Xune Napisano 3 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2018 Zajrzyjcie (zaglądajcie) na CountryAttire, niedawno Barboury były po bodajże 70-80 funtów. Właśnie te syntetyczne, pikowane modele, zarówno "klasyczne" jak i krótsze slimy (International?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 3 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2018 Cały czas są. Osobiście szukam takiej na marynarkę, w związku z tym heritage liddesdale raczej odpada. Czasami zerkam na liddesdale https://www.countryattire.com/barbour-men-s-liddesdale-quilted-jacket-olive-mqu0001ol91.html ale mam 190 cm wzrostu i noszę koszule slim lub super slim, ten model może być za obszerny. Niestety nie mam gdzie zmierzyć, a zamówienie z CA i odesłanie trochę mija się z celem. Modelu eskdale na CountryAttire niestety nie ma. Na tą Miler'a (która teraz znowu po 799) zerkam tylko w perspektywie przeceny 50 % 🤣 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 3 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2018 Cały czas są. Osobiście szukam takiej na marynarkę, w związku z tym heritage liddesdale raczej odpada. Czasami zerkam na liddesdalehttps://www.countryattire.com/barbour-men-s-liddesdale-quilted-jacket-olive-mqu0001ol91.html ale mam 190 cm wzrostu i noszę koszule slim lub super slim, ten model może być za obszerny. Niestety nie mam gdzie zmierzyć, a zamówienie z CA i odesłanie trochę mija się z celem. Modelu eskdale na CountryAttire niestety nie ma. Na tą Miler'a (która teraz znowu po 799) zerkam tylko w perspektywie przeceny 50 % Płacąc PayPal masz zwrot pieniędzy za odesłanie produktu. Tylko trzeba najpierw tę promocje włączyć sobie na koncie.Zamawiałem z CA dwa różne rozmiary, bo wolałem porównać przed wyborem i korzystałem z tej opcji.Faktycznie liddesdale jest obszarna. Jak to nazywają: 'generous fit' Ale przez to na marynarkę jak znalazł. Przy tym jest komfortowa. Poza tym zawsze można ją zwęzić w poprawkach krawieckich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artisan Napisano 6 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2018 No i warto dodać, że należy brać rozmiar mniejszy niż normalnie noszony. Ja np. w większości firm noszę rozmiar L lub XL a tu musiałem wybrać M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 7 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2018 W dniu 3.11.2018 o 19:27, michau napisał: Poza tym zawsze można ją zwęzić w poprawkach krawieckich. Ktoś już tutaj bawił się w takie przeróbki z Barbour. Jakieś info o potencjalnych kosztach? Cena na CountryAttire zachęcająca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 7 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2018 14 godzin temu, artisan napisał: No i warto dodać, że należy brać rozmiar mniejszy niż normalnie noszony. Ja np. w większości firm noszę rozmiar L lub XL a tu musiałem wybrać M. Mógłbyś podać tutaj albo na PW orientacyjne swoje wymiary i czy M w Twoim przypadku dobrze nosi się na marynarce? Albo wymiary samej kurtki? Sam się waham między M a L, a również na ogół pasuje mi L albo XL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 7 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2018 +1 też bym prosił. Zdecydowany byłem wziąć L. Ale wszędzie piszą o rozjechanej rozmiarówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 7 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2018 Ktoś już tutaj bawił się w takie przeróbki z Barbour. Jakieś info o potencjalnych kosztach? Cena na CountryAttire zachęcająca. Chyba 100 zł (Baś w Łodzi), o ile dobrze pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 7 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2018 8 godzin temu, eduardo napisał: +1 też bym prosił. Zdecydowany byłem wziąć L. Ale wszędzie piszą o rozjechanej rozmiarówce. Nie tyle jest rozjechana co trzeba wziąć mniejszą niż się zazwyczaj nosi. Na tej stronie: https://www.outdoorandcountry.co.uk/barbour-liddesdale-jacket.html w sekcji Product measurements są podane wymiary kurtki dla poszczególnych rozmiarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 7 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2018 Dzięki za info. Porównując Liddesdale i Liddesdale Heritage różnica w rozmiarze M na długości pleców to 2,4 cm. Na zdjęciach wygląda co najmniej na 10. https://www.outdoorandcountry.co.uk/barbour-liddesdale-jacket.html https://www.outdoorandcountry.co.uk/barbour-heritage-liddesdale-jacket.html#0043240224126 Ważna kwestia, bo Liddesdale w przeciwieństwie do Heritage ma przykryć marynarkę swoją długością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artisan Napisano 8 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2018 @eduardo@Kyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artisan Napisano 8 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2018 dubel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artisan Napisano 8 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2018 3 minuty temu, artisan napisał: @eduardo@Kyle Wysłałem PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 9 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2018 Jak któryś z Was kupi wersję heritage to fajnie byłoby wrzucić tu fotkę z marynarką pod spodem. Rozwiałoby wątpliwości dla potomnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remii Napisano 10 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2018 We wtorek przyszła do mnie wersja Liddesdale Heritage. Bo przymierzeniu mogę powiedzieć, że nawet wersja slim jest dosyć obszerna. Zamówiłem rozmiar M, przy moich wymiarach: 178 wzrostu, 100 cm w klatce piersiowej, 75 cm w talii, 79 cm w pasie, 90 cm w biodrach. Kurtka dobrze leży w klatce piersiowej, lecz w okolicach talii i bioder jest zdecydowanie zbyt obszerna. Kurtkę niestety czeka zwrot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 10 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2018 Dziwne.....to miała być właśnie ta bardziej dopasowana. A jak z długością? Testowałeś z jakąś marynarką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 10 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2018 Kolega ma sylwetkę typu mocne V i taka odzież jak Barbour nie będzie nigdy pasować, chyba że liczymy się z workiem w talii. Liddesdale akurat nie, ale niektóre modele kurtek woskowanych mają na plecach ogromną kieszeń na zająca:-) Nie wyobrażam sobie noszenia na plecach zająca przy dopasowaniu typu slim fit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remii Napisano 10 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2018 W poniedziałek jak wrócę do siebie do Krakowa, to mogę wstawić zdjęcia (bez marynarki). Jeśli ktoś z Krakowa zastanawia się nad kupnem rozmiaru M, to może przyjść na przymiarkę, zanim odeślę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 10 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2018 Wstaw fotkę koniecznie. Z marynarką też dasz radę? Ja wziąłem wersję klasyczna właśnie ze względu na noszenie z marynarką ale możliwe że długość wersji heritage też byłaby ok. Niestety tego nie sprawdzałem.PS. Nie rozważasz taliowania u poprawkach krawieckich? To pewnie byłby koszt z 50 -80 zeta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remii Napisano 12 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2018 Wstawiam obiecane zdjęcia. Rękawy wydają się być zbyt długie i jest trochę zbyt luźna co widać na trzecim zdjęciu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 12 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2018 Moim zdaniem leży bardzo dobrze i uważam, ze dramatyzujesz. 3 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artisan Napisano 12 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2018 Cóż ja bym tą kurtkę zostawił. Chyba, że po prostu nie chcesz Barboura, gdyż Barbour tak właśnie ma wyglądać. 1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P.Pawel Napisano 12 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2018 Powiedziałbym nawet, że jak na Barbour to jest wyjątkowa kusa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 12 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2018 Jeżeli przy Twoim wzroście M ma taką długość, to obawiam się, że przy moich 190 cm rękawy byłyby za krótkie. Już nawet bez rozważania Heritage Liddesdale - Liddesdale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 13 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2018 5 godzin temu, Remii napisał: Wstawiam obiecane zdjęcia. Rękawy wydają się być zbyt długie i jest trochę zbyt luźna co widać na trzecim zdjęciu. Wygląda naprawdę dobrze, serio. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi