marcelo Napisano 12 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2011 Widziałem w jednym Vision Expresie Wayfarery własnie w wersji tortoise :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fingor Napisano 12 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2011 W Vision Express (ale raczej w salonach poza galeriami handlowymi) jest takich na pęczki. Poza tym tak naprawdę każdy lepszy salon optyczny, niekoniecznie sieciowy będzie miał takie w ofercie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek Napisano 16 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2011 Aby być przygotowanym na różne okazje i stroje, mam na wyposażeniu następujące okulary optyczne nieprzeciwsłoneczne: [*:fvk6h0ay] * okulary w małych oprawkach drucianych - są na tyle neutralne, że pasują do wszystkiego, no i nie rzucają się w oczy [*:fvk6h0ay] * szkła kontaktowe - przydatne wtedy, gdy w ogóle żadne okulary nie pasują [*:fvk6h0ay] * grube prostokątne czarne oprawy "kujońskie" [*:fvk6h0ay] * częściowo okrągłe brązowe rogowe oprawy Powyższa lista zapewnia niezbędne minimum pasujące do różnych okoliczności i strojów. Do tego dochodzi kilka par optycznych okularów przeciwsłonecznych. Czasem się zastanawiam, czy nie lepiej zoperować wadę wzroku - koszt na jedno oko porównywalny do ceny designerskich okularów Czy nie lepiej jest zrobic zdjecie, chociazby telefonem? Jesli komus spodobały by sie Twoje okulary, to mogłby zapytac sie gdzie zostały kupione. Oto i zdjęcia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fingor Napisano 16 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2011 Środkowe są bardzo ładne, co to za firma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek Napisano 17 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2011 Środkowe są bardzo ładne, co to za firma?A dziękuję, firma to "Mario Conti", zrobione kilka miesięcy temu w warszawskim salonie http://www.andyandmag.pl/. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
style Napisano 17 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2011 Czy znacie jakieś porady na temat tego jakie okulary dobrać do kształtu twarzy tip? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nereusz Napisano 17 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2011 http://www.optyk.bialystok.pl/wybor_oprawek.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemko Napisano 17 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2011 Mi podobają się jedynie binokle oraz normalne okulary w delikatnej oprawie z małymi okrągłymi szkłami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 17 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2011 Okrągłe szkła są najbardziej klasyczne. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemko Napisano 17 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2011 Okrągłe szkła są najbardziej klasyczne. Pozdrawiam, Dr No i właśnie z tego powodu je lubię Zabrakło mi słowa "klasyczne" a nie chciałem pisać staromodne/starodawne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 18 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2011 . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kynio Napisano 18 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2011 Panowie, ostatnio wpadło mi w oko coś takiego: http://www.eyegoodies.com/Persol-714-pr-16550.html O ile nie jestem do końca przekonany co do samych oprawek, to ten patent ze składaniem jest genialny i praktyczny. Spotkaliście się z czymś takim w okularach przeciwsłonecznych innych marek (w domyśle przystępniejszych cenowo, ale z w miarę dobrą optyką)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 18 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2011 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fingor Napisano 18 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2011 Jeśli szukamy okularów w niższych cenach, to polecam rozejrzeć się za oprawkami mniej znanych producentów po niesieciowych salonach optycznych. Sam szukając pasujących mi wayfarerów skusiłem się na okulary polskiej firmy Binokl - Ray-Bany są dla mnie zbyt masywne, poza tym mocno pochylone szkła mi przeszkadzały. Kosztowały mnie chyba około 100 zł, wzór jest ciekawy, a pod względem jakości nie mam im nic do zarzucenia. Postaram się wrzucić zdjęcia jak dorwę jakiś aparat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kynio Napisano 18 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2011 Znalazłem coś takiego: http://www.hammacher.com/Product/78717?source=FROOGLE Jest tylko kilka ale: - jestem ciekaw optyki, którą otrzymujemy za taką cenę - niedostępna - brak info o producencie, a sklep jest typu "mydło i powidło" Oprócz tego prezentują się całkiem nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falk Napisano 18 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2011 Powiem szczerze, że ceny raybanów w Polsce sięgają absurdu. Ja za moje aviatory zapłaciłem koło $130. A jakość w istocie przednia: szkła ładnie ściemniają, mają bardzo ładny kolor, oprawki dobrej jakości, nie ma się do czego przyczepić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simon Napisano 18 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2011 Falk, z ciekawości - czy to są okulary z polaryzacją i antyrefleksem, czy tylko z filtrami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falk Napisano 18 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2011 Tylko z filtrami. Polaryzacja, z tego co pamiętam, była odradzana do samochodu, a ja nie chciałem się póki co rozdrabniać. Jak jesteś zainteresowany, przejdę się na dniach do sklepu optycznego i spisze ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simon Napisano 18 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2011 Poważnie była odradzana? Wiesz, ja mam takie starsze Carrery, już chyba z 5 lat mają, właśnie z polaryzacją. Do samochodu sprawdzają się świetnie. Wiesz, ja akurat sobie po prostu patrzyłem dzisiaj ceny w Polsce, nie w Vision Expresie, ale w jakimś mniejszym salonie. Ray Bany bez polaryzacji ponad 500zł, z polaryzacją ponad 700zł. Także cena z kosmosu. Trzeba się chyba właśnie za granicą rozglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rogalskii Napisano 19 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2011 Ceny faktycznie wysokie, ale taniej trudno znaleźć. Spróbuj w Fielmannie, w zeszłym roku kiedy szukałem swoich okularów, RB były tam zawsze w cenie ok. 330 zł. Niestety w bardzo ograniczonej ofercie - zwykle 2-3 pary. Ja swoje wayfarery kupiłem w jednym z salonów na Chmielnej (celowo nie podaje nazwy, bo nie wiem czy taka forma reklamy jest dopuszczalna na forum). Jeśli zdecydujesz się na zakupy przez internet, a będziesz w pobliżu Warszawy polecam ich odwiedzić w celu przymiarki. Mają na stanie chyba wszystkie możliwe modele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 19 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2011 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 19 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2011 Witam, Persole sa moim zdaniem bardzo ciekawe, ten skladany patent przypadl mi do gustu, ale ceny sa (jak dla mnie) kompletnie kosmiczne. Co do RayBan'ow, czy ten maly bialy napis na prawym szkle (gorny rog) jest na stale czy to tylko naklejka? Jest juz jedno logo na lewym boku, nie widze zbytnio potrzeby 'przypominania' uzytkownikowi kto jest producentem. Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 19 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2011 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 19 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2011 ten biały napis można podobno ostrożnie zetrzeć miedzianą monetą (jednocentową) nie uszkadzając szkieł. nie próbowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi