Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 miesiące temu...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Niestety nie po rodzinie, rodzinna biżuteria, podobno piękna, zaginęła gdzieś podczas powojennej zawieruchy.

Spinki zakupione jakiś czas temu w UK

Niestety życiowe konieczności zmuszają mnie do sprzedaży wkrótce części precjozów także chwalę się nimi póki mogę

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Panowie, czy mieliście doczynienia za spinkami firmy Vernon, wiele modeli można znaleźć na serwisach aukcyjnych. Co o nich sądzicie? Poszukuję spinek na ślub, i nie wiem czym różnią się spinki z galerii za powiedzmy 150zl od takich za 30...

Opublikowano

No tak... z drugiej jednak strony oglądałem spinki w Bytom. Widać było, że metal w miejscu styku z koszulą (w tym przypadku gąbka w pudełku) był przetarty aż do czegoś w kolorze żółtym, więc z jakością też nie za bardzo. I tu się zastanawiam, czy dla tego typu sklepów nie tworzy spinek jakaś inna firma, typu np. Vernon.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czy mógłby mi ktoś doradzić lub odesłać do postu, w którym będzie opisane jak wybrać spinki do mankietów na ślub? Jeżeli obrączka będzie złota to spinki również powinny być złote? Przejrzałem już parę stron ze spinkami i nic mnie nie zainspirowało. Powinny być kwadratowe, okrągłe, jednokolorowe czy z wypełnieniem? Jakie firmy polecacie?

Opublikowano

Czy mógłby mi ktoś doradzić lub odesłać do postu, w którym będzie opisane jak wybrać spinki do mankietów na ślub? Jeżeli obrączka będzie złota to spinki również powinny być złote? Przejrzałem już parę stron ze spinkami i nic mnie nie zainspirowało. Powinny być kwadratowe, okrągłe, jednokolorowe czy z wypełnieniem? Jakie firmy polecacie?

Takie, żeby pasowały do stroju. Przy stroju wieczorowym black tie (którego na ślub raczej na tym forum nikt nie poleci...) najlepszy wybór to spinki ze srebra lub stali z obsydianem, okrągłe. Ale tak naprawdę to kwestia gustu.

Ja z moim drobnomieszczańskim gustem na ślubie miałem spinki złote, też okrągłe, bez kamienia.