Skocz do zawartości

Dobrze ubrany mężczyzna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A tak na marginesie to oglądając dziś jakieś wiadomości w TV zauważyem właśnie J.K. wypowiadającego się na pytanie zadane przez dziennikarzy i uderzyło mnie, że on ciągle nosi "żałobny" zestaw: czarny garnitur, czarny krawat + biała koszula.

Opublikowano

Mało który polityk ubiera się sam. Robota stylistów

Zdecydowana większość polityków ubiera się sama. Liderzy partii, osoby wyznaczone do publicznych wystąpień, tzw twarze partyjne - te osoby są na usługach stylistów.

Gdyby większość polityczna miała personalnych doradców sejm nie wyglądałby jak w chwili obecnej. :|

Opublikowano

Szef MSZ wg mnie jest najlepiej ubranym polskim politykiem w stosunku do pełnionej funkcji ( Pana Palikota także cenię ale wydaje mi się że w naszych kręgach kulturowych nieco stonowane stroje są bardziej adekwatne dla osób publicznych) . Chociaż też zdarza mu się nieco przekombinować czy to zbyt ostentacyjnymi wzorami czy też odzieżą wojskową. Jest to też chyba jak dotąd jedyny polityk jakiego spotkać można w 2-rzędowych marynarkach czy płaszczach. Na przyszły sezon sam mam zamiar uszyć sobie solidny płaszcz jak na zdjęciu poniżej.

http://www.pomorska.pl/apps/pbcsi.dll/bilde?NewTbl=1&Site=PO&Date=20081229&Category=GALERIA&ArtNo=377883585&Ref=PH&Item=2&MaxW=670&MaxH=600&border=0

Opublikowano

Dołączona grafika

Ostatnio obejrzałem wszystkie Bondy z Connerym i po prostu rozpływałem sie nad każdym strojem, który nosił. Ten garnitur, który krótko "gra" w "Diamenty są wieczne", jest chyba moim ulubionym.

Może przydałby się osobny wątek tylko o garniturach Bonda?

Opublikowano

Janie, on ma za długie i za szerokie nogawki spodni kierując się forumowymi wytycznymi ;)

Kurcze, nie zdążyłem, byłeś pierwszy :)

Ale plus za gołe stopy. Krawat oczywiście mógłby być casualowy bardziej.

Opublikowano

Burzliwy wątek o politykach i ich garniturach przeniesiony do sali klubowej. Zapraszam do publikowana eleganckich zdjęć w tym wątku.

Cary Grant i garnitur z flaneli. Coś na jesień :) Proszę zwrócić uwagę na dziurki w rękawie marynarki, nie są otwarte, ba nawet nie są przecięte ! Z tego co pamiętam to Grant szył garnitury na Savile Row.

post-235-13658920729908_thumb.jpg