damiance Napisano 4 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2010 Nigdzie nie mogę znaleźć porównania do puchu (myślę tu o dobrej jakości puchu gęsim tupu 95 czy 98 nawet i 700-800 cui). Chciałem porównać wagę. Na dwuosobową kołdrę potrzeba z 300, max 400 gram takiego puchu a to i tak było by pewnie za dużo (za ciepło), więc waga zawiera w większości wagę pokrycia. Już znalazłem "pewne" porównanie. kołdr 140x200 z jedwabiem morwowym jako wypełnieniem ma 1,5kg wkładu. Więc waga nie stanowi o przewadze. Trawłość też nie (puch jest praktycznie niezniszczalny). Może kwestie swiązane z konkretnym uczuleniem - ale to margines. Nie wiem skąd na tym forum taka skłonność do kontrowania Nie znam się na kołdrach, moja cała waży 1240 gr, rozmiar 150x210 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakus ;) Napisano 5 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2010 Po prostu wrodzona dociekliwość Mam bardzo dobre zdanie i doświadczenia z puchem w kurtkach i śpiworach + odrobinę wiedzy w temacie, więc automatycznie chciałem zweryfikować, bo nigdy nie spałem pod jedwabną kołdrą. Tak jak napisałem, porównanie nie jest w jakikolwiek sposób miarodajne, pokazuje co najwyżej, że puch może być równorzędnym wypełnieniem a znacznie tańszym. Nie trafiłem na żadne bezpośrednie porównanie "ciepłoty" porównywalnych wagowo wkładów puchowych i jedwabnych. A w temacie piżam - czy natknął się ktoś może na klasyczną w kroju (zapinana na guziki, 3 kieszonki, długie spodnie) piżamę ale z tkaniny z domieszką lacry czy innego stretchogennego dodatku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość lena012 Napisano 9 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2010 ja bym sugerowała jednak coś nie rozpinanego, będzie wygodniejsze, z cieplutkiego mięsistego materiału, ostatnio taką kupiłam mężowi, wiec wiem o czym piszę, dodatkowo jest jednobarwna, polskiego producenta, http://www.pizamka.pl/index.php?p139,pi ... miary-m-xl , polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakus ;) Napisano 9 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2010 lena takich piżam na pęczki i oczywiście są bardzo wygodne, ale mają wadę - nie są ani klasyczne, ani eleganckie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 10 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2010 może być albo ciepło albo elegancko http://www.turnbullandasser.com/sleepwear.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fryderyk Napisano 12 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2010 Zobaczcie w TKMaxxie. Lnianych nie widziałem, ale są różne inne. Przepraszam, że tutaj wtrącę nie na temat... nie mogę wysłać do Pana wiadomości (już 3 razy próbowałem), czy mógłbym prosić o maila na bojdo@poczta.onet.pl? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marsjan Napisano 30 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2011 Zastanawiam się właśnie nad "podarowaniem sobie odrobiny luksusu" w postaci klasycznego zestawu domowego, składającego się z piżamy, szlaforka ("bonżurki") i pantofli. Czy klasyczny/elegancki styl uskuteczniacie także w okolicznościach wieczorno-porannych? Czy spotkaliście coś godnego polecenia, sprzedawanego w Polsce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 30 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2011 W Polsce nie wiem ...ale tutaj znajdziesz wiele ciekawych rzeczy http://www.woodsofshropshire.co.uk/shop ... sing-gowns Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 30 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2011 Zastanawiam się właśnie nad "podarowaniem sobie odrobiny luksusu" w postaci klasycznego zestawu domowego, składającego się z piżamy, szlaforka ("bonżurki") i pantofli. Coś takiego masz na myśli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 30 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2011 Mogę Ci polecić artykuł na temat szlafroków na Gentleman's Gazette. Pozdrawiam, Dr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marsjan Napisano 30 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2011 Coś takiego masz na myśli?Generalnie tak. Aczkolwiek ani czarna satyna, ani bordowa bonżurka nie wzbudza mojego zachwytu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marsjan Napisano 30 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2011 Mogę Ci polecić artykuł na temat szlafroków na Gentleman's Gazette. Ciekawy tekst. Jest w nim napisane, że tego typu odzienie, to obecnie rzadkość. Czy potwierdzają to osobiste doświadczenia użytkowników tego forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 30 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2011 Zastanawiam się właśnie nad "podarowaniem sobie odrobiny luksusu" w postaci klasycznego zestawu domowego, składającego się z piżamy, szlaforka ("bonżurki") i pantofli. Czy klasyczny/elegancki styl uskuteczniacie także w okolicznościach wieczorno-porannych? Czy spotkaliście coś godnego polecenia, sprzedawanego w Polsce? Szukam czegos podobnego od dawna, ale w Polsce nie ma na to szans, chyba ze w TKMaxx, ale aktualnie nic takiego nie ma. Generalnie to co jest produkowane teraz na swiecie jest zwykłym szlafrokiem i nie ma wiele wspolnego z dressing gown. Oczywiscie sa firmy szyjace doskonalej jakosci bonzurki, ale ceny 600Ł i w góre to dla mnie wiecej niz odrobina luksusu Artykuł z Gentelmans Gazette o ile sie nie myle poleca tylko te najbardziej znane, a co za tym idzie drogie. Ciekawy artykul jest tez na "A suitable wardrobe" o ile pamietam. Szukam czegos z wyłogami, tj. klapami wyłozonymi innym materiałem i przewiazywane sznurem. Cos na jesien, zime i wiosne, zebym nie musiał od razu po wstaniu sie ubierac i jednoczesnie nie wygladal jak Tony Soprano idacy do kuchni. Oczywiscie im cieplejszy tym lepszy. Nie chodzi mi o lejacy sie jedwab dobry dla kobiet lub na lato. Jezeli ktos ma jakis pomysł oprocz ebay to prosze o podzielenie sie:) Ponizej zestaw T.Soprano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 30 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2011 http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll? ... 0724702448 Tu bonzurka znaleziona na ebay. Nie idealna, ale chyba pozwala na wyobrazenie sobie o co mi chodzi. Kilka pogladowych zdjec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 30 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2011 Dr Kilroy, licze na Ciebie, Sherlock mial chyba niezla kolekcje szlafrokow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 30 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2011 Jeszcze kilka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 30 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2011 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 30 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2011 Link, ktory podalem powyzej moze byc uzyteczny dla milosnikow szlafrokow. Mozna tez popatrzyc tutaj: http://www.peterchristian.co.uk/Catalog ... /Nightwear Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 30 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2011 Link, ktory podalem powyzej moze byc uzyteczny dla milosnikow szlafrokow. Mozna tez popatrzyc tutaj: http://www.peterchristian.co.uk/Catalog ... /Nightwear Dzieki, zawsze pomocne, ale to jeszcze nie to. Im bardziej klasyczny i przystosowany do wnetrza zimnego i kamiennego angielskiego domu tym lepiej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojvv Napisano 2 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2011 No to jeszcze przykłady historycznych "strojów domowego zacisza" z wystawy "Fashionable, dandys, elegant": bonżurka: Uploaded with ImageShack.us szlafroki: Pozdr, wojvv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 2 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2011 Jakiś czas temu, postanowiłem zakupić bardziej reprezentacyjny szlafrok i póki co jestem z niego bardzo zadowolony, miły w dotyku i jak na tę cenę dość zgrabnie wykończony: http://allegro.pl/wyprzedz-najtaniej-sz ... 65412.html Jest też wersja typowo "bonżurkowa": http://allegro.pl/wyprzedaz-najtaniej-e ... 65402.html Przydaje się szczególnie przy porannym odpowiadaniu na dobijanie się do drzwi przez różnej maści doręczycieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paul Napisano 19 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2011 @ll odnosnie wrzynajacych sie w pewna czesc ciała szwów...poleciłbym bielizne Pringle lub od Marks&Spencer,cenowo oki...i nic nie "cisnie".. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TYTUS Napisano 10 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2012 Czy ktoś z Was miał do czynienia z tym produktem: http://www.snobka.pl/artykul/pizama-da-vinci-8 lub z piżamami od Savile Row Co: http://www.savilerowco.com/products/men ... -mpj860blr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 10 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2012 Dzień dobry Dla mnie temat zawsze aktualny i ważny .Byl gdzieś ten watek w innych dyskusjach ale widzę ze już kiedyś się przewijał Dostałem materiały z firmy Atlantic dotyczące ich ostatnich produktów dla mężczyzn,oferta wydaje mi sie warta aby się temu przyjrzeć zwłaszcza ze stosunek ceny do jakości jest bardzo dobry. Kolekcja nazywa sie Magic Pocket ,materia to mieszanka bawełny z elastanem cena do 45PLN Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisciofcb Napisano 10 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2012 Czy nie lepiej jest za prawie połowę mniejsze pieniądze kupić bieliznę Calvina Kleina np.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi