Skocz do zawartości

Dobrze ubrany mężczyzna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie mam zielonego pojęcia ;)

Warto dodać, że szyli dla niego głównie Huntsman oraz Domenico Caraceni. W późniejszych latach, kiedy lekarze zabronili mu nosić krawatów, przerzucił się na fulary. :)

Większość jego marynarek miała delikatny drape cut. Jego znakiem rozpoznawczym był biały goździk, który zakładał przy prawie każdej okazji (na tym zdjęciu wyjątkowo bez niego).

Opublikowano

Nie mam zielonego pojęcia ;)

W późniejszych latach, kiedy lekarze zabronili mu nosić krawatów, przerzucił się na fulary. :)

Dlaczego - nie mógł zmienić kołnierzyka na bardziej obszerny? Chyba że to wymówka, żeby sportować fulary - wtedy rozumiem ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A ja zachęcam do nauczenia się nowego jak przypuszczam dla pana słowa, a mianowicie "kontekst". Dobrze ubrany mężczyzna na tym forum to coś więcej niż garnitur, koszula i poszetka. Szkoda że tego pan nie rozumie.

Opublikowano

A ja zachęcam do nauczenia się nowego jak przypuszczam dla pana słowa, a mianowicie "kontekst". Dobrze ubrany mężczyzna na tym forum to coś więcej niż garnitur, koszula i poszetka. Szkoda że tego pan nie rozumie.

Ja tez tego w tym kontekście nie rozumiem,właśnie koszula, garnitur, dobrze dobrana poszetka ,stanowią o tym czy ktoś jest dobrze ubrany.
Opublikowano

Mógł wymyślić coś lepszego niż pomarańczowe odd trousers, knit też mi jakoś nie pasuje. Ale model marynarki Zarze się udał, jak na ten brand wygląda bardzo dobrze. mosze, masz tą marynarkę, białe guziki są plastikowe? Tandetnie to wygląda, co myślisz o zamianie na guziki z rogu?

Opublikowano

Guziki, o ile dobrze pamiętam, nie są białe, ale lekko kremowe. Na zdjęciach wyglądają na białe. Są faktycznie dość tandetne i faktycznie zastanawiałem się nad wymianą. Zobaczymy, jak często marynarka będzie się nosić.

Opublikowano

Zdjęcie Wojewódzkiego przeniesione do Stylistycznych Koszmarów.

Panowie, naprawdę. Jeszcze jeden koszmarek tutaj wrzucony i osoba go zamieszczająca dostanie 2 dni bana, aby przemyśleć swój pogląd na klasyczną elegancję!

Opublikowano

Zdjęcie Wojewódzkiego przeniesione do Stylistycznych Koszmarów.

Panowie, naprawdę. Jeszcze jeden koszmarek tutaj wrzucony i osoba go zamieszczająca dostanie 2 dni bana, aby przemyśleć swój pogląd na klasyczną elegancję!

To ze jest się moderatorem nie jest jednoznaczne z posiadaniem jedynej i słusznej racji.Robi się ciach i jeszcze się straszy banem.Proszę jeszcze raz popatrzeć na to zdjęcie i się zastanowić nad pojęciem klasycznej elegancji,ile elementów tam mamy -biała koszula ,krawat, marynarka dwurzędowa,super buty,jedyny zarzut można mieć do spodni . Dla mnie i pewnie wielu innych osób z forum, Kuba na tym zdjęciu był dobrze ubranym mężczyzną i życzył bym sobie widzieć więcej tak ubranych osób.