eye_lip Napisano 19 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2014 Mówisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 19 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2014 I bransoletę do tego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 19 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2014 ...i Wartburga! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 19 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2014 Jak masz moc, to wszystko uniesiesz, ascota, sygnet, podwiązki do skarpet... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Z. Napisano 20 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2014 Czy polecicie jakiś sklep internetowy gdzie nabędę spinki z różowego złota bądź na wyglądające na wykonane z takiego materiału? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 20 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2014 http://deakinandfrancis.co.uk/ Czy polecicie jakiś sklep internetowy gdzie nabędę spinki z różowego złota bądź na wyglądające na wykonane z takiego materiału? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 23 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2014 Kilka inspiracji z Longmire: Lapis lazuli Strzemię tarcza z lapis-lazuli (widoczne inkluzje pirytowe) Emalia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 23 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2014 i coś dla Jana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WhiskeyPapa Napisano 23 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2014 Oficjalne spinki sztabu wyborczego Clintona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sekret Napisano 25 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2014 Nie mam żadnych spinek z emalią, czy sa one podatne na zarysowanie, schodzenie emalii itp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 25 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2014 i coś dla Jana Gdyby były złote, to jeszcze rozumiem, bo srebro mi jakoś nie leży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paero123 Napisano 25 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2014 Koniec XIX/pocz.XX wieku, różowe złoto, 9 ct Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szego Napisano 25 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2014 Z której strony to jest różowe złoto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paero123 Napisano 25 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2014 Z której strony to jest różowe złoto? http://en.wikipedia.org/wiki/Colored_gold#Rose.2C_red.2C_and_pink_gold Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szego Napisano 25 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2014 Nie rozumiem. To wygląda na żółte złoto, a nie różowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paero123 Napisano 25 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2014 Nie rozumiem. To wygląda na żółte złoto, a nie różowe. Tak się sfotografowało. Jak będę miał warunki to może zrobię nowe zdjęcie gdzie widać rzeczywisty odcień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paero123 Napisano 26 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2014 Tu jest właściwy kolor spinek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szego Napisano 26 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2014 Teraz zgoda, różowe. Swoją drogą bardzo ładne. Czy to pamiątka po rodzinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paero123 Napisano 26 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2014 Niestety nie po rodzinie, rodzinna biżuteria, podobno piękna, zaginęła gdzieś podczas powojennej zawieruchy. Spinki zakupione jakiś czas temu w UK Niestety życiowe konieczności zmuszają mnie do sprzedaży wkrótce części precjozów także chwalę się nimi póki mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psu Napisano 9 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2015 Panowie, czy mieliście doczynienia za spinkami firmy Vernon, wiele modeli można znaleźć na serwisach aukcyjnych. Co o nich sądzicie? Poszukuję spinek na ślub, i nie wiem czym różnią się spinki z galerii za powiedzmy 150zl od takich za 30... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 9 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2015 Zapewne tym samym co klamki o kolorze złotym od klamek ze złota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psu Napisano 11 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2015 No tak... z drugiej jednak strony oglądałem spinki w Bytom. Widać było, że metal w miejscu styku z koszulą (w tym przypadku gąbka w pudełku) był przetarty aż do czegoś w kolorze żółtym, więc z jakością też nie za bardzo. I tu się zastanawiam, czy dla tego typu sklepów nie tworzy spinek jakaś inna firma, typu np. Vernon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wolti Napisano 23 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2015 Czy mógłby mi ktoś doradzić lub odesłać do postu, w którym będzie opisane jak wybrać spinki do mankietów na ślub? Jeżeli obrączka będzie złota to spinki również powinny być złote? Przejrzałem już parę stron ze spinkami i nic mnie nie zainspirowało. Powinny być kwadratowe, okrągłe, jednokolorowe czy z wypełnieniem? Jakie firmy polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 23 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2015 Czy mógłby mi ktoś doradzić lub odesłać do postu, w którym będzie opisane jak wybrać spinki do mankietów na ślub? Jeżeli obrączka będzie złota to spinki również powinny być złote? Przejrzałem już parę stron ze spinkami i nic mnie nie zainspirowało. Powinny być kwadratowe, okrągłe, jednokolorowe czy z wypełnieniem? Jakie firmy polecacie? Takie, żeby pasowały do stroju. Przy stroju wieczorowym black tie (którego na ślub raczej na tym forum nikt nie poleci...) najlepszy wybór to spinki ze srebra lub stali z obsydianem, okrągłe. Ale tak naprawdę to kwestia gustu. Ja z moim drobnomieszczańskim gustem na ślubie miałem spinki złote, też okrągłe, bez kamienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wolti Napisano 27 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2015 Czy spinki z bursztynem nadadzą się do ciemnogranatowego garnituru i białej koszuli? http://www.tiferet.pl/pl_PL/p/Spinki-do-mankietow-srebrne-z-bursztynem.html Czy przy takim zestawie bardziej poprawne będą z onyksem? http://www.tiferet.pl/pl/p/Spinki-do-mankietow-srebro-i-onyks/36.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi