bratdominik Napisano 10 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2018 @fan_dobrego_buta dzięki za cynk, buty zaklepane, jutro finalizacja. Jak z ich szerokością? Standardowa czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 10 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2018 Cieszę się, ze mogłem pomóc. Standardowa. Ja kupiłem standardowo UK8 i są dobrze dopasowane. Bedziesz zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 11 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2018 Dzięki. Dziś zakup poszedł, bardzo pomocna obsługa w postaci p. Lee Constable. Bez problemu potrzymali buty na półce, sama transakcja zajęła może 2 minuty. Czekam na kuriera z paczką po weekendzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 11 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 15 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2018 W świetle dziennym 1 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 31 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2018 @bratdominik czy buty dotarły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 31 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2018 [mention=4908]bratdominik[/mention] czy buty dotarły? Bez pudła. W Walentynki zobaczą światło dzienne, ale pobieżny ogląd nie ujawnił żadnych skaz więc jestem ogromnie wdzięczny za cynk. Cena więcej niż śmieszna, value for money bliska nieskończoności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 20 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2018 Cheaney robi przecenę na zimowe obuwie. GBP 275 za ich trzewiki to niezła cena. https://www.cheaney.co.uk/mens-c48/aviator-t376 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 20 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2018 Model Tiger jest rewelacyjny. Kupiłem je jakiś czas temu synowi i on zupełnie o nie dba o buty, a wyglądają po 2 sezonach bdb. Gorąco polecam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 23 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2018 Czy ktoś z forumowiczów miał do czynienia z kopytem 125 w tęgości G i mógłby porównać do Loake, Yanko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tanatos70 Napisano 5 Czerwiec 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2018 Oczekując na nowe jesienne Vassy i zamszaki z TLB na lato , zupełnie niespodziewanie udało mi się upolować na ebayu takie fajne łapcie, które zamierzam nosić do lżejszych letnich spodni. Żona popukała się w czoło jak je zobaczyła, ale mnie się podobają. Nawet bardzo. Zakup jak pisałem, okazyjny (całość z przesyłką ok. 150 funtów). Przybył dzisiaj z UK w kartonie po wódzie na myszach wypełnionej gazetami. Buty przymierzane i niechciane przez poprzedniego właściciela. Mam już doświadczenie z "czenejami" z materiałowymi (tweedowymi) wstawkami. Buty zachowują się rewelacyjnie, elementy wełniane są podszyte skórą wyściółkową i nie widać na nich żadnych śladów zużycia (mam je już trzy lata). Założyłem więc, że producent ma spore doświadczenie w produkcji tego typu "spektatorów" i również w tym wypadku (wstawki z płótna podszyte skórą) się nie zawiodę. Buty nie były jak dotąd poddane żadnym zabiegom pielęgnacyjnym, więc także trafią w najbliższym czasie na testy kosmetyków Boot Black. 5 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 5 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2018 A kanotier już masz do tych butów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 5 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2018 1 godzinę temu, lubo69 napisał: A kanotier już masz do tych butów? A masz dla mnie u siebie jakiś kąt, bo w domu nie miałbym już życia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 5 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2018 Jasne, jakąś grupę wsparcia butoholików się na szybko zmontuje, będą wielogodzinne wieczorne rozmowy o przyszwach i obłożynach przy kefirku, czasem ziółka zaparzymy (to już ten wiek...). W historycznej części miasta mieszkam, to może nawet w weekend hobbystycznie - zawodowo coś z ziemi wykopiesz... Zapraszam:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 5 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2018 Pasuje To zamawiam http://maajla.pl/kapelusz-stetson-boater-wheat.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 20 Lipiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2018 Ostatnia para niezłych derby (UK 8) na dwie dziurki w brązowym kolorze za 940 zł z przesyłką (kodem ze strony obniża się cenę o 10%). https://www.moss.co.uk/cheaney-shoes-plain-toe-derby-965778607 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 20 Lipiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2018 1 godzinę temu, bratdominik napisał: Ostatnia para niezłych derby (UK 😎 na dwie dziurki w brązowym kolorze za 940 zł z przesyłką (kodem ze strony obniża się cenę o 10%). https://www.moss.co.uk/cheaney-shoes-plain-toe-derby-965778607 Hehe, a jak przeszedłem na stronę USA to cena zmieniła się na 400$ przecenione z 795$ 🤔 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 23 Lipiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2018 @Żorż Ponimirski hmmm, nie do końca rozumiem sens sprawdzania tej oferty na stronie USA, niemniej ja na stronie UK doszedłem do momentu płatności i cena z przesyłką do PL wynosi GBP 194. Tak więc oferta jest legitna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 23 Lipiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2018 Na stronie Cheaney w wyprzedażach została ostatnia para Ernest (https://www.cheaney.co.uk/mens-c48/brogues-c92/cheaney-ernest-two-tone-oxford-brogue-in-conker-dean-check-p93), ładne brogues pięknie przecenione, za GBP 195, rozmiar UK 7. Ja poszukując swoich Cheaney prawie je kupiłem, ale coś mnie tknęło aby zadzwonić do sklepu fabrycznego, i tak to zamiast Ernestów kupiłem Richmond na Dainite dokładnie takie jak na zdjęciu za GBP 195. Biorąc pod uwagę ich wyjściową cenę zniżka więcej niż zacna. Moje doświadczenia z zakupami przez telefon w UK są więcej niż dobre. Po drugiej stronie James mówił po angielsku więcej niż wyraźnie, rzekłbym nawet bardzo wyraźnie, i to bez wiedzy o tym, że dzwonię z Polski. To tak gdyby ktoś miał wątpliwości co do tego, czy zrozumie Anglika przez telefon. Polecam. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 23 Lipiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2018 17 minut temu, bratdominik napisał: @Żorż Ponimirski hmmm, nie do końca rozumiem sens sprawdzania tej oferty na stronie USA, niemniej ja na stronie UK doszedłem do momentu płatności i cena z przesyłką do PL wynosi GBP 194. Tak więc oferta jest legitna. Po kliknięciu na link od Ciebie zaproponowali mi przekierowanie na us.mossbros.com i ku mojemu zdziwieniu cena została przeliczona z niemal dwukrotną przebitką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 23 Lipiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2018 @Żorż Ponimirski no tak, umknęło mi, że jesteś w Bostonie. Szkoda, że tak działa im geolokalizacja, że nie da się tego zmienić. Ale w przypadku wysyłki do USA jest to o tyle zrozumiałe, że muszą odliczyć VAT. A że przy tym podbijają cenę - żal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 23 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2018 Sporo modeli Cheaney na wyprzedaży na stronie countryattire. Kupowałem od nich inne rzeczy, sprzedawca zaufany i godny polecenia, polecany także przez profil IG Trickers jako zaufany reseller. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grafa Napisano 8 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2019 Cheaney hythe, mahogany grain, czyli groszkowane oxfordy na kopycie 175F. Wydają się być szerokie, ale takie nie są. Fabryka sugerowała, że powinienem wziąć taki sam rozmiar, jaki noszę w butach o tęgości G. I nie była to dobra rada, ponieważ buty są za wąskie i za krótkie o pół rozmiaru. Moim zdaniem to kopyto odpowiada 325 E C&J. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 9 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2019 W dniu 5.06.2018 o 19:00, Tanatos70 napisał: Oczekując na nowe jesienne Vassy i zamszaki z TLB na lato , zupełnie niespodziewanie udało mi się upolować na ebayu takie fajne łapcie, które zamierzam nosić do lżejszych letnich spodni. Żona popukała się w czoło jak je zobaczyła, ale mnie się podobają. Nawet bardzo. Zakup jak pisałem, okazyjny (całość z przesyłką ok. 150 funtów). Przybył dzisiaj z UK w kartonie po wódzie na myszach wypełnionej gazetami. Buty przymierzane i niechciane przez poprzedniego właściciela. Mam już doświadczenie z "czenejami" z materiałowymi (tweedowymi) wstawkami. Buty zachowują się rewelacyjnie, elementy wełniane są podszyte skórą wyściółkową i nie widać na nich żadnych śladów zużycia (mam je już trzy lata). Założyłem więc, że producent ma spore doświadczenie w produkcji tego typu "spektatorów" i również w tym wypadku (wstawki z płótna podszyte skórą) się nie zawiodę. Buty nie były jak dotąd poddane żadnym zabiegom pielęgnacyjnym, więc także trafią w najbliższym czasie na testy kosmetyków Boot Black. @Tanatos70 i jak, założyłeś je na stopy, czy spakowałeś z powrotem do skrzynki? - pokaż stylówę (może być bez kanotiera ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 9 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2019 7 godzin temu, Krzysiek_W napisał: @Tanatos70 i jak, założyłeś je na stopy, czy spakowałeś z powrotem do skrzynki? - pokaż stylówę (może być bez kanotiera ) Jasne, nosiłem zeszłego lata. Trudne buty, ale da się je unieść. https://forum.butwbutonierce.pl/topic/510-jakie-buty-mam-dziś-na-sobie/?do=findComment&comment=282971 W tym roku jeszcze nie powyjmowałem z kartonów loafersów i różnych takich dziwaków, ale nie przegapisz 🙂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi