktoś miał styczność, używa może takiego wynalazku jak Shirttail Garters? Ma to jakiś sens czy lepiej odpuścić? https://www.kkandjay.com/shop/elsmeregreen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 8 Lipiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipiec 2018 Przy siedzeniu ultra niewygodne, to jest wynalazek dla kompanii reprezentacyjnej która głównie stoi wyprostowana na baczność - lepsze są zwykłe "szelki na skarpety" plus spodnie z podwyższonym stanem, w miarę luźne, wtedy koszula sama się chowa. A i tak owe "szelki na skarpety" - tylko na bardzo uroczyste okazje, bo jednak też trochę uwierają. Co mniej urodziwi powiadają też, że odstraszają kobiety 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 9 Lipiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipiec 2018 Pomijając wygodę to w wypadku incydentu wymagającego szybkiego ściągnięcia spodni wyglądało by to trochę żenująco.Dla utrzymania koszuli w spodniach wystarczy Inner gripp waistband można kupić w każdym sklepie z pasmanterią ,a z wszyciem poradzi sobie nawet krawiec w cleaners shop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
poczatkujacydandys Napisano 24 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2018 (edytowane) Jestem tu nowy, więc witam wszystkich! Kupiłem w całości elastyczne szelki. Chciałem się zapytać jak bardzo one muszą być napięte? Przy pierwszym założeniu wrzynały mi się w tyłek, więc wydłużyłem je trochę. Teraz jak nie jestem idealnie wyprostowany to robią się luzy z przodu. Czy to tak powinno być? Te luzy będą się pojawiać? EDIT: Nawet jak są te delikatne luzy z przodu to na tyłku i tak to średnio wygląda. Tył jest naciągnięty, a z przodu luzy Edytowane 24 Wrzesień 2018 przez poczatkujacydandys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartoszU Napisano 24 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2018 Może masz po prostu spodnie z zbyt niskim stanem, u mnie właśnie z tego to wynikało, gdy zaczynałem swą przygodę z szelkami. Obecnie nosząc te z wyższym stanem, nosi mi się szelki wygodniej (^_^) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
poczatkujacydandys Napisano 25 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2018 Dziękuję za wskazówkę. Powodem tego rzeczywiście jest za niski stan spodni albo za krótki ten tylni element szelek. Spróbuję go dzisiaj przedłużyć. Myślę, że to pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cajmer Napisano 3 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2018 Usunięcie szlufek w spodniach bardziej formalnych (garnitur) jest zabiegiem koniecznym ? Chciałbym sobie zarzucić szelki do moich ulubionych spodni ale też chciałbym mieć możliwość ubrać do nich pasek zaleznie od okazji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamizelka Napisano 3 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2018 13 minut temu, Cajmer napisał: Usunięcie szlufek w spodniach bardziej formalnych (garnitur) jest zabiegiem koniecznym ? Chciałbym sobie zarzucić szelki do moich ulubionych spodni ale też chciałbym mieć możliwość ubrać do nich pasek zaleznie od okazji Moim zdaniem nie. Skoro chcesz te spodnie nosić rownież z paskiem to nie widzę sensu usuwania szlufek (tym bardziej, że to Twoje ulubione spodnie). Co do zasady tych szlufek i tak nie bedzie jakoś specjalnie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wincenty Napisano 16 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2019 Pytanie na szybko:) Jaką macie odległość między środkami guzików? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wincenty Napisano 16 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2019 Pytanie na szybko:) Jaką macie odległość między środkami guzików? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dapi Napisano 16 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2019 8 cm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Najmniejszy Napisano 16 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2019 W dżinsach od Pike Brothers fabrycznie zamontowali 6cm, w spodniach od Stenki z przodu 8cm, z tyłu 7,5cm, jak sam sobie przyszywam to zależy od konkretnych spodni, ale generalnie 6-7,5cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi